Cistita la pisici

Portret de pisică așezată pe masă la clinica Vet

Cistita poate fi o problemă serioasă în pisici, astfel încât nu este nimic de ignorat. Managementul Longterm și tratamentul pe termen scurt al cistitei este disponibil pentru pisica dvs., dar este important ca proprietarii de pisici să poată recunoaște semnele și simptomele acestei probleme urinare. Știind ce să căutați vă poate ajuta să obțineți pisica dvs. Ajutorul are nevoie.

Ce este cistita la pisici?

Cistita este inflamația tractului urinar al unei pisici. Este, de asemenea, cunoscută ca cistită idiopatică sau interstițială (FIC), sindromul Pandora, sindromul urologic felinar (FUS), boala tractului urinar inferior de felină (flutd) sau boală a tractului urinar inferior de tip idiopatic (IFLUTD). Această problemă afectează vezica urinară și uretra a unei pisici și face dificilă, dacă nu uneori imposibilă, să urine din cauza inflamației și disconfortului asociat cu acesta.

Pisicile cu cistită pot prezenta o varietate de simptome care pot fi, de asemenea, o indicație a altor probleme ale tractului urinar la pisici. În timp ce unele simptome de cistită sunt pur plictisitoare unui proprietar de pisici, altele sunt o indicație a unei chestiuni care amenință viața. Acesta este motivul pentru care este extrem de important să știm ce semne de cistită să se uite la pisica ta.

Semne de cistită la pisici

  • Plângând când urinează
  • Frecvența crescută a urinării
  • Dificultate sau tentare în timp ce urinează
  • Fluxul mic sau fluxul întrerupt de urină
  • Sânge în urină
  • Urină mirositoare anormală
  • Urinând în afara casetei de gunoi
  • Anormal de urină tulbure
  • Urina groaznică
  • Lins excesiv la organele genitale
  • Incapacitatea de a urina
  • Vezică mare și fermă

Semnele de cistită implică urinările pisicii dvs., astfel încât orice comportament cutie anormală a cutiei poate fi un semn al acestei probleme. O creștere a cât de des urinările pisicii dvs. pot fi determinate de mai multe aglomerări de urină în cutia de gunoi dacă îl scoateți în mod regulat și poate fi un simptom de început al cistitei. Deoarece cistita se înrăutățește, pisica dvs. poate plânge când este urinat din cauza durerii sau a disconfortului și a tensiunii în timp ce se ghemuiască pentru a urina. Squiterurile mici de urină pot ieși în loc de un flux constant, în timp ce pisica dvs. urină pe măsură ce cistita se înrăutățește până când este fizic incapabilă să urineze. Deoarece cistita se agravează, inflamația împiedică ca urina să părăsească vezica urinară și o pisică se spune că este "blocată."Aceasta este o problemă care amenință viața care necesită o atenție veterinară imediată. O pisică "blocată" va avea o vezică mare, fermă, care este adesea văzută sau simțită în abdomenul pisicii tale.

Alte semne de cistită includ sânge în urină, un miros anormal murdar la urină, înnorat sau urât, indicând această prezcență a cristalelor sau a pietrelor mici în vezică, lins excesiv și atenția acordată deschiderii tractului urinar și cel mai vizibil, urinând în afara casetei de gunoi. Această urinare inadecvată poate fi lângă cutie, pe o canapea, o pungă de plastic, o grămadă de haine, sau oriunde pisica ta vede potrivita pipiului.

Cauzele cistitei la pisici

De cele mai multe ori, motivul pentru care o pisică dezvoltă cistita este necunoscută. Acesta este motivul pentru care este adesea numit idiopatic, ceea ce înseamnă o cauză necunoscută. Stresul, anxietatea, alte boli, infecții ale tractului urinar, pietrele vezicii urinare, tumorile tractului urinar și alte lucruri pot juca un rol în dezvoltarea cistitei. Unele studii au arătat că pisicile cu cistită au, de asemenea, nivele scăzute de o componentă a cartilajului din peretele vezicii urinare numite glicozaminoglicani, dar cauza principală a acestui lucru este încă un mister.

Diagnosticarea cistitei la pisici

Semnele de cistită sunt adesea evidente într-o pisică, dar un medic veterinar va conduce adesea unele teste pentru a se asigura că nu există o boală subiacentă care să contribuie la cistită. X-raze, teste de urină, ultrasunete și chiar de lucru de sânge pot fi recomandate pentru pisica ta.

Tratamentul cistitei la pisici

Cistita este mai întâi tratată simptomatic pentru a vă asigura că pisica dvs. este capabilă să urineze. Dacă pisica dvs. este "blocată" și incapabilă să pipi, aceasta este o situație de urgență care va necesita o atenție veterinară imediată la "deblocarea" pisicii tale. Aceasta va implica un cateter urinar, sedare și / sau anestezie și, uneori, o procedură numită cistocenteză care implică retragerea urinei din vezică utilizând un ac și o seringă. Medicamentele de durere, antiinflamatoare și alte medicamente pot fi necesare pentru a vă ajuta să vă păstrați confortabil pisica. Monitorizarea apropiată a semnelor vitale a pisicii va fi necesară și pot fi administrate și fluidele IV. Poate fi spitalizat timp de câteva zile cu și apoi fără cateterul urinar pentru a se asigura că poate să se pipi singuri înainte de a merge acasă.

Dacă pisica dvs. nu este blocată, dar are o cysită, diverse medicamente sunt adesea folosite pentru a vă ajuta pisica să poată urina prin scăderea inflamației, a durerii, a stresului și a spasmelor în tractul urinar. În cazul în care cristalele, pietrele sau bacteriile sunt prezente în urină, dietele speciale, antibiotice și alte recomandări pot fi făcute de medicul veterinar pentru a vă ajuta să vă sprijiniți sistemul urinar al pisicii.

Cum de a preveni cistita la pisici

Gestionarea stresului și anxietății este cea mai frecventă modalitate de a ajuta la prevenirea cistitei. În timp ce nimeni nu înțelege pe deplin ce cauzează acest lucru, cistita este adesea observată să meargă mână în mână cu un Kitty stresat. O varietate de lucruri pot provoca stres în pisica dvs., astfel încât primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă dați seama ce este stresată pisica dvs. Apoi, gestionarea stresului se poate face prin utilizarea medicamentelor, a dietelor speciale, a suplimentelor, feromoni, Tehnici de distragere și uneori schimbarea lucrurilor în mediul înconjurător, cum ar fi plasarea casetei de gunoi și tipul de gunoi. Unii veterinari recomandă, de asemenea, încurajarea aportului de apă cu utilizarea Fântâni de apă pentru pisici și administrarea glicozaminogilcanilor orali, cum ar fi sulfatul de consproitină de sodiu pentru a vă menține vezica urinară a pisicii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cistita la pisici