Cum să tăiați unghiile pisicii

Pisica obtinerea cu unghii

Rutină tăierea unghiilor este o parte importantă a păstrarii sănătății pisicilor. În cazul în care unghiile nu sunt îngrijite în mod regulat, ei pot să curbeze sub și să crească în tampoanele de labe, provocând umflarea și infecții.

Deși majoritatea pisicilor păstrează acest lucru de la sa întâmplat cu un comportament de zgâriere, este încă important să se uite la unghiile periodice - unghiile ascuțite pot provoca o mulțime de deteriorări proprietății dvs. și la poala dvs. În mod ideal, pisicile ar trebui să aibă unghiile lor la fiecare trei până la șase săptămâni.

În timp ce poate părea o sarcină descurajantă, cu grijă și răbdare, tu și pisica ta ar trebui să poată gestiona o sesiune de îngrijire a unghiilor fără multă dificultate.

Înainte de a începe

Asigurați-vă că ați obișnuit pisica de manipulare înainte de a-și tăia unghiile. Acest lucru minimizează stres pentru pisica ta și poate preveni mușcături și zgârieturi la dvs.

De obicei, durează mai mult pentru pisicile adulte să se simtă confortabil pentru ceva de genul unei tăiari de unghii, mai ales dacă pisica a avut experiențe negative în trecut. Pisicile vor duce la experiența mai ușor. În orice caz, mergeți încet și fiți răbdători.

De ce ai nevoie

  • Clippers sau trimmers
  • Stilul stilului

Pentru a tăia unghiile de pisoi mici, puteți folosi pur și simplu unghiile umane. Cu toate acestea, veți avea nevoie de trimiri de cai pentru pisoii mai mari și pisici adulți. Există câteva tipuri de tunsme de cai disponibile la magazinele de alimentare cu animale de companie. Mulți proprietari preferă camemele de foarfece sau de arc. Alții preferă tipul care are o lamă de ghilotină. Este posibil să faceți o încercare și o eroare pentru a afla ce tip funcționează cel mai bine pentru dvs. și pentru pisica dvs.

După ce achiziționați tunsme de cai, practicați-le folosind spaghete uscate, astfel încât să puteți obține simțul modului în care au tăiat.

Pregătiți-vă pisica

Începeți cu pisica dvs. într-o relaxat stare, poate după o masă. Invitați pisica dvs. să stea în poală și să aștepte până când animalul pare relaxat.

Apoi, ridicați ușor una din labele pisicii tale. Dacă nu se îndepărtează, oferă un mic tratat. Faceți acest lucru pentru câteva minute în fiecare zi, adăugând treptat în mai multe labe.

Următorul pas va fi să ridicați una dintre labele pisicilor, făcând un pic mai mult în fiecare zi și păstrarea sesiunilor la câteva minute la cel mai mult. În cele din urmă, încercați să strângeți ușor unul dintre degetele de la picioare pentru a obține unghiile extinse. Amintiți-vă să vă recompensați pisica pentru calm. Du-te înapoi un pas dacă pisica ta devine nerăbdător sau agitat.

Sunteți gata să vă deplasați odată ce ajungeți într-un punct în care pisica voastră vă va lăsa să expuneți cea mai mare parte a lui ghearele, unul câte unul, fără a face o agitație.

Începeți să utilizați trimmerii de unghii

Acum este timpul să vă prezentați pisica la trimirii de unghii. Faceți acest lucru în timpul uneia dintre sesiunile de calm. Lăsați-vă pisica să miște și să exploreze trimmerii fără să-i muți la început. Începeți treptat să mutați trimmerii, recompensează calmul.

După câteva zile de sesiuni, încercați să atingeți ușor trimmerii la labele pisicii tale. Apoi, încercați să luați o labară și atingeți trimirii la laba din nou. Nu uitați să păstrați recompensele.

Procesul de obținere a pisicii dvs. gata pentru un suport de unghii poate dura săptămâni până la luni. Amintiți-vă că toate pisicile învață în propriul lor ritm. Pisicile pot fi chiar gata în câteva zile.

Tăiați unghiile pisicii

Odată ce pisica dvs. pare confortabilă cu manipularea labei sale și prezența tamemelor de unghii, este timpul să încercați să tăiați câteva unghii. Puteți obține doar o unitate tăiată prima dată și asta e ok. Mergând prea repede nu numai că vă va face ca pisica să se simtă stresată, dar poate duce și la faptul că vă mușcați sau zgâriați.

  • Începeți cu un prosop sau o pătură în poală pentru a prinde unghiile tăiate și pentru a vă menține unghiile pisicii să săpare în poala ta. Încercați să aveți pudră stiptică sau un stilou stilat în mână în cazul în care ați tăiat accidental în cutie. Acest lucru este folosit pentru a opri sângerarea și poate fi achiziționat la un magazin de furnizare a animalelor de companie.
  • Alegeți un moment în care pisica dvs. este relaxată. Alege o laba pentru a începe.
  • Majoritatea pisicilor au unghii albe cu roz la bază. Partea roz conține cuticula sau "rapidă", unde sunt nervii și vasele de sânge. Nu doriți să tăiați această parte sau poate provoca durere și sângerare. Căutați locul în care începe roz și partea albă începe.
  • Strângeți ușor laba pentru a expune cuiul. Utilizați trimirii de unghii pentru a tăia rapid în partea albă aproximativ una sau două milimetri distanță de partea roz. Încercați să vă păstrați pisica să sări de pe poală.
  • Opriți-vă și lăudați pisica, oferind o recompensă de mâncare. Dacă pisica dvs. nu este anxioasă sau agitată, treceți și repetați procesul de pe laba următoare.

Prevenirea problemelor cu pisica dvs. în timpul tăierii

Dacă ați tăiat accidental prea aproape de partea roz a unghiei, pisica dvs. poate avea o durere scurtă și are niște sângerare de la unghii. Aplicați stiloul sau pulberea stipică în zonă până când se oprește sângerarea. Dacă pisica dvs. pare supărată, sesiunea de tăiere a unghiilor trebuie oprită. Puteți încerca din nou o altă zi.

Dacă pisica dvs. este prea wiggly să se ocupe de plăci de unghii, este posibil să aveți nevoie să vă ajutați de la altcineva. Poate fi mai ușor să aveți o singură persoană pe o masă în timp ce vă concentrați pe unghii. Dacă auziți mârâie sau șuierătoare, este mai bine să vă opriți, astfel încât nimeni nu este rănit.

Dacă continuați să aveți probleme cu obținerea pisicii dvs. să fie încă pentru declanșele de unghii sau dacă sunteți încă incomod cu procesul, obțineți ajutor de la un profesionist. Luați în considerare aducerea pisicii dvs. la veterinar sau într-un groomer pentru tăierea regulată a unghiilor.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tăiați unghiile pisicii