Probleme oculare la iepuri

Ochiul de iepure aproape

Iepurii au ochi foarte mari care se află pe ambele părți ale capului lor. Această plasare a ochilor este utilă în sălbăticie, deoarece permite iepurilor să vadă lucrurile care vin de ambele părți. Ochii iepurii sunt, de asemenea, de obicei, de obicei, astfel încât să poată vedea cu ușurință prădătorii care se apropie de departe. Din păcate, din cauza anatomiei lor, iepuri sunt predispuși la o varietate de probleme oculare.

De ce iepurii au probleme oculare?

În ciuda beneficiilor lor în ochii sălbatici, de iepure au, de asemenea, deficiențe. Din cauza locației ochilor de pe fiecare parte a capului, iepurii au un punct orb direct în fața lor. Ochii lor sunt, de asemenea, atât de mari încât obiectele le rănesc adesea. Problemele comune ale ochilor în iepuri variază de la obiecte străine în ochi la răni și boli.

Corpuri străine în ochi

Un corp străin este ceva în ochiul de iepure care nu ar trebui să fie acolo, cum ar fi o bucată de așternut, alimente, sau altceva care nu aparține sau în jurul ochiului. Aceste elemente sunt adesea ușoare și pot ajunge să se blocheze într-un ochi mare.

Abcese de ochi iepure

Ochiul în sine poate fi perforat, devin infectat și abces. Mai frecvent, zona direct sub ochi se umflă și o abces din cauza unei răni în jurul ochiului. Este posibil să observați că o lovitură sub ochiul de iepure a ieșit dintr-o dată apare într-o zi. Acest lucru este cauzat de obicei de o zgârietură sau o mușcătură care a fost infectată.

Ulcere de ochi iepure

Când ceva se blochează în ochiul de iepure (cum ar fi lenjeria) sau o altă traumă apare la globul ocular, deteriorarea stratului clar și exterior al ochiului numit cornee pot apărea și poate rezulta un ulcer. Un ulcer este o gaură sau un defect în cornee. Ar putea fi un punct mic sau ar putea acoperi întregul ochi. Ulcerele sunt foarte dureroase. Iepurele dvs. poate ține ochii închiși sau poate fi zgârierea ochiului cu laba. Acestea sunt semne că ochiul este dureros sau iritant pentru iepurele dvs.

Rabbit Ochi conjunctivită

De asemenea, cunoscut sub numele de "ochi roz", conjunctivita este inflamația cărnii roz care înconjoară ochiul tău de iepure. Această parte carne de culoare roz - până la roșu este numită conjunctivă. Un iepure poate obține conjunctivită din apă murdară sau un mediu care găzduiește bacteriile, cum ar fi a Cage murdare sau a cos de gunoi că le place să se afle.

Proptoza ochilor de iepure

Acesta este probabil cel mai rău tip de problemă a ochiului și, de asemenea, cel puțin comun în iepuri. Proptoză apare atunci când globul ocular apare din capul tău de iepure. Într-adevăr, singura modalitate în care acest lucru se va întâmpla vreodată este din cauza traumei majore, cum ar fi un atac de câine, sau dacă iepurașul tău este strâns atât de strâns încât ochiul lui iese afară.

Rabbit Eye Eye Iris prolaps

De asemenea, menționate ca a proeminența irisului, un iris prolaps apare atunci când partea ochiului care constricționează și dilates, numit iris, se scurge prin cornee. Aceasta nu este o problemă comună a ochilor, dar dacă apare în iepurele dvs., puteți vedea o ciocnire vizibilă pe suprafața ochiului tău de iepure.

Orbire în iepuri

Uneori, iepurii sunt născuți orbi din cauza problemelor congenitale, iar în alte momente, traume sau o problemă medicală ca și cataracta pot provoca orbire. Indiferent de motivul orbirii sale, un iepuraș de companie ar trebui să fie ok fără a se vedea. Încă va fi capabil să miroase unde se află mâncarea în cușcă, dar să fie conștientă de faptul că poate avea probleme să navigheze în afara unei incinte că nu este obișnuită să fie în.

