Lucrurile pisicile urasc: ce sa evit sa faci

Lucrurile urăsc - ce să eviți să faceți

Dacă cineva face ceva ce nu ne place, reacția noastră este simplă: îi spunem să se oprească. Pisicile nu au acel lux, totuși. Desigur, probabil vor face tot posibilul pentru a fugi de situație, dar este mai bine să evitați să faceți ceva pe care animalul tău îl urăște să înceapă! La urma urmei, în timp ce pisicile pot fi drăguț, jucaus și relativ scăzut, sunt, de asemenea, creaturi foarte specifice - știu ce le place și știu ce nu le place. Cu asta în minte, citiți mai multe pentru a descoperi mai multe despre pisica de animale de companie.

Lucrurile pisicilor urăsc

Schimbare

Există un singur loc de început, și acest lucru este cu schimbare. Pisicile nu le plac mediile noi. Acesta este ceva ce vă veți realiza rapid dacă vă mutați acasă. Odată ce vă mutați, nu fiți surprinși dacă pisica dvs. începe să miște în fiecare colț al noii case, frecându-și fața în ele. Ei au nevoie să verifice fiecare schimbare sau fiecare parte a unui teritoriu nou. Este important să lăsați pisica dvs. să exploreze orice tip de schimbare la propriul său ritm.

Fiind privit la

Dacă ați încercat vreodată să aveți o competiție privită cu pisica dvs. înainte, probabil că ați observat că nu a scăzut foarte bine. Pisicile nu-i plac acest lucru pentru ca este un semn de dominanta si cu siguranta nu le place sa fi fost dominat. Ei vor reacționa fie prin a-și arăta disconfortul, fie prin afișarea fricii.

Temperaturi scăzute

Este corect să spun că pisicile nu sunt cu siguranță fanii iernii. Îi place cald. Gheața și zăpada sunt, de fapt, dăunătoare, deoarece haina pisică nu este concepută pentru ao proteja de frig. Dimpotrivă, este de protecție împotriva căldurii extreme, deoarece pisicile au o piele extrem de delicată.

În legătură cu o postare: Paturi de pisici încălzite

Anumite mirosuri

Există o serie de mirosuri diferite pe care pisicile nu le place. Aceasta include eucalipt, precum și anumite plante. Plantele care se află pe lista neagră includ lămâie, cimbru, geranium și lavandă. În afară de asta, altele miroase că pisicile nu le place includ săpunuri și deodorante, piper, pin, banane și mirosuri de citrice. De asemenea, doar pentru că pisica ta îi place să mănânce pește nu înseamnă că el sau ea îi place mirosul ei odată ce a plecat. La fel ca oamenii, pisicile nu le place nimic din data. Odată ce au terminat să mănânce pește, nu lăsa-o așezat acolo, și nu încearcă niciodată să-i slujească ceva care a ieșit din zi. Nu numai că nu vor displace, dar și tu ai putea să faci ca pisica ta bolnavă. Mai mult decât atât, nu trebuie să spună, pisicile cu siguranță nu-i plac miros de o cutie murdară de gunoi. Nu ați vrea să mergeți lângă o baie de mirositoare, ați fi? Ei bine, același lucru se aplică pisicilor. Ei nu vor să se apropie de o cutie de gunoi murdară.

Străini

Ați observat vreodată că majoritatea pisicilor par să fugă în mod frenetic și să se ascundă ori de câte ori auzi o mașină care trage în sus? Același fel de reacție se întâmplă dacă există pași pe punte sau o lovitură pe ușă! Cele mai multe pisici nu-i plac alte persoane sau alte feline, deoarece veți descoperi mai multe despre mai târziu în post.

Luând medicamente

Nici o pisică nu-i place să aibă antibiotice lichide sau pastile să-și împingă gâtul. Din fericire, acum puteți obține medicamente care pot fi ușor deghizate în alimentele lor. Indiferent dacă este cazul sau nu, oferind pisicii dvs. medicamentul pe care nu le are nu poate fi omis.

Verifică Cel mai bun mod de a da o pisică o pastilă

Prea multă atenție / nu o atenție suficientă

Având o pisică este ca și cum ai fi într-o relație dificilă. Dacă nu le acordați suficientă atenție, vor primi o atitudine. Dacă le dați prea multă atenție, veți fi considerați agitat. Pisicile doresc doar o anumită atenție. Ei nu sunt ca niște câini - ei vor învârti fiecare atenție pe care le veți da. Dacă vă urmați pisica voastră, ridicați-i tot timpul și forțați-i să suporte cantități nesfârșite de mângâiere, nu vă vor mulțumi pentru asta. Deci, cum știi când să-ți dai atenție pisicii? Nu-l forțați. Dacă doresc un pic de dragoste, ei vă vor informa, fie prin frecare cu piciorul, fie să vă bucurați neîncetat. Pe de altă parte, dacă pisicile sunt lăsate singure pentru prea mult timp, pot suferi de anxietate de separare, Deci, este important să obțineți acest echilibru dificil. Dacă neglijați să arătați pisica dvs. orice dragoste, acest lucru poate duce la accidente în afara cos de gunoi precum și comportamentul distructiv.

