Cum să adoptați un câine dacă aveți deja o pisică

Părinții de companie sunt deseori deschisi la ideea de a avea mai mult de un animal care își roagă casa. Nu este neobișnuit ca proprietarii de câini să decidă brusc să adopte o pisică, dar ceea ce este și mai obișnuit să adopte o canină atunci când aveți deja o felină în casa ta. Deci, să vorbim despre cum să adoptăm un câine dacă aveți deja o pisică și faceți acest lucru într-un mod adecvat.

În cele mai multe cazuri, câinii și pisicile pot trăi împreună în pace, dar obținerea unei atenții și o mulțime de planificare. Găsirea unui mod de a adopta un câine dacă aveți deja o pisică într-adevăr nu este atât de dificilă, dar există câteva trucuri care vor face noul proces de adopție a animalelor de companie mai ușor pentru toată lumea din casa ta.

Evident, siguranța ambelor animale trebuie să fie principala prioritate atunci când introduceți un câine și o pisică între ele pentru prima dată. Chiar dacă câinele este un cățeluș sau o rasă mai mică, ei pot răni sau chiar ucide o pisică foarte repede. Ocazional, opusul poate fi adevărat.

Cum să adoptați un câine dacă aveți deja o pisică

Adoptarea unei pisici atunci când aveți deja un câine

Planificarea este importantă

Introducerea unui animal la altul nu ar trebui niciodată luată ușor, mai ales cu câini și pisici. Chiar înainte de a avansa cu această decizie, proprietarii de pisici trebuie să aibă un plan de acțiune cu privire la modul în care vor face introducerea și au ambele animale trăiesc împreună pentru un viitor imprevizibil.

Pisicile sunt foarte diferite de câini. Odată ce felina ta se simte confortabilă și se gândește la casa ta ca a ei, ea va începe să se simtă amenințată dacă un alt animal vine să se alăture familiei.

LEGATE DE: Cum să se ocupe de agresiunea câinelui fără coliere de antrenament

Va trebui să aveți un plan solid în loc înainte de a vă aduce noul câine de câine. Fie că sunt un cățeluș sau un câine adult, există anumite lucruri pe care le puteți face pentru a ușura ajustarea pentru ambele animale.

Separați-le la început. Fiecare animal ar trebui să aibă propriul spațiu la început. Înainte de a ști, ambele animale de companie vor împărtăși un pat de câine sau canapea, dar la început au nevoie de un loc sigur.

Fiecare animal trebuie, de asemenea, să se simtă ca un membru iubit al familiei. Încercați să participați la ambele dintre ele în mod egal și să nu vă neglijați pisica de îndată ce adoptați un cățel tânăr care vă va distra în mod natural mai mult.

Nu vă pedepsiți animalele de companie. Când încercați să vă dați seama cum să adoptați un câine dacă aveți deja o pisică, amintiți-vă că nu trebuie să vă disciplinei animalele de companie pentru că nu vă apropiați de. Care le poate face să se simtă ca și cum celălalt animal este binevenit în familie și nu sunt.

In schimb, Consolidați comportamentul bun Când ambele animale de companie se înțeleg și, în cele din urmă, animalele de casă vor realiza că sunteți mulțumiți de amândoi când sunt plăcuți unul față de celălalt. Funcționează la fel ca orice altă tehnică de formare a câinilor.

LEGATE DE: 10 trucuri psihologice pentru a-ți antrena câinele

Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când aduceți un câine într-o casă cu o pisică:

  • Chiar dacă este doar partea de sus a unui raft, pisica ta ar trebui să aibă un spațiu sigur în fiecare cameră unde poate scăpa de câine.
  • Alimentele și apa pisicii dvs. ar trebui plasate în cazul în care câinele nu poate ajunge la ea. Multe animale devin agresive dacă cred că un alt animal încearcă să-și facă mâncarea.
  • Cutia de gunoi a pisicii dvs. trebuie, de asemenea, să fie plasată în cazul în care câinele nu poate obține. Dacă pisica este ambuscadă în timp ce se află în cutia ei de gunoi, ea nu se poate simți confortabilă înapoi și ar putea începe să se elibereze În alte zone ale casei.
  • Dacă este posibil, aduceți ceva pe care pisica ta doarme ca un pat mic de pisici sau o pătură preferată la câine înainte de a se întoarce acasă. Faceți același lucru pentru pisica. În acest fel se pot obișnui cu mirosul celuilalt înainte de a fi chiar introduse.

