8 Lucruri de știut înainte de a adopta o pisică

Ce să știți când adoptați o caracteristică a pisicilor

Pisicile pot face animale de companie absolut minunate. În plus față de faptul că sunt animale naturale super-drăguț și cuddly, având pisici ca tovarăși pot fi foarte benefice pentru bunăstarea mentală și emoțională a proprietarilor lor.

De asemenea, felinele sunt de obicei animale foarte independente și de întreținere redusă, care, în cea mai mare parte, sunt capabili să aibă grijă de ei înșiși. Ei sunt groomers fastidios, sunt, în general, foarte liniștiți și nu necesită un spațiu de locuit mare pentru a fi fericit. Plus, pisicile sunt foarte ușor de tren de casă, nu trebuie să fie umbrite și nu necesită formare formală de ascultare.

Cu toate acestea, pisicile au nevoi foarte specifice care trebuie recunoscute pentru ca acestea să fie fericite și sănătoase, iar o pisică fericită și sănătoasă vă va face fericiți pe termen lung. Deci, dacă intenționați să adoptați pisici, este imperativ să vă gândiți cu atenție și să vă asigurați că veți putea să vă îngrijiți în mod corespunzător.

Mulți oameni sunt rapid să adopte pisici pur și simplu pentru că ei cred că sunt atât de adorabili, mai ales când sunt pisoi. Dar ei nu consideră angajamentul, costul, fericirea, sănătatea și bunăstarea pisicilor în sine. Deci, în acest articol, vă vom oferi câteva sfaturi utile pentru a adopta și îngriji în mod corespunzător o pisică.

1. Lucruri de luat în considerare înainte de a adopta o pisică

  • Provizii - Pisicile necesită câteva, consumabile de bază pentru ca acestea să fie fericite și sănătoase. Aceste consumabile includ alimente și apă, o cutie de gunoi, un post de zgâriere sau un pad, un pat confortabil și unele consumabile de îngrijire.
  • Acasă Mediu - Asigurați-vă că casa dvs. este prietenoasă cu pisici este un alt aspect foarte important al adoptării. Deci, înainte de a aduce noul dvs. prieten acasă, asigurați-vă că aveți un mediu sigur care nu este liber de orice pericol potențial.
  • Îngrijirea - Chiar dacă pisicile petrec mult timp curățarea ei înșiși, ei încă mai trebuie să fie periat ocazional pentru a-și păstra blănurile sănătoase și, de asemenea, trebuie să aibă unghiile lor în mod regulat.
  • Comportament - Este important să interacționați adesea cu pisicile dvs. și să le dați, de asemenea, să stimuleze jucăriile cu care să se joace. Acest lucru va ajuta la crearea unei legături puternice și prietenoase cu pisicile dvs., oferindu-le, de asemenea, activități fizice.
  • Companie - Pisicile sunt animale foarte independente, dar tind să trăiască vieți mai fericite dacă au alte pisici pentru a interacționa cu. Deci, dacă intenționați să adoptați unul, ar trebui să luați în considerare cu siguranță adoptarea a două.
  • Longevitate - Ca toate animalele, adoptarea unei pisici este un angajament, iar pisicile pot fi de obicei un angajament pe termen lung, adesea trăind bine în adolescenții lor. Deci, fii pregătit pentru o relație lungă cu prietenul tău nou, blană.
  • Ingrijire medicala - Chiar dacă pisicile nu sunt, în general, considerate animale scumpe care să dețină, este extrem de important să luați în considerare costul vizitelor veterinare. Verificări regulate, vaccinări și vizite de urgență pot fi costisitoare dacă nu sunteți pregătiți pentru ei.

2. Lucruri de reținut la adoptarea unei pisici

Persoana zgârierea unei pisici

Când adoptați o pisică nouă, doriți să purtați mai multe lucruri în minte. Trebuie să pregătiți casa pentru sosirea nouă a pisicii și, de asemenea, trebuie să vă pregătiți să aveți grijă de ei.

În acest articol, vom extinde unele dintre aceste lucruri importante de luat în considerare la adoptarea pisicilor.

Și, amintiți-vă, toate pisicile au propriile lor personalități unice, astfel încât să trebuiască să faceți ceva experiment pentru a descoperi ce funcționează cel mai bine pentru pisicile dvs. și ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

Totuși, pisicile pot spori aproape viața cuiva și puteți spori cu siguranță viețile pisicilor pe care le adoptați.