Alte pisici pe teritoriul lor

Dacă există un lucru pe care pisicile sunt, este teritorial. Cu excepția cazului în care este un housemate sau o rudă, pisicile nu sunt o grămadă prietenoasă. Nu-mi place să fiu în compania altor feline. Aceasta este atunci când natura lor teritorială și instinctul animale încep să incepe. Ei văd alte pisici ca concurență - concurența lor pentru atenție, tratamente și alimente. Ca creaturi solitare naturale, ei nu iau amabil la o altă felină venind pe teritoriul lor.

Tăierea unghiilor

În majoritatea cazurilor, pisicile vor rezista la încercarea proprietarilor de a-și tăia unghiile. Cu toate acestea, dacă ați obținut animalul dvs. de companie obișnuit de la o vârstă fragedă, este posibil să fiți unul dintre cei norocoși care au o pisică care tolerează acest lucru.

Alimente învechite

Probabil că vă gândiți, bine, cine îi place oricum mâncarea învechită? Cu toate acestea, dacă ați avut vreodată un câine, veți ști că mănâncă ceva! Pisicile sunt fussier. Ei își vor întoarce nasul la mâncare care a fost așezat prea mult timp. Daca esti hrăniți pisica cantitatea potrivită de alimente de pisici în fiecare zi, nu ar trebui să fie această problemă, deoarece nu va mai fi nimic în castron atunci când le hrăniți. Încercați să reduceți dimensiunea porțiunii și să vedeți dacă face diferența. Oricum, asigurați-vă că orice resturi sunt îngrămădite după aproximativ 30 de minute. De asemenea, trebuie să vă asigurați că următoarea mese miroase proaspete, oferindu-i castronului o spălare bună înainte de a-și servi mâncarea.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede

Agresiv petting

Pisicile sunt cu adevărat soiuri mari, chiar dacă le place să pretindă că sunt prădători dur și tumble. Dacă vă îngrijiți pisica prea agresivă sau prea tare, veți face ca pisica voastră să fie agitată și probabil că va veni la voi cu ghearele sale. Acest lucru se datorează faptului că un răspuns de luptă este declanșat în pisica dvs., deoarece mângâierea aspră a fost prea stimulată. Fi blând în orice moment!

Obtinerea bruiala

Periajul unei pisici poate fi o sarcină dificilă. În timp ce unele pisici pot tolera să fie periat, mai ales dacă le-ați antrenat de la o vârstă fragedă, există aceia care vor încerca să fugă ori de câte ori v-ați apropiat de ei cu o pensulă în mâinile voastre. Amintiți-vă ce am spus: Pisicile sunt foarte specifice despre ceea ce fac și nu le place.

În legătură cu o postare: Cel mai bun pieptene de purici pentru pisici

pisica urăște o altă pisică pe teritoriul ei

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie de pisică

Zgomote puternice

Un alt lucru pe care pisicile nu le place este zgomote puternice. Desigur, unele zgomote puternice sunt pur și simplu inevitabile. Cu toate acestea, un zgomot puternic poate face ca animalul dvs. să se simtă ca el sau ea este în pericol. Fiți o partidă puternică, un corn de horning, sau o artificii, pisica dvs. este probabil să șteză dacă există un zgomot audibil. De fapt, uneori tot ceea ce este nevoie pentru ca pisica ta să fie speriată este un strănut.

Tummy freatar

Când vine vorba de fripturi, câinii și pisicile sunt la capete complet diferite ale scalei. În timp ce câinii nu iubesc nimic mai mult decât să-și frece burții, pisicile o urăsc! Acest lucru se datorează faptului că instinctul lor de prăjituri au intrat și se simt vulnerabili. Veți vedea adesea o pisică defensivă dacă începeți să frecați burta. Nu fi surprins dacă pisica dvs. începe să atace mâna. Dacă doriți să evitați câteva zgârieturi dureroase, ar fi mai bine să rămâneți departe de stomacul lor cu totul.

Baie

Probabil că sunteți deja conștienți de acest lucru! La urma urmelor, pisicile doar urăsc să se umezească. Din fericire, ei fac o treabă destul de bună de îngrijire, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că le faceți cu câinii.

Călătorii auto

Nu în ultimul rând, dacă există un lucru pe care majoritatea pisicilor îl urăsc, se întâmplă într-o călătorie de mașini. Pisicile sunt creaturi de obicei, așa că urăsc când are loc orice tip de schimbare. Îi place să aibă propria lor rutină și propriul teritoriu. Cu toate acestea, nu este doar schimbarea peisajului pe care pisicile se luptă cu. Ele sunt, de asemenea, predispuse la boala de mișcare, iar anxietatea întregii experiențe poate fi doar un motiv numai pentru a arunca în sus.

Deci, acolo ai: unele dintre cele mai frecvente lucruri pe care pisicile urăsc. Dacă puteți evita diferitele lucruri care au fost menționate mai sus, puteți să vă asigurați că pisica dvs. are o viață plăcută și că nu vă sfârșești fără a-și realiza.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lucrurile pisicile urasc: ce sa evit sa faci