Sarcina, noul tău copil și pisica ta

Fotografie de femeie gravidă cu pisică

Sarcina prezintă câteva provocări atunci când aveți o pisică. Dar, cu puțină înțelegere și planificare, îi veți depăși pe toți în timp ce vă bucurați încă de animalul dvs. de companie. La urma urmei, femeile însărcinate, bebelușii și felinele au coexistat pașnic de secole. Dacă vă întrebați, este un mit pe care pisicile le place să le sufocă copiii. Realitatea este că pisicile iubesc să se strecoare până la corpuri calde și le place parfumul de lapte pe respirația copilului. Aici sunt mai multe informații care să ajute la ușurința oricăror anxietăți.

Pisici și preocupări de toxoplasmoză

Toxoplasmoza este o boală cauzată de un parazit care vă poate infecta pisica. O pisică o poate obține dacă mănâncă carne de pradă, crudă sau subacvatică cu parazitul sau intră în contact cu solul contaminat. Femeile însărcinate pot presupune că trebuie să-și dea pisicile departe, deoarece toxoplasmoză poate provoca defecte de naștere la copii.

Este important să înțelegeți boala. De fapt, s-ar putea să fi fost deja expus la toxoplasmoză. Asta pentru că parazitul poate fi găsit în carne brută și subacvatică sau în produse neschimbate. Cu toate acestea, ați putea avea deja o imunitate naturală la parazitare. Sistemele imunitare ale oamenilor în general sănătoși păstrează paraziții care vă dau imunitate pe tot parcursul vieții. Ca rezultat, o femeie însărcinată nu o va transmite copilului ei nenăscut. Medicul dumneavoastră poate testa pentru a vedea dacă sunteți în acest grup. Dacă da, nu aveți îngrijorări cu privire la obținerea în timpul sarcinii.

Există câteva măsuri suplimentare pentru a vă ajuta să vă protejați în continuare să prindeți această boală, recomandată de U.S. Centre de control și prevenire a bolilor (CDC):

  • Păstrați pisica în interior.
  • Nu manevrați Întreținerea casetei de gunoi în timp ce sunteți însărcinată.
  • Evitați consumul de carne brută sau subacvatică.
  • Spălați toate suprafețele și ustensilele care ating carnea brută.
  • Purtați mănuși dacă grădină sau lucrați în sol (trăiește parazitul în murdărie).

Dacă trebuie să schimbați așternutul

Dacă nu aveți de ales decât să vă ocupați de așternut, luați următoarele măsuri de precauție. Curățați caseta de gunoi după fiecare utilizare. Parazitul devine infecțios de una până la cinci zile după ce a fost vărsat în fecalele pisicii. Dacă scoateți cutia de gunoi imediat după ce pisica dvs. o folosește, va exista mai puțin risc. Dar purtați întotdeauna mănuși de unică folosință și spălați-vă bine mâinile imediat după aceea.

Pregătiți-vă pisica pentru a vă accepta noul copil

Din punctul de vedere al pisicii tale, un copil este un invadator puternic, amenințător și de atenție. Cu o anumită planificare, bebelușii și pisicile pot fi prieteni. Înmuiați lovitura pisicii dvs. treptat Introducerea schimbării.

  • Obțineți pisica obișnuită să miroase cu mult timp înainte de a vă aduce casa de copil. Purtați loțiuni și pulberi pentru copii și lăsați-vă pisica să vă smulgă în timp ce oferiți laudă și tratați. Procesul vă va ajuta animalul să dezvolte asociații pozitive cu noile mirosuri.
  • Înregistrați un copil plângând și jucați-l pentru pisica voastră. Începeți la un volum scăzut și lucrați până la un volum mai puternic și o durată mai lungă, folosind o atenție și recompense pozitive.
  • Invitați un prieten sau un membru al familiei să-și aducă copilul pentru vizite. Lăsați copilul să stea în poala ta, să-ți lovească pisica copilului în timp ce oferă laudă pentru animalele de companie în același timp.
  • Lăsați pisica dvs. să investigheze noua pepinieră. O să vă ajute pisica să se simtă ca o parte a gospodăriei.

Protejați salteaua copilului

Chiar înainte ca bebelușul să sosească, faceți bassinetul sau critul neinvit pentru pisica dvs. prin punerea obiectelor pe saltea care descurajează animalul dvs. de companie. Plasați câteva recipiente umplute cu monede care fac zgomot, adăugați un mic protector de covor nubby în sus, sau acoperiți patul cu plasă.

Evitați prea multe schimbări

Păstrați-vă de rutina pisicii la fel cât mai mult posibil. O rutină previzibilă reduce a Stresul pisicii și împiedică o serie de probleme. Cereți altora să vă ajute să vă asigurați că pisica dvs. devine hrănită, periat și distrați în mod obișnuit. Cu toate acestea, evitați să treceți peste bord, oferindu-vă pisicii suplimentare, compensând atenția înainte de sosirea copilului. Va fi imposibil să vă păstrați nivelul ridicat de atenție, odată ce copilul dvs. sosește acasă. În schimb, înscrieți familia și prietenii pentru a vă ajuta pisica să se simtă ca o valoare de valoare Membru al familiei. Toată lumea din gospodăria dvs. vă poate ajuta să păstrați atât pisica, cât și bebelușul dvs. sigur, fericit și trăind împreună cu termeni pașnici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sarcina, noul tău copil și pisica ta