Baie de praf chinchilla

Baie de praf Chinchilla

O baie regulată de praf este o necesitate absolută pentru toate chinchilla (și degus, de asemenea). Luând o baie de praf viguroasă este una dintre comportamentele lor naturale și este modul în care Chinchillas își păstrează hainele luxuriante curate și sănătoase. Nu numai că o baie de praf ajuta pentru a-și păstra blana groasă netedă și matasoasă, este considerată a fi relaxantă și distractivă pentru chinchillas. Chinchillas într-adevăr intră în băile lor, laminare și răsturnare în praf cu mare abandon. Dacă nu ați văzut niciodată un chinchilla într-o baie de praf, asigurați-vă că ați căutat câteva videoclipuri cu care se rostogolesc în jurul lui.

Praf pentru băi de chinchilla

Utilizați întotdeauna magazinul de chinchilla cumpărat de magazin pentru a vă îmbăia chinchilla. Acest praf este fabricat în mod specific pentru chinchilla și în acest scop. Când chinchilele se rostogolesc în acest praf, își pătrunde haina până la piele și absoarbe uleiul și murdăria din blană care, la rândul său, păstrează haina curată. Alte pulberi sau nisip pot arăta sau se simt similare, dar ele nu vor funcționa în același mod. Praful de chinchilla este făcut pentru a imita ceea ce ar avea acces la habitatul lor nativ (în sălbăticia folosesc ponce vulcanice). Praful ar trebui să fie cel puțin o pereche de centimetri adâncime în orice container pe care îl utilizați, astfel încât chinchilla să se poată rula în mod eficient.

Cadă de baie de praf Chinchilla

Un vas greu, rezistent la vârf sau un fel de mâncare profundă poate fi folosit ca o cadă pentru băile de praf de chinchilla și ar trebui să fie puțin mai mare decât chinchilla ta pentru a permite camera să se rostogolească. Bowls de pește de sticlă sau canistre pot fi folosite și funcționează bine. De asemenea, un container de tip plastic cu fundul rotunjit poate fi achiziționat la magazinul de animale de companie și sunt concepute în acest scop.

Bilele de pește și băile de tip din plastic au avantajul de a fi închise corect, ceea ce poate contribui la minimizarea cantității de praf care zboară în jurul camerei. Nisipul va fi aruncat peste tot în timpul băii, dar aceasta este doar o parte a unui chinchilla. Folosirea unei băi acoperite poate ajuta, dar chinchilla voastră se va agita și mirelui după o baie de praf, ducând la un strat fin de praf pe tot în jurul chinchilla. Investiți într-un bun duster și amintiți-vă că sunteți un bun proprietar de chinchilla, oferind băi regulate. Nisipul rămas din cadă pot fi reutilizate pentru o perioadă, atâta timp cât orice materie de deșeuri este eliminată.

Programul de baie de praf Chinchilla

Baia de praf trebuie să fie pusă la dispoziția chinchilla intermitent, mai degrabă decât la stânga în cuşcă pe termen nelimitat. Prea multă scădere își poate usca pielea și dacă praful este lăsat în cușcă, chinchilele vor sta adesea în cadă și / sau o folosește ca o cutie de gunoi. Oferiți baie de praf la chinchilla dvs. cel puțin de două ori pe săptămână seara când sunt cele mai active pentru aproximativ 10 până la 15 minute. De două ori pe săptămână este de obicei suficientă, deși puteți oferi baie mai des dacă blana de chinchilla începe să arate dur sau se simte umedă sau uleioasă. În vreme umedă, băile ar trebui să fie oferite mai frecvent. Dacă chinchilla ta are o piele uscată, fulgi sau pare mâncărime, reduceți timpul de scăldat și frecvența.

Unii proprietari oferă zilnic baia de praf pentru chinchilele lor. Atâta timp cât pielea lor nu este prea uscată și nu le vedeți mâncărime, acest lucru este bine. Va face mai multă mizerie pentru a vă curăța, dar Chinchillas iubesc să ia băi atât de mult încât ar putea fi greu de rezistat, permițându-i această plăcere.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Baie de praf chinchilla