De ce sunt limbile pisicilor dur ca șmirghel?

De ce pisicile src =

Ați atins vreodată limba pisică, poate să dea medicamente sau chiar să o petreci? Sau ai simțit vreodată limba când ți-a lins, imediat după ce te-ai întors de la serviciu?

Dacă nu ați simțit niciodată limba, poate că ar trebui să încercați acum pentru a obține un sentiment de ceea ce este.

Veți observa că limba pisicii dvs. este dură. Și există și un motiv bun pentru asta.

Cicats Coduri

Deci, de ce sunt limbile pisicilor dur?

Răspunsul științific este că limbile pisicilor au multe barbe mici și înapoi orientate spre ea, și aceasta este ceea ce provoacă limbile să se simtă atât de dur.

Barburile sunt fabricate dintr-o substanță numită keratină, aceeași substanță care alcătuiește unghiile. Deci, dacă v-ați frecat vreodată unghiile necorespunzătoare pe piele, veți înțelege motivul pentru rugozitatea limbii pisicii voastre!

Dacă aveți vreodată o șansă de a vedea limba pisicii dvs. sub microscop, veți fi surprinși să vedeți că aceste barbe arată ca niște dinți mici, iar mii de oameni sunt prezenți pe limba pisicii voastre.

Acum, înainte de a sari pentru a face ceva, aceste barbe sunt bune pentru ea și au fost înmânate ei de strămoșii ei care trebuiau să supraviețuiască în sălbăticie. Deși este posibil să nu fie atât de util pentru pisica ta, în timp ce ea se prăbușește cu tine acasă, a fost vital pentru supraviețuirea strămoșilor ei care trebuiau să vâneze animale și chiar să se protejeze de prădători.

Iată câteva dintre folosirea barelor pe limba pisică.

  • Una dintre funcțiile principale ale unui barb este de a ajuta pisica să iasă carnea de pradă. Amintiți-vă în sălbăticie, nu era nimeni care să o hrănească într-un castron destul. A trebuit să vâneze și să distrugă carnea de la oasele pentru supraviețuirea de zi cu zi. Și Barbs a ajutat-o ​​să facă doar asta.
  • Barbs joacă un rol important în furnizarea hranei necesare pentru pisica ta. Oferă o prindere care ajută pisica să-și țină prada. Dacă ați observat, pisicile tind să vâneze animale mici ca șobolanii care au o piele netedă și matasoasă. Deci, aceste barbe ajută la menținerea pradă strânsă.
  • Barbs vă ajută, de asemenea, să vă păstrați pisica curată și frumoasă! Da, ei ajută la curățarea tuturor resturilor, murdăriei și prafului care se colectează pe haina ei. Te poți gândi la asta ca ceva asemănător cu un mop pe care pisica ta o folosește pentru a obține toate aceste lucruri nedorite de pe pielea ei.
  • Aceste barbe sunt un dezavantaj, de asemenea, pentru că atunci când pisica îți curăță pielea, ea nu va putea să-i scoată din gură. Deoarece aceste barbe se confruntă înapoi, se termină invariabil în stomac și acest lucru explică modul în care ați găsit bilele de păr în gura pisicii voastre. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care pisica dvs. ar trebui să stea departe de fire, deoarece ea nu poate să o scuipă.
  • Barburile ajută, de asemenea, o pisică pentru a îndepărta urmele de sânge și carnea pradă din piele. Acest lucru este important pentru a vă asigura că mirosul de sânge și de carne nu atrage prădătorii față de ea. Deci, Barbs merge dincolo de îngrijirea și joacă un rol important în supraviețuirea pisicii tale, sau mai degrabă strămoșii săi care au trebuit să trăiască în condiții incerte.
  • Barbs ajută la menținerea pisicii răcoroase în timpul lunilor de vară, deoarece evaporarea din gură îi conferă un sentiment răcoros. Cu toate acestea, acest lucru ar putea, de asemenea, să-și usuce gura pisicii dvs. rapid, așa că asigurați-vă că aveți întotdeauna un castron de apă curată în apropiere pentru a-și scufunda limba în orice moment.
  • O altă funcție interesantă a barelor este că se dublează ca muguri de gust. Interesant, pisica are mult mai putine muguri de gust decat oamenii si nu poate procesa multe arome ca dulciuri si condimente. Deci, data viitoare când vă hrăniți pisica, păstrați acest aspect și nu creați obiceiuri nedorite care ar putea fi dăunătoare pisicii dvs.
  • Barburile pisicii tale ajută, de asemenea, să înțeleagă textura diferitelor alimente. În mod surprinzător, textura este mai importantă decât aroma pentru pisica dvs. și de aceea petrece mai mult timp Analizând textura, care, în calitate de proprietari de pisici, avem tendința de a crede că se bucură de mâncare. De asemenea, pisica ta are preferințe pentru anumite alimente în ceea ce privește textura și acest lucru este luat în considerare în toate alimentele de pisică comercială disponibile astăzi.
  • Ați văzut vreodată pisica voastră ținând pisicile să o ia într-un loc sigur? Ei bine, Barbs ajută și aici. Pisica deține pisoii în gură, iar barburile dau mânerul drept pe pielea moale a pisicilor. Nu vă faceți griji, pisoiul nu pot fi răniți atunci când mama îi ținea în barele ei strânse.
  • Barburi ajuta pisica sa bea apa de asemenea. Deși în trecut, sa crezut că pisicile se ridică în apă cu limbile lor, cercetarea acum arată că pisicile se înclină pe partea superioară a limbii în jos pentru a împinge apa în gât. Aici, barburile acționează ca niște stâlpi mici care împiedică apa să curgă în afara din cauza gravitației. Pisica ta bea apa la rata de aproximativ patru ori pe secunda, si aceasta inseamna, este dificil de a vedea ce se intampla cu un ochi uman gol.

În legătură cu o postare: Cel mai bun castron de apă pentru pisici

Pe scurt, limbile de pisici sunt dur, deoarece au mici dinții mici, cum ar fi papile sau barbe pe ea. Aceste barbe sunt esențiale pentru supraviețuirea pisicii dvs., deoarece folosește aceste barei pentru a prinde mâncarea, bucurați-vă de textura și gustul, țineți prada, curățați-vă, beți apă și protejați pisicile de la prădători.

Cu toate acestea, dezavantajul este că vă simțiți ca un șmirghel este peste pielea dvs. atunci când pisica voastră vă linge, dar asta este o parte a mecanismului natural de supraviețuire a pisicilor voastre.

Deci, nu fi alarmat de această textură brută și pisica dvs. nu are nevoie de o excursie la veterinar din cauza acestei texturi brute.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce sunt limbile pisicilor dur ca șmirghel?