Tratament

Tratamentul pentru problemele de iepure variază în funcție de diagnosticare. Cele mai multe probleme bazate pe infecții pot fi eliminate cu antibiotice. Iepurii nu pot lua tot felul de antibiotice, deci este important să căutați un medic veterinar care să fie informat în medicina de iepure. Luați în serios orice problemă de ochi și consultați-vă medicul veterinar dacă suspectați că ceva este în neregulă cu ochii tăi de iepure. Nu există nici un remediu pentru orbire la iepuri, cu excepția cazului în care orbirea este cauzată de o cataractă care poate fi îndepărtată.

Tratarea corpurilor străine

Folosind un tampon de bumbac, clătire salină și, uneori, chiar și o lubrifiere a ochilor, este posibil să puteți elimina elementul din ochiul de iepure. Dacă nu aveți succes, luați iepurele dvs. la dvs Exotice veterinar astfel încât să poată îndepărta în siguranță corpul străin fără a răni ochiul. Uneori, corpul străin este atât de greu de îndepărtat sau iepurele dvs. nu își va deschide ochiul până la o sedare ușoară sau anestezie, este administrată. Acest lucru vă va relaxa iepurașul și vă va permite medicului veterinar să lucreze mai repede fără a provoca răni ochiului.

Tratarea abceselor

Indiferent de motivul abcesului, este esențial ca iepurele dvs. să viziteze veterinarul dvs. și să-i curățeze ochii. Acest lucru va permite abcesului să se scurgă și infecția să fie eliminată. Veterinarul dvs. poate folosi o lamă de scalpel sau un ac pentru a deschide abcesul și apoi stoarceți ușor materialul infectat din ea. În funcție de cât de rău zona din jurul ochiului arată, veterinarul dvs. vă poate trimite acasă cu picături de ochi și antibiotice sistemice (de obicei un lichid pe care îl dați prin gura de iepure) pentru a preveni răspândirea infecției.

Tratarea ulcerelor

Pentru a diagnostica un ulcer, Exoticul dvs. Vet va folosi o pată specială de ochi care se va lipi de ulcer pe ochi. Atunci vor folosi o lumină specială care luminează orice pată care se lipeste de un ulcer. Dacă este prezent un ulcer, veți fi trimis acasă cu medicamente, iar iepurele dvs. va trebui să fie recuperate în câteva zile sau o săptămână pentru a vă asigura că ulcerul pleacă și nu se înrăutățește.

Tratarea conjunctivită

Ochii de iepure primesc, de obicei, conjunctivită bacteriană. Un veterinar va diagnostica și va necesita o picătură de ochi antibiotice sau un unguent pentru ao trata.

Tratarea condițiilor rare

Dacă un iepure are proptoză, ochiul trebuie în mod obișnuit să fie îndepărtat, deoarece va fi agățat de nervul optic. Uneori poate fi înlocuit chirurgical. Un prolaps iris este dureros și, de asemenea, rar. Poate dispărea ca răspuns la tratamentul cu picături simple de ochi. Uneori, chirurgia este necesară pentru a înlocui porțiunea proeminentă a irisului și a sutura gaura din cornee pentru ao închide.

Cum de a preveni problemele ochilor de iepure

În timp ce problemele de ochi de iepure nu pot fi împiedicate în întregime, există unele măsuri de precauție pe care le puteți lua pentru a vă ajuta să vă mențineți ochii sănătoși ai iepinichiului.

  • Un mediu curat, cușcă și apă sunt imperative. O situație murdară de viață a bacteriilor. Dacă oricare dintre aceste bacterii intră în corpul animalului sau ochii, printr-o zgârietură sau tăietură, ar putea duce la o infecție majoră.
  • Luați măsuri de precauție cu iepurele dvs. atât în ​​și în afara cuștilor, cu o îngrijire suplimentară luată pentru a-și proteja ochii.
  • În timpul perioadei de joc, nu folosiți bastoane sau alte obiecte care ar putea să-ți împingă ochiul de iepure.
  • Fiți conștienți de comportamentul dvs. de iepure și dacă îl vedeți că își frecă ochiul, vorbește cu VET ASAP.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme oculare la iepuri