Cum să eliminați mirosul de urină pisică de la haine și lenjerie de pat

Ilustrație pe pași pentru a elimina mirosul de urină pisică de la haine și așternut

Animalele de companie pot avea ocazional accidente și sol hainele sau așternutul cu urină. Pisicile nu sunt doar în mod deosebit predispuse la acest lucru, dar urina lor are un miros care este foarte greu de îndepărtat, mai ales dacă este uscat și setat. Mai mult de un proprietar a avut o felină care alege să folosească un coș de rufe ca un înlocuitor pentru a cos de gunoi, și hainele libere situate în jurul unui dormitor pot fi, de asemenea, o țintă.

Cu toate acestea, puteți, îndepărtați urina de pisică și mirosurile sale de la orice țesături lavabile. Aceeași metodă poate fi utilizată pentru alte tipuri de urină. După ce se ocupă de problema imediată, luați în considerare și Probleme de comportament sau de sănătate care ar putea provoca pisica voastră la rufele de sol în acest fel.

Pentru tratamentul complet, materialele de care aveți nevoie includ:

  • Servețele de hârtie
  • Bleachul de oxigen
  • oțet alb
  • Soda de copt (opțional)
  • Detergent enzimatic

Pretratare

Aruncarea îmbrăcămintei sau a țesăturilor colorate în urină direct în mașina de spălat nu este o idee bună, deoarece urina de pisică are o modalitate de a se stabili în mirosurile sale. Dacă este adăugat la o încărcătură generală de rufe, ați putea observa că elementele colorate de urină contaminează o încărcătură întreagă de rufe cu mirosul său. Este mai bine să pretrageți mai întâi urina înainte de a trece la următorul pas.

  1. Clătiți fața cu apă curată și rece. Blot zona colorată uscată cu prosoape de hârtie. Nu curățați la pată, deoarece acest lucru poate conduce mai adânc în țesătură. Scopul dvs. aici este de a îndepărta cât mai mult de urină înainte de a trece la etapele de curățare.
  2. Umpleți o chiuvetă cu apă și adăugați o jumătate de ceașcă de înălbitor de oxigen, cum ar fi Oxylean. Nu utilizați înălbitorul tradițional de clor, deoarece acest lucru poate deteriora îmbrăcămintea. Amestecați bine înălbitorul de oxigen în apă, apoi înmuiați elementele colorate de urină în apă timp de patru ore.

Prudență

O varietate de Produse de eliminare a mirosurilor sunt disponibile ca parte a pretratării, dar nu Utilizați un produs care conține amoniac pentru a curăța petele de urină. Pisicile sunt susceptibile de a greșești mirosul de amoniac pentru urină și pot apoi urina în mod repetat în același loc.

Oțet spălare

Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un proces de curățare cu două părți pentru a elimina petele de urină și mirosul. Prima parte a acestui proces este o spălare de oțet.

  1. Se amestecă o ceașcă de oțet alb la trei cești de apă (1: 3). Acoperiți elementul colorat cu urină cu această soluție și lăsați să stea câteva minute.
  2. Acoperiți zona colorată cu soda de coacere, dacă doriți. Soda de copt va funcționa împreună cu oțetul pentru a absorbi și a neutraliza mirosul.
  3. Spălați elementele colorate de urină într-o mașină de spălat fixată pe apă rece sau călduță. Nu adăugați detergent de spălare pentru această spălare. Nu utilizați apă caldă sau caldă, deoarece acest lucru poate seta în pata si mirosul.
  4. Aer-uscat elementele colorate de urină. Acest lucru poate lua un completă 24 de ore dacă te usucă în interior. Nu utilizați un uscător de haine, deoarece orice căldură poate servi la setarea permanentă a mirosului.

Spălătorie

Până acum, o bună parte a patei și mirosului a fost eliminată și puteți trece la spălarea tradițională.

  1. Spălați elementele colorate în urină în apă rece, utilizând un detergent bazat pe enzime. Detergenții pe bază de enzime sunt cunoscuți că lucrează la petele organice pe bază de organice. Enzimele "mănâncă" efectiv un material organic, inclusiv urina de pisică. Etichetele detergente vor indica dacă conțin enzime - cele mai multe detergenți de apă rece sunt de acest tip.
  2. Aer-uscați articolele din nou. Odată ce acestea sunt complet uscate, miroși articolele cu atenție pentru orice mirosuri persistente. Dacă urina a fost complet uscată, este posibil să fie necesar să repetați pasul final de spălare.

Luați în considerare sănătatea pisicii dvs

Pentru a evita viitoarele incidente, este important să abordăm problema cu pisica ta. Când pisicile urinează în alte locuri decât cutia de gunoi, ea indică foarte des o problemă de sănătate sau comportamentală.

Începeți prin a vă lua pisica la veterinar. În afară de o cutie murdară de gunoi, a Problema tractului urinar este cel mai frecvent motiv pentru evitarea cutiei de gunoi. Este esențial să excludeți mai întâi o problemă de sănătate. Dacă medicul veterinar exclude o cauză medicală, atunci va trebui să abordăm motivele comportamentale pentru urinarea nepotrivită a pisicii.

Încă miroase urina de pisică?

Dacă spălarea dvs. a ieșit mirositoare proaspătă, dar încă mai detectați mirosul de urină de pisică în casa dvs., va trebui să efectuați unele lucrări de detectivi. Este posibil ca animalul de companie să marcheze podele, mobilier sau alte zone din casa ta.

Armați-vă cu o lumină neagră. Cele mai multe lumini de lucru funcționează mai bine în întuneric complet, așa că lucrați cu prudență. Utilizați lumina pentru a scana pereții, podelele, tablourile, mobilierul și orice alte suprafețe. Țineți lumina aproape de suprafață pentru cele mai bune rezultate - petele de urină vor străluci fluorescente alb. Utilizați hârtia cu cretă sau lipicioasă pentru a marca zonele în care lumina neagră arată pete pete.

Odată ce ați identificat zonele murdare, utilizați un produs de eliminare a mirosului pentru a curăța zona. După curățarea temeinică, vă puteți bucura încă o dată o casă proaspăt parfumată.

Cum se utilizează PET PET și Remover miros
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să eliminați mirosul de urină pisică de la haine și lenjerie de pat