Cât de multă apă are nevoie de o pisică adultă?

Apa potabilă de pisică dintr-un robinet

Pisicile au nevoie de apă potabilă proaspătă în fiecare zi pentru o sănătate optimă. Apa este esențială pentru a ajuta rinichii să scadă toxinele din sânge. Apa ajută, de asemenea, să mențină alte țesuturi de organe hidratate și sănătoase. Deshidratarea la pisici este periculoasă și, dacă nu este tratată, poate duce la moarte.

Pisicile din insuficiența renală, fie insuficiența renală acută, fie cronică, necesită adesea fluide suplimentare date fie intravenos, fie prin Dirp subcutanat. Ultima terapie este adesea realizată acasă și este relativ ușor de învățat și de a efectua. Cu majoritatea pisicilor, îmbunătățirea după aceste tratamente este semnificativă și vizibilă.

Aportul excesiv de apă

Consumul excesiv de apă poate fi un steag roșu pentru hipertiroidismul felinar sau Diabetul de feline. În timp ce pisicile pot bea instinctiv mai mult în timpul vremii calde, este important, ca și în cazul tuturor obiceiurilor pisicilor, să știe cât de mult o băutură de pisică în mod normal. Dacă încep brusc să consume cantități mari de apă și prezintă, de asemenea, alte simptome, este indicată o consultare veterinară imediată.

Nevoile de apă depinde de dietă

Țesuturile corpului pisicilor constau în aproximativ 67% apă. Coincidență, care este aproximativ procentul de apă din pradă pe care o prind și mănâncă în sălbăticie. În contrast, alimentele de pisică uscată conține aproximativ 10% apă și mâncarea de pisică conservată are cel puțin un conținut de umiditate de 75%, făcându-l o sursă bună de apă. Prin urmare, o pisică pe o dietă alimentară cu uscat ar necesita mai multă apă potabilă suplimentară decât o pisică pe o dietă de alimente crude sau conservate exclusiviste. De asemenea, o pisică pe o combinație de alimente uscate și conservate de pisici are nevoie, de asemenea, de apă potabilă.

Dr. Jennifer Bates, într-un articol pentru Petmd.COM, a creat o formulă care sugerează că o pisică adultă de 10 kilograme pe o dietă alimentară uscată are nevoie de o ceașcă de apă pe zi. Aceeași pisică pe o dietă conservată are nevoie de o ceașcă de apă de două treimi zilnic.

Recomandări

  • Păstrați apă proaspătă, curată disponibilă în orice moment pentru toate pisicile, indiferent de dietă, de preferință cu un Dispenser automat de apă.
  • Urmăriți semne de deshidratare. Un test bun este să trageți pielea liberă la nivelul gâtului. Dacă ar izvoare înapoi, pisica este suficient de hidratată. Dacă este lent să se retragă, să suspecteze deshidratarea. Încercați să adăugați apă la mâncarea conservată a pisicii sau adăugarea unui cub de gheață sau două la apa lor de băut pentru ao face mai interesantă. Dacă pielea gâtului nu se retrage în mod semnificativ, iar pisica prezintă orice alt semn de boală, apelați imediat medicul veterinar.
  • Cunoașteți obiceiurile de băut ale pisicii. Dacă aceștia merg brusc "de pe apă" sau încep să bei în mod regulat cantități excesive, apelați medicul veterinar.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Creșterea băuturilor și urinării la pisici. Elwood Vet, 2020

  2. Hrăniți pisicaColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  3. Deshidratarea în pisici și câini. Veterinar de ușă mică, 2020 

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de multă apă are nevoie de o pisică adultă?