Cum să vă opriți pisica de la pooping în chiuvetă sau cadă

Siameză într-o cadă

Există câteva explicații cu privire la motivul pentru care pisica dvs. ar putea avea brusc a abandonat cutia de gunoi și a început să poopească în duș, cadă sau chiuvetă. Este un frustrant, mirositor, și all-în jurul valorii de evenimente neplăcute. Din fericire, dacă pisicile tale sunt sănătoase, probabil că poți opri asta comportament nedorit prin schimbarea lucrurilor în baie și făcând caseta de gunoi mai primitoare.

Comportamentul băii feline variază între pisici, și problemele cutiei de gunoi pot provoca din condiții de sănătate, stres, factori de mediu sau o combinație a oricăruia dintre acestea. Este util pentru dvs. să faceți ceva timp pentru a vă revizui sănătatea emoțională și fizică a pisicii, astfel încât să puteți determina ce este problema și cât de bine să o rezolvați.

De ce pisicile se potrivesc în cadă sau chiuvetă?

Pisicile sunt, în general, foarte curate și curate animale. Când pisica dvs. defera pariază într-o zonă de limitare după ce folosesc cu credincioșie cutia de gunoi, denumită solarea casei, este încercând să-ți spun ceva. În primul rând, verificați cutia de gunoi pentru a vă asigura că nu este plină, miroase ciudat sau a fost înclinat. De asemenea, asigurați-vă că nimic nu a blocat accesul pisicii dvs. la cutia de gunoi. Nimic despre cutia care pare a fi pe pisica ta o poate cere să-și facă afacerea în altă parte.

Probleme de sanatate

Apoi, luați în considerare o problemă de sănătate. Pisicile care fac un punct de eliminare în fața proprietarului, ghemuit la pipi sau poop în prezența voastră, pot fi strigați pentru ajutor. Cistita (inflamația vezicii urinare) și pietrele de vezică uneori promptează pisicile de a defeca (și urina) în locuri inadecvate și pot face un punct de posturier în fața omului lor. Eliminarea dureroasă din cauza constipație, De exemplu, poate provoca pisici pentru a evita caseta de gunoi dacă o asociază cu disconfort. Dacă bănuiți că schimbarea se datorează unei preocupări de sănătate, faceți o întâlnire cu VET imediat. VET va conduce probabil un examen fizic și poate, de asemenea, să utilizeze sânge sau radiografii pentru a determina dacă există o infecție sau o problemă digestivă sau urinară.

Probleme comportamentale

O schimbare în dinamica gospodăriei este o cauză frecventă de stres și anxietate la pisicile sensibile și poate duce la defectarea lor în afara cutiei de gunoi. Exemple de acest lucru pot include o adăugare la familie, cum ar fi un nou copil sau pierderea unui membru al familiei. În plus, modificările majore în rutina dvs. zilnică pot declanșa stresul pentru pisica dvs., cum ar fi un nou program de lucru, sau timp sporit, pisica este lăsată singură. Desigur, adăugarea unui nou animal de companie la casă poate duce la murdărirea casei.

Defectarea în afara casetei de gunoi este rar o formă de comportament de marcare, care este cel mai frecvent demonstrat prin urinarea pe suprafețe verticale.

Cum să vă opriți defecarea pisicii în cadă sau chiuvetă

Odată ce cauzele de sănătate au fost excluse, există câteva măsuri simple pe care le puteți lua pentru a vă ajuta să modificați comportamentul nedorit al pisicii. Încercați tehnica care pare să funcționeze cel mai bine pentru pisica, stilul de viață și situația. Simțiți-vă liber să faceți câteva schimbări simultan.

Se schimbă caseta de gunoi

Efectuarea unor schimbări simple în cutia reală de gunoi poate ajuta situația. Adăugați o secundă cos de gunoi, de preferință într-o cameră diferită, astfel încât pisica dvs. să aibă o opțiune. Cutii de gunoi de până la 2 sau 3 ori pe zi și curățați-l o dată pe săptămână. Încercați să utilizați o cutie de gunoi de dimensiuni mai mari pentru a încuraja utilizarea acestuia. Baza dimensiunea casetei de gunoi pe dimensiunea pisicii și nu locația se potrivește. Cutia ar trebui să fie de aproximativ 1/2 ori dimensiunea pisicii tale.

Ce să eviți

Asigurați-vă că caseta de gunoi nu este aproape în cazul în care pisica mănâncă și bea. Unele pisici nu-i plac cutiile de curățare acoperite sau automate. Luminile, zgomotul și acțiunile automate pot sperie pisicile și o cutie închisă se poate simți claustrofob. Acestea pot fi suficiente pentru a face o pisică să evite utilizarea cutiei sale.

Modificări ale mediului

Umpleți chiuveta și cada cu o cantitate mică de apă. Această apă poate descuraja pisica dvs. să intre în cadă sau să se scufunde și să împiedice apariția acțiunii. Încercați un nou brand de gunoi. Unele pisici nu-i plac textura, mirosul sau alți factori ai anumitor tipuri.

Pasii urmatori

Dacă pisica dvs. continuă acest comportament, chiar și după ce au fost făcute schimbări de mediu, un comportament veterinar care este specializat în feline ar putea fi de ajutor. Această persoană vă poate ajuta să vă redați pisica comportamentului adecvat și poate apărea cu câteva soluții care sunt specifice pentru situația dvs. de pisică și de viață. Unele probleme comportamentale, în special problemele care decurg din anxietate pot fi atenuate prin utilizarea de medicamente care modifică comportamentul. Dacă problema persistă, discutați despre această opțiune cu medicul veterinar. Nu acordați niciodată animalelor de companie orice medicament destinat utilizării la om.

De ce pisica ta nu-i acoperă poopul?
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți pisica de la pooping în chiuvetă sau cadă