Cum să demonstreze în siguranță o pisică

Cum să demonstreze în siguranță o pisică

Uneori, pisicile primesc acel aglomerat de blană care este în TLC. Ca creaturi extrem de curate, vă puteți imagina cât de frustrant ar putea fi pentru pisicile care nu sunt în stare să se îngrijească în mod corespunzător pe ei înșiși. Aici intrăm! Ca partenerul lor constantă, uman, iată cum vă puteți demara în siguranță pisica.

"Matting" se referă la încurcarea extremă și la aglomerarea blănurilor de pisici sau a părului. Este obișnuit pentru majoritatea animalelor (inclusiv a oamenilor!) și nu este niciodată distractiv să se ocupe. Văzând că majoritatea pisicilor au blană care este probabil să se cot la un moment dat sau altul, merită să cunoașteți cele mai bune metode de îndepărtare a părului atunci când vine timpul. Dacă nu a fost deja, asta este! Citiți mai departe pentru câteva sfaturi inteligente despre cum să vă păstrați Kitty curios confortabil amurg.

Femeie care pieptănă blană de pisică persană albă

Ce cauzează maturile?

Există mai multe motive pentru blana unei pisici la mat. Cele mai multe dintre acestea sunt cauze naturale, deși unele cazuri includ când pisica ta a rulat în ceva lipicios. Cele mai frecvente cauze ale maturilor sunt de obicei un rezultat al:

  • Liber și blană moartă
  • Flakes de piele
  • Uleiuri de piele
  • Electricitate statica
  • Schimbarea sezonului
  • Climate uscate

Deși cauzele naturale sunt dincolo de controlul dvs., aici sunt câteva alte cauze pe care le puteți ajuta cu siguranță:

  • Malnutriție
  • Iritatie de piele
  • Alergii

De ce se demonstrează importanța?

Dacă stânga nesupravegheată, blana mată devine o sursă de mare disconfort sau chiar durere pentru pisica ta. Nu este vorba doar de a arăta bine! De multe ori, deminația este importantă pentru a vă menține senzația de pisică fericită și sănătoasă. Să vă reamintim de unele dintre cele mai severe efecte secundare ale maturilor:

  • Pielea întinsă: Grosurile groase de blănuri matuite se pot combina unul cu altul și pot începe să se întindă sau să se spargă, pielea pisicii dvs. în moduri incomode.
  • Suferință: Maturile severe pot fi foarte dureroase pentru o pisică, mai ales că sunt astfel de creaturi curate. Această anxietate le poate face să se mireze excesiv și potențial rănite. Să nu mai vorbim de această suferință afectează negativ bunăstarea lor mentală.
  • Entanglement: Nu uitați că pisicile sunt, de asemenea, exploratori naturali. Dacă sunt un fan mare de aruncare prin tufișuri, atunci blănia lor mată poate fi ușor prinsă și încurcată!
  • Infestare: Blana mată conține pielea moartă, blană liberă și uleiuri. Prin urmare, este un teren de reproducere pentru infestarea puricii și căpușe. Odată ce au aterizat în cuibul de blană, ei vor rămâne atâta timp cât blana rămâne matizată.

Pot fi evitate?

Puteți minimiza riscul pisicii dvs. de maturi prin simpla hrănire cu o dietă sănătoasă și nutritivă. Nutriția sănătoasă a pisicii include o mulțime de acizi grași omega-3, deoarece acestea se ocupă de pielea și haina lor. De asemenea, trebuie să vă amintiți că pisicile (în special cele cu blană lungă) necesită o periaj bună. Se face mai bine o dată pe lună, deoarece aceasta poate păstra zonele mai dureroase (cum ar fi capătul din spate) sub control.

Dacă pisica dvs. se luptă cu alergii, atunci aceasta poate fi cauza de iritare a părului și a pielii. Contactați medicul veterinar pentru sfaturi cu privire la modul cel mai bun pentru a trata această problemă.

Matting nu poate fi complet evitat, dar puteți minimiza riscul luând unele dintre aceste măsuri de mai sus. În acest fel, veți ști cum să observați și să abordați problemele!