Înainte de a continua cu antrenamentul pisicii și câinele să se înțeleagă, este foarte util să ai niște înțelepciune de bază a celor mai importante mentalități și de formare a animalelor de companie. Acest lucru se aplică în special tehnicilor de formare pentru câini, așa cum doriți să fiți în controlul câinelui dvs. atunci când îl introduceți la o pisică. Iată câteva articole grozave pe care le veți găsi de ajutor:

Câine și pisici care trăiesc împreună acasă ca animale de companie

Introducerea noului tău catelus la pisica ta rezidentă

Înainte de a aduce câinele în casă, asigurați-vă că îl lăsați să-și exercite o perioadă bună de timp, așa că nu are o grămadă de energie care să explodeze când vede pisica.

Iată un posibil scenariu pentru cei care aduc un nou câine într-o casă cu o pisică:

1. Ar trebui să vă puneți pisica într-un loc sigur timp de aproximativ 30 de minute pentru a da câinelui suficient timp pentru a plânge casa. Acest lucru va permite, de asemenea, noul dvs. câine pentru a mirosi pisica fără a vedea.

2. Odată ce câinele pare să fi așezat puțin și nu se ridică la fel de mult, luați-l afară pentru o plimbare și lăsați pisica să iasă și să miroasă unde a fost câinele.

3. Acum este timpul să introduceți cele două față în față. Aici învățați cum să adoptați un câine dacă aveți deja o pisică poate deveni puțin complicată. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți câinele pe o lecție scurtă. Acest lucru vă va permite să faceți o corecție rapidă dacă încearcă să urmărească pisica sau să sară pe ea.

4. Dacă pisica dvs. este Skittish, ar trebui să o puneți într-un transportator de pisici pentru întâlnirea inițială, astfel încât să nu poată fugi; altfel nu ezitați să lăsați-o să se plimbe. Prima reacție a pisicii dvs. va fi probabil să se hiss și să zgârie, dar este complet normal.

5. Lăsați-i pe cei doi să se miște reciproc și să vorbească cu ei în voci calme liniștitoare. Repetați acest proces de mai multe ori până când câinele dvs. este capabil să miște pisica fără a-l urmări și pisica se oprește.

Amintiți-vă că ambele animale vă vor simți nervozitatea și anxietatea. Dacă sunteți într-adevăr nervos, poate fi cel mai bine să aveți pe altcineva în familia dvs. să facă introducerea inițială. Trebuie să fii ferm cu acțiunile tale, astfel încât ambele animale de companie să aibă încredere în luarea deciziilor.

Cum să adoptați un catelus când aveți o pisică în casăOdată ce câinele și pisica vă pot ajunge în timp ce câinele este lăsat, este timpul să-l lăsați să slăbească.

Cu toate acestea, fiți foarte precauți și nu lăsați animalele singure împreună până când sunteți complet sigur că se simt confortabil unul cu celălalt. Ar fi mai bine să le supravegheați continuu în timp ce sunt împreună pentru cel puțin primele câteva zile și, de preferință, o săptămână.

Dacă introducerile nu merg fără probleme și nu puteți să vă luați animalele de companie să coopereze, puteți căuta ajutorul a unui antrenor profesionist de animale, Dar acest rezultat ar fi foarte puțin probabil. Atâta timp cât nu forțați cei doi și vă oferiți timp suficient pentru ei să se obișnuiască unul cu celălalt înainte de a le întoarce, nu ar trebui să aveți probleme.

LEGATE DE: Gata să adopte un animal de companie? Zece câini de familie cei mai buni

Câinii și pisicile pot fi prieteni minunați. Înainte de a ști, cei doi vor împărtăși probabil același fel de mâncare de apă, lovind împreună în timp ce dormi și poate chiar să se joace împreună. Iată dovada video:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să adoptați un câine dacă aveți deja o pisică