Convulsii la iepuri

Iepure cu iepure

Iepuri, Ca câini și pisici, din păcate, pot avea crize-perioade de mișcare fizică involuntară, de obicei, însoțită de un fel de aberație mentală. În unele cazuri, poate apărea și pierderea conștiinței. Episoadele de sechestru pot fi înfricoșătoare, mai ales dacă nu ați văzut niciodată un iepure sau orice alt animal de companie au unul - în timp ce mulți iepuri se recuperează pe deplin de convulsii, unele au simptome de durată.

Ce este o confiscare?

Potrivit Medlineplus, o convulsie este definită ca fiind "constatările fizice sau modificările comportamentului care apar după un episod de activitate electrică anormală în creier."O criză nu trebuie să implice convulsii sau tremurarea și răsucirea pe care mulți oameni se asociază cu convulsii, dar acestea sunt adesea cele mai ușor de recunoscute tipuri de convulsii (cunoscute sub numele de convulsii Grand Mal sau Generalizate).

Simptome de convulsii la iepuri

Convulsurile cu drepturi depline la iepuri pot avea ca rezultat mai multe simptome de scurtă durată (mai puțin de un minut) care pot include:

  • Rolling și primejdie aparentă
  • Fluturând sau "paddling" de picioare
  • Confuzie
  • Pierderea temporară a viziunii
  • Înclinarea neobișnuită a capului
  • Incapacitatea de a folosi mușchii în mod normal
  • Leșin (rar)

Convulsiile focale sau convulsii parțiale care nu implică convulsii nu sunt la fel de ușor de identificat ca activitate de convulsii. Ele pot prezenta ca:

  • O ureche simplă
  • Pierderea funcției unui picior
  • "Bubblegum mestecând" Când iepurele linge aerul și chompele ca și cum ar fi un unt de arahide blocat pe acoperișul gurii sau este mestecat guma bubble brutal

Convulsiile focale nu sunt la fel ca secrantele mari, iar durata sechestrului este importantă. O criză de convulsii de câteva minute va crește temperatura corpului iepure și poate provoca leziuni creierului permanent în timp ce o convulsie mică, scurtă, doar de 20 de secunde, cel mai probabil nu va lăsa efecte de durată.

Cauze de convulsii

Există câteva motive posibile pentru convulsii de iepure - unele sunt probleme minore sau trecând, în timp ce altele sunt grave și chiar potențial letale. Acestea includ:

  • Infecții ale urechii interioare
  • E. Cuniculi Infecții (un protozoan)
  • Expunerea la toxine
  • Leziuni traumatice
  • Scăderea zahărului din sânge (hipoglicemie)
  • Epilepsie
  • Cancer
  • Rabies
  • Malformație congenitală
  • Otrăvire de la medicamente, plante sau substanțe chimice
  • Cheaguri de sânge

Iepurii care prezintă un risc mai mare de convulsii pot avea o boală cardiacă, rinichi sau hepatică subiacentă, leziuni cerebrale sau o tulburare neurologică.

Diagnosticarea convulsii la iepuri

VET dvs. poate recomanda teste specifice pentru a exclude unele cauze comune de convulsii, inclusiv citologii sau culturi ale urechii, scanări RMN sau CT, radiografii (raze X), E. Cuniculi Testarea și screening-ul chimiei sângelui. Există totuși nici un "test de confiscare" care vă va spune cu siguranță de ce iepurele dvs. a avut o confiscare. Dacă testele revine neconcludente sau diagnosticarea nu sunt accesibile din punct de vedere financiar pentru dvs., un "cocktail" al medicamentelor menționate mai sus poate fi încercat înainte de a începe iepurele pe medicamentele de control al convulsiei pe termen lung.

Tratament

Dacă sunteți prezent atunci când iepurele dvs. are o confiscare, rămâneți liniștiți și țineți iepurele ferm, dar ușor, astfel încât să nu se înfurie sau să se rănească. Apoi, uitați-vă la ceas pentru a vedea ce oră este - majoritatea convulsii durează mai puțin de un minut. Dacă iepurele dvs continuă să aibă convulsii mai mult de câteva minute pe care ar trebui să o grăbiți la cel mai apropiat veterinar pentru tratamentul de urgență în timp ce îl răciți folosind un prosop umed.

De cele mai multe ori, iepurele dvs. va ieși din confiscare după mai puțin de un minut de convulsiv. Este important să rămâi calm și să vorbești liniștit pentru a mângâia iepurele când iese din confiscare. După ce iepurele dvs. este calm și așezat în mod normal, marcați evenimentul în calendar, astfel încât să puteți urmări convulsii. Dacă iepurele dvs. are o confiscare pentru prima dată când ar trebui să vă contactați Exoticul VET pentru a vedea ce vă recomandăm să faceți sau să programați o întâlnire pentru a examina iepurele dvs. Dacă frecvența convulsiilor crește în timp sau dacă iepurele dvs. are o altă confiscare în termen de 24 de ore, vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil.

Exoticul dvs. VET poate încerca o varietate de medicamente pentru a trata unele dintre cele mai frecvente cauze ale convulsiilor. Antibiotice, steroizi, anti-paraziți, antiinflamatori și chiar medicamente de control al convulsii pot fi utilizate în cazul în care nu se găsește motivul definitiv pentru convulsii. Phenobarbital este unul utilizat în mod obișnuit de control al convulsiilor pe care dvs Exotice veterinar poate prescrie.

Cum de a preveni convulsii

Convulsările apar în mod neașteptat și adesea ca urmare a cauzelor necunoscute. Prevenirea, prin urmare, implică medicamente și îngrijire adecvate în timpul și după convulsii. Verificările regulate vă pot ajuta medicul veterinar să identifice posibilele probleme care pot contribui la convulsii.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Convulsii la iepuri