Inainte sa incepi

Înainte de a începe să vă demaraze pisica, veți dori să identificați exact unde se află încurcările. Asigurați-vă că pisica dvs. este confortabilă și calmă înainte de a face acest lucru. Dacă pisica dvs. este deja prea stresată și jumpoasă, va face ca deminația mai dificilă. De exemplu, utilizați timpul pe care îl petrec în poală sau în apropierea dvs. pe canapea pentru a vă simți ușor prin blana lor. În acest fel, puteți să vă dați seama exact în cazul în care ar putea fi bucată de blană. Dacă aveți o pisică deosebit de anxioasă, fiți blând și utilizați o mulțime de armare pozitivă în timpul acestui proces.

Sfaturi și trucuri

Iată câteva sfaturi bine cunoscute care fac ca procesul de dematting să meargă mai ușor:

  • Pudra de talc: Prin punerea unui pic de pulbere de talc pe zona mată a pisicii dvs. și masarea ușor prin blana lor, puteți slăbi o parte din părul mortal. Acest lucru ar trebui să ajute la abordarea unora dintre cele mai dificile încurcări și să facă procesul de demating un pic mai ușor.
  • Spargeți-l: Tangleul poate fi prea mare pentru a demta cu un pieptene singur. În schimb, utilizați o pereche de foarfece îndoite. Prin tăierea zonei mată, îl rupeți în aglomerări mai mici.

Modalități de a vă demarazi pisica

Acum că am explorat posibilele cauze ale maturilor, este timpul să mușcăm glonțul și să ne ocupăm de problema. Mai jos sunt modalități de a aborda taranul teribil.

Amestecuri de demarare

Uneori, cel mai bun mod de a face față unei aglomerări maturi în blana pisicii tale este să condiționeze masa în depunere. Știm cu toții că condiționarea face diferența în evitarea nodurilor în părul uman. De ce nu încercați cu pisicile noastre? Există cu siguranță balsamuri de demarare disponibile pe piața animalelor de companie pentru a vă ajuta să scăpați de aceste încurcări. De asemenea, puteți face balsamuri de pisici de casă folosind ingrediente simple cum ar fi ulei de cocos. O baie este o altă opțiune de sunet. Asta e la fel de ușor ca și ea!

Pieptănând-le afară

Luați un pieptene de protecție și încercați să ușurați nodurile. Pentru a începe, verificați dacă zona mată este separată în mod clar de restul blănurilor pisicii. Apoi, țineți părul matizat la bază, cu degetele cât mai aproape de pielea pisicii dvs. Această tactică va reduce orice tragere inutilă și va face procesul mai confortabil pentru pisica dvs. Pornind de la partea de sus a covorului, pieptene ușor prin ea puțin câte puțin.

Combing-ul de combatere a unor aglomerări necesită răbdare, așa că nu vă grăbiți. Dacă încercați să piepați întreaga masă într-o singură tragere, atunci pisica dvs. este probabil să se simtă durere și să câștige stres inutil. Asigurați-vă că vă veți lua timpul și vă va fi mai ușor pentru voi.

Folosind Clippers sau Foarfece Blunt nas

Este extrem de important, atunci când utilizați Clippers sau Foarfece, că luați toate măsurile de precauție pentru a vă asigura siguranța pisicii. Aceasta înseamnă doar folosind foarfece cu nasul blunt și păstrarea unei garduri pe mașini de tuns în orice moment. Pisicile pot fi imprevizibile. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca pisicile dvs. să se spună și să le clipiți accidental, în loc de încurcătură.

Nu încercați să clipiți în zone mari maturi. Lucrați în secțiuni mici, astfel încât pisica dvs. să rămână total calmă. Dacă acestea apar stresate în vreun fel, atunci ar putea fi mai bine să le dați un spațiu și să încercați din nou mai târziu. Folosind Clippers se poate simți foarte intimidantă, dar uneori este singura modalitate de a elimina o masă deosebit de proastă.

Când ar trebui să meargă pisica mea la groomers?

Dacă aveți un timp deosebit de greu de apăsat covorașul pisicii dvs., uneori singura opțiune stânga este să le luați într-un groomer și să lăsați un profesionist să-l sorteze.