3. Pisicile necesită consumabile specifice

Deși pisicile sunt animale foarte independente, ele au cerințe foarte specifice pentru ca acestea să fie fericite și sănătoase. Evident, alimentele și apa sunt esențiale (împreună cu mâncăruri și boluri de apă), iar o cutie de gunoi cu așternut este, de asemenea, o necesitate pentru pisici.

Există mai multe tipuri diferite de alimente și gunoi, iar rasa pisicii dvs. poate determina care sunt cele mai potrivite. Și este extrem de important să vă asigurați că bolurile de hrănire a pisicilor și cutia de gunoi sunt curățate temeinic pe o bază foarte regulată.

De asemenea, oferindu-i pisica un pat sau un "punct confortabil" îi ajută să se simtă mai mult acasă, împreună cu ajutându-i să se simtă mai sigure și mai sigure. Și, chiar dacă pisicile se confruntă, de obicei, în spații de locuit mai mici, cum ar fi apartamentele, ei încă mai suferă de stimulare mentală și fizică, deci este important să aibă o mulțime de jucării cu care să se joace.

Pisici de pisici, posturi de zgâriere și zgârieturi sunt alte lucruri minunate de a avea în casa ta pentru a încuraja stimularea mentală și fizică, împreună cu ajutorul de a-și păstra ghearele bine îngrijite, ceea ce vă poate ajuta să le împiedicați mobilierul.

4. Faceți-vă casa prietenoasă la domiciliu

Pisica stând într-un copac de pisici cu o jucărie

Când salutați o felină în casa dvs., asigurați-vă că este prietenoasă pisică cu o mulțime de oportunități de divertisment și de joc.

Înainte de a aduce noul dvs. prieten acasă, asigurați-vă că ați configurat toate consumabilele de pisici în avans. S-ar putea să credeți că este tot ce trebuie să faceți, dar casa dvs. poate avea mai multe pericole pe care un nou proprietar de pisici ar putea să nu fie conștient de.

Odată ce pisica dvs. începe să se simtă confortabilă în noul său mediu, va începe cel mai probabil să vă explorați casa, ceea ce este valabil mai ales când vine vorba de pisoi.

Mestecarea poate fi un lucru comun pe care pisicile o fac, asigurându-vă că sunt acoperite cablurile electrice și că cablurile orb sunt în afara lor. De asemenea, verificați tipurile de plante pe care le aveți și asigurați-vă că acestea nu sunt otrăvitoare dacă sunt ingerate.

Medicamentele, articolele de toaletă și consumabilele de curățare ar trebui să fie îndepărtate, deșeurile de gunoi și cutii de gunoi nu trebuie lăsate în afara, și scaunele de toaletă trebuie închise. În cele din urmă, ușile pentru șaibe și uscătoare ar trebui să fie întotdeauna închise, iar aparatele mai mici, cum ar fi tocate de hârtie, ar trebui să fie deconectate atunci când nu sunt utilizate.

5. Pisicile trebuie să fie îngrijite în mod regulat

Chiar dacă pisicile sunt groomiști meticuloși, petreceți mult timp să se curățească și aproape niciodată nu trebuie să fie scăldată, ei încă mai au nevoie de un mic ajutor cu îngrijirea din când în când. Indiferent de rasa lor sau de lungimea blănurilor lor, pisicile necesită o periere bună în mod regulat pentru a scăpa de excesul de blană, murdăria și alte resturi care se pot acumula.

De asemenea, periajul pisicii dvs. o dată sau de două ori pe săptămână ajută la stimularea circulației sângelui, oferindu-le o haină mai sănătoasă. În plus, periajul ajută la reducerea bilelor de păr, ajută la reducerea vărsării și este, de asemenea, o modalitate bună de a verifica purici și căpușe. În cele din urmă, pisicile se bucură de obicei sesiunile de periere și poate fi o mare experiență de legare pentru amândoi.

În ceea ce privește ghearele unei pisici, trebuie să fie verificate și tăiate în mod regulat. Deși posturile de zgâriere și zgârieturile de zgâriere ajută la păstrarea lor bine îngrijită, tăierea ghearelor Kitty poate ajuta, de asemenea, să le împiedicați să distrugă mobilierul, perdelele și alte elemente din jurul casei dvs.

