Noapte apelarea: de ce pisicile se înmulțesc noaptea?

Noapte Apelarea: De ce pisicile se înmulțesc noaptea

Multe pisici prezintă comportamente nocturne. Aceasta este o trăsătură pe care au moștenit-o de la strămoșii lor în sălbăticie. Pisicile sunt, de asemenea, foarte vocale. Când combinați cele două, veți obține un comportament care poate fi foarte enervant pentru o mulțime de oameni. O plictisitoare de pisică noaptea poate perturba odihna oamenilor. Deci, de ce o fac?

O prezentare generală a ciclului de somn-Wake-Wake

Pentru a afla de ce pisicile plângând noaptea, este important să înțelegem ciclul lor de somn. Pe media, felinele domestice pot petrece 12 până la 16 ore de dormit. Unii pot dormi, de asemenea, un întreg 20 de ore pe zi. Aceasta este o trăsătură care are originea în strămoșii lor sălbatici.

Pisicile din sălbăticie își pot permite să doarmă mult mai mult decât alte animale. Animalele de pradă nu au un astfel de lux. Ei trebuie să fie alertă tot timpul ca să dormi prea mult poate fi o situație de viață și moarte. În multe cazuri, animalele de pradă vor fi foarte active pe timp de noapte. Ei cred că toți prădătorii dorm deja.

Din păcate, pisicile tind să fie mai active la amurg sau zori, de asemenea. Ei au aflat cumva că animalele de pradă sunt mai active în această perioadă a zilei. Ca atare, ei vor petrece cea mai mare parte a zilei de zăpadă. Acest lucru este de a le ajuta să-și conserve energia pentru vânătoarea de noapte.

Close-up de pisica britanică mewing

Posibile explicații pentru numirea de noapte felină

Pisicile domestice au învățat să se adapteze la un model mai diurn al vegherii. Pisicile au învățat deja să fie active atunci când proprietarii lor de animale de companie sunt în jur și de a îndepărta când sunt singuri în casă. Este posibil, atunci că o plânsă de pisică noaptea nu este nimic mai mult decât modul de a-și atrage atenția proprietarului. Iată câteva alte posibile explicații cu privire la motivul pentru care pisicile plâng noaptea.

Problema medicala

Este întotdeauna posibil ca numirea de noapte să se datoreze unei stări medicale subiacente. Există unele boli și condiții de sănătate care sunt mai rele pe timp de noapte. Umflarea și durerea se pot agrava cu imobilitate. Inflamația articulațiilor poate crește, de asemenea, mai rău din cauza temperaturii mai reci în timpul nopții. Creșterea vocalizării este o singură cale pe care o pisică le poate comunica durerea sau disconfortul.

Anxietate felină

Stresul și anxietatea în pisici pot duce, de asemenea, la apelarea la noapte. De exemplu, o schimbare de reședință poate provoca unele pisici să-și mărească vocalizările pe timp de noapte. Ei nu sunt familiarizați cu noul mediu.

Același lucru este valabil și cu pisicile recent adoptate. Acestea nu pot prezenta vocalizări nocturne în casa lor originală. Cu toate acestea, din cauza unei schimbări bruște a mediului lor, pot recurge la creșterea viermei. Pisicile pot fi nesigure, deoarece nu mai au mama și littericulele lor. Pisicile adoptate pot fi, de asemenea, nesigure, deoarece nu mai au compania altor pisici la adăpost.

Feline plictiseală

Există pisici care vocalizează când se plictisesc. Acest lucru este valabil mai ales printre pisicile care sunt adesea lăsate acasă numai pentru că stăpânii lor trebuie să meargă la muncă în timpul zilei. Ca atare, pisica petrece restul zilei dormind pentru că nu există nimeni care să poată interacționa sau să se joace cu.

Din păcate, până când proprietarul animalelor de companie sosește acasă, el sau ea va fi deja prea obosit de la locul de muncă. Proprietarul nu mai poate avea timp sau energie pentru a juca sau a interacționa cu pisica. PET, pentru partea sa, va încerca să-și sporească vocalizările în încercarea de a-și trezi stăpânul, astfel încât să poată juca.

Verificați postarea noastră și aflați Cum de a ușura plictiseala pisicii tale.

Foame sau setea

Un alt motiv posibil cu privire la motivul pentru care pisicile mă iubesc noaptea este că ei sunt foame sau însetate. Unul trebuie să înțeleagă că pot exista multe explicații cu privire la motivul pentru care pisicile pot fi foame. Este posibil ca ultima sa masă să fie dimineața înainte ca proprietarul să iasă din casă să lucreze. Nu dă dreptul de mâncare de pisică poate fi, de asemenea, un motiv. Oferind alimente de pisică de calitate scăzută poate, de asemenea, face ca un pisicent să se simtă foame mai des.

Desigur, pot exista și explicații medicale cu privire la motivul pentru care dvs pisica este foame noaptea. Pot exista paraziți intestinali care consumă substanțele nutritive destinate pisicii. Poate avea masa seara. Cu toate acestea, din cauza acestor paraziți, pisica se va simți încă foame.

Demență felină și alte disfuncții cognitive

Pisicile cu disfuncție cognitivă pot afișa, de asemenea, vocalizări crescute de noapte. Aceste pisici nu pot procesa diferitele informații pe care simțurile sale le trimit creierului lor. Se confundau.

O reducere a sentimentului de auz al pisicii poate complica, de asemenea Feline demență. Nu-și auzi propria mea miană. Ca atare, pisica va vocaliza mult mai tare.

Alte motive posibile

Când o pisică este în căldură, vă puteți aștepta, de asemenea, o mulțime de vocalizări de noapte. Bărbații își anunță prezența la alte pisici de sex masculin din zonă, astfel încât să nu se mute pe femela în căldură. De asemenea, pisicile de sex feminin vocalizează pentru a-și anunța "disponibilitatea" și pregătirea de a se împerechea.

O plictisitoare de pisică noaptea poate fi, de asemenea, un semn de primejdie. Pisica poate fi blocată în spatele unui mobilier sau a unui aparat și nu poate ieși. Meowing-ul este modul de a cere ajutor.

Ce poti sa faci

Apelarea de noapte poate fi foarte enervantă. Vestea bună este că nu trebuie să trăiți cu ea. Există lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pisica să se topească noaptea.

  • Dă-ți pisica Jucării de pisici interactive În timpul zilei, astfel încât să aibă ceva de făcut. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să se culce pe timp de noapte mai mult.
  • Jucați cu animalul dvs. de cel puțin 10 minute înainte de a merge la culcare. Acest lucru vă va plictisi pisica astfel încât să nu mai trebui să se ridice și să vocalizeze în mijlocul nopții.
  • Hraniți animalul dvs. de companie chiar înainte de culcare. O masă hefty face adesea o pisică să doarmă mult mai repede și mai sunetă.
  • PRIVIIA EVALUATĂ de un medic veterinar pentru orice afecțiune medicală subiacentă.

O plictisitoare de pisică pe timp de noapte poate fi un semn de primejdie sau nevoia pisicii pentru un timp de joc. Oricare ar fi cazul, având un medic veterinar, vă ajută să determinați că cauza poate duce la conducerea eficientă a acestuia.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Noapte apelarea: de ce pisicile se înmulțesc noaptea?