Groomers au tratamente și echipamente disponibile pentru această situație de urgență exactă. Nu toți groomers sunt ușor accesibili, să nu mai puținuiască la prețuri accesibile, dar, deoarece sunt instruiți să se ocupe de tot felul de probleme de îngrijire, cu siguranță puteți avea încredere în ei pentru a avea grijă de ea. Aducerea pisicii dvs. la groomer este, de asemenea, opțiunea mai sigură, dacă vă îngrijorați să vă provocați dragostea accidentală a prietenului tău feline. Nu ați vrea să trageți prea tare sau un clip prea îndeaproape!

Asigurați-vă întotdeauna că sunteți complet cinstit cu groomerul dvs. Lăsați-i să știe ce ar putea provoca această aglomerație. În plus, spuneți-le despre orice încercări anterioare pe care le-ați făcut pentru a elimina aglomerările. În cele din urmă, asigurați-vă că le avertizați despre temperamentul pisicii dvs. în situații potențial stresante, precum și răspunsul lor la a fi tratat.

Ar trebui ca pisica mea să meargă vreodată să meargă la veterinar pentru maturi?

Când vă luați pisica la groomers, ei vor trebui să facă o evaluare completă a problemei. Ei vă vor da probabil o perioadă de timp și costul de demarcare. Dacă pisica dvs. este extrem de anxioasă și dificil de a vă liniști, ei pot decide cel mai bun mod de acțiune este să vă luați pisica în veterinar. Acolo, pisica voastră ar putea fi îngrijită sub o sedare atentă și sigură, pentru a vă asigura că lucrarea se face în mod corespunzător.

O femeie îi înconjoară pisica gri. Pisica este fericita

Dupa ingrijire

Odată ce tanurile pisicii tale au fost demarate cu succes, pisica ta poate avea pielea dureroasă. Fiți conștienți de acest lucru în timpul procesului post-îngrijire. Respectați sensibilitatea lor atunci când mergeți pentru pisici! Unele pisici pot găsi atingere și freacă de blândă liniștitoare, unde alții ar putea dori să le mențineți pentru o vreme. Iată câteva metode de îngrijire după îngrijire pe care le puteți utiliza în situații mai severe:

  • Lăsați-i să poarte un con: Dacă pisica dvs. avea nevoie de sedare să fie îngrijită, ei pot fi mai bine să poarte un con de câteva zile după aceea. Acest lucru va da pielea lor o șansă de a respira și de a se vindeca pe cont propriu. Purtarea unui con va reduce, de asemenea, riscul ca Kitty să încerce să lingă sau să-și zgâriească la fața locului demativ.
  • Dați-le îmbrăcăminte: Dacă taranul a fost ras în jos, atunci este mai bine să acoperiți zonele sensibile. Îmbrăcați-le în ceva asemănător unui bumbac respirabil, care va proteja aceste zone până când părul începe să crească înapoi. Care de obicei durează 1-3 săptămâni.
  • Păstrați în partea de sus a îngrijirii: Acum că maturile sunt îngrijite, asigurați-vă că vă îngrijiți în mod regulat. Acest lucru va asigura că blănurile lor rămân elegante și fără noduri.
  • VET Unguente prescrise: Deși ar putea fi tentant să ieșiți și să luați primul unguent liniștitor pe care îl puteți găsi, este important să utilizați acest tip de îngrijire după -Care dacă VET ți-a prescris-o. Folosirea unguentelor fără autorizația VET ar putea provoca disconfort suplimentar pentru pisicile dvs. Ei ar putea avea o reacție alergică la un unguent de peste-counter, la urma urmei!

Nu este o sarcină ușoară de a elimina maturile de pe blana unei pisici. Cu know-how-ul potrivit, vă puteți asigura că faceți ta cel mai bun pentru prietenul tău felin. Nu uitați să urmăriți semne de maturi în viitor și pentru cele care ar fi putut fi cauza problemei inițiale. Păstrați în partea de sus a acestui lucru, și bunăstarea pisicii voastre, vă puteți salva o mulțime de necazuri!

Surse:

  1. Îngrijindu-ți pisica, Îngrijirea internațională a pisicilor
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să demonstreze în siguranță o pisică