De asemenea, dacă o pisică este mai puțin activă și ghearele sale sunt prea lungi, poate fi incomod și chiar dureros pentru pisică. În funcție de pisică, tăierea ghearelor poate fi uneori o întreprindere provocatoare, dar nu una imposibilă. Cu toate acestea, există mulți groomers și veterinari care oferă acest serviciu pentru o taxă tipic rezonabilă.

6. Companie și comportament

Copil cu pisică bengală

Familiarizați-vă cu comportamentul felinar și cum să fiți un partener bun pentru noua dvs. pisică.

Deși pisicile sunt animale foarte independente și sunt adesea foarte mulțumiți să rămână singuri, ei se bucură încă de companie și de interacțiune acum și apoi. Deci, este important să faceți o prioritate de a petrece timp cu ei în mod regulat, fie prin utilizarea jucăriilor, pluggling, îngrijirea, fie doar să le salut și să le mângâie când le vedeți.

Pisicile tind să se bucure de acest fel de atenție și să facă acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă întăriți legătura cu ei, ceea ce va fi benefică pentru fericirea lor (și dvs.) pe termen lung.

De asemenea, pisicile se bucură de obicei de compania altor pisici, astfel încât alte pisici în casa dvs. să interacționeze, îi va oferi posibilitatea de a dezvolta relații, să încurajeze mai multă activitate fizică și să se joace, precum și să le ofere un simț suplimentar de confort. Deci, dacă intenționați să adoptați o pisică, ar trebui să luați în considerare absolut adoptarea a două.

7. Pisicile sunt un angajament pe termen lung

Dacă vă gândiți să adoptați, asigurați-vă că luați în considerare longevitatea unei pisici tipice de casă și fiți conștienți de faptul că va fi cel mai probabil cu voi mulți ani, mulți ani.

Durata medie de viață a unei pisici interioare poate fi oriunde de la 10-15 ani, în timp ce mulți pot trăi mult mai mult decât asta. Deci, asigurați-vă că luați în considerare cu atenție cât de mare este o responsabilitate este de a adopta și recunoaște că nu este ceva care ar trebui făcut impulsiv.

În plus față de costurile și taxele zilnice implicate în proprietatea pisică, poate fi, de asemenea, o tulpină emoțională extraordinară pentru dvs. dacă nu sunteți pregătiți pentru ceea ce se află înainte de a adopta odată ce adoptați. Chiar dacă pisicile sunt foarte independente, ei încă mai au nevoie de o mulțime de iubire, îngrijire și devoțiune zilnică pentru ca ei să trăiască o viață fericită și sănătoasă și să fie un bun însoțitor pentru tine.

8. Fiți pregătiți pentru vizitele veterinare

Pisica fiind verificată de medicul veterinar

Considerați că pisica dvs. va avea nevoie de o îngrijire veterinară obișnuită, inclusiv verificări și vaccinări.

Pisicile nu sunt de obicei animale scumpe care să dețină, dar, în plus față de costul alimentelor, gunoiului și altor consumabile, vizitele veterinare sunt un alt cost regulat pe care trebuie să-l luați în considerare.

În funcție de locul în care vă adoptați pisica, pisica poate fi deja dată o verificare și anumite vaccinări înainte de a le lua acasă. Dar, în funcție de locul în care locuiți, pot exista vaccinări suplimentare, recurente pe care trebuie să le aveți grijă, dintre care unele pot fi solicitate de lege.

Un alt lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de adoptare este să găsiți un medic veterinar în zona dvs. care să trateze pisicile și să găsească, de asemenea, un spital de urgență de urgență de 24 de ore.

Ar trebui să programați cu siguranță verificări regulate pentru pisica dvs. cel puțin o dată pe an, dar trebuie, de asemenea, să fiți pregătiți pentru vizitele VET neașteptate în caz de boală, vătămare sau de urgență. Vizitele de urgență ale VET pot fi adesea foarte costisitoare, deci asigurați-vă că aveți grijă de acest lucru atunci când luați în considerare adoptarea.

Gândurile finale

Pisicile sunt animale de companie extrem de populare pentru a deține și pot face tovarăși teribili. Cu toate acestea, există multe lucruri de luat în considerare la adoptarea acestora, astfel încât potențialii proprietari trebuie să fie conștienți de angajamentul implicat.

Dar, cu alimentele potrivite, consumabilele și îngrijirea generală, puteți oferi pisicilor dvs. o viață fericită și sănătoasă și creați mai multe amintiri plăcute cu ei de-a lungul anilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Lucruri de știut înainte de a adopta o pisică