Pisicile își amintesc oamenii? Cât timp este memoria unei pisici?

Pisicile își amintesc oamenii cât timp este o pisică

O mulțime de cine suntem suntem definiți de amintirile noastre. Acesta este modul în care știm ce ne place, ceea ce ne place și dezvoltăm noi abilități. Dar cât de mult îți amintesc pisicile? Este clar că pisicile au capacitatea de a-și aminti cum pot fi instruiți și vor învăța informații importante precum locația tăvii lor de gunoi. Cu toate acestea, care este o memorie a pisicii? Cât de asemănătoare sunt amintirile lor pentru amintirile noastre? Pisicile au o memorie bună? Pisicile își amintesc proprietarii?

Femeia și pisica așezată lângă fereastră

Memoria pe termen scurt a pisicii tale

În primul rând, să ne asigurăm că înțelegem ce este o memorie pe termen scurt. De asemenea, cunoscut ca o "memorie de lucru", memoria pe termen scurt este ceea ce utilizați pentru a vă aminti biții mici de informații pentru o perioadă mică de timp. De exemplu, dacă prietenul dvs. vă spune numărul lor de telefon, vă veți aminti destul de mult pentru ao înregistra în telefonul dvs., dar dacă cineva vă întreabă a doua zi pentru numărul de telefon, probabil că va trebui să-l căutați. Nu vă veți aminti de acest număr pentru totdeauna.

Nu este clar dacă pisica dvs. are o memorie pe termen scurt sau nu. Studiile sugerează că multe animale nu au amintiri foarte scurte, ceea ce ar avea sens ca amintirile pe termen scurt sunt strâns legate de rezolvarea problemelor, succesul academic și inteligența. Ca majoritatea animalelor, pisicile au foarte puțină utilizare pentru amintirea temporară a numerelor de telefon sau a modelelor inconsecvente. Puneți pur și simplu, dacă pisica dvs. ar putea vorbi, probabil că nu ți-au putut spune ce sa întâmplat acum cinci minute.

Acest lucru nu înseamnă că pisicile nu sunt rezolvatoare inteligente de probleme. Deoarece orice proprietar de pisici vă va spune, pisicile nu pot doar să abordeze și să rezolve puzzle-uri, se bucură de ea. Cu toate acestea, în comparație cu oamenii, pisicile nu vor putea să ia decizia conștientă de a-și aminti detaliile pe termen scurt și durata de timp pe care ar putea să o păstreze informațiile vor fi mult mai scurte.

Memoria pe termen lung a pisicii tale

Memoria pe termen lung, după cum vă puteți imagina, este diferită de memoria pe termen scurt, deoarece implică stocarea informațiilor pentru o perioadă mult mai lungă de timp. Dacă ne întoarcem la exemplul numărului de telefon, este posibil să ne amintim anumite numere de telefon fără a fi nevoie să le arătăm. Mulți dintre noi vor avea numerele mobile ale părinților noștri memorați, de exemplu, sau poate un partener sau soț / soție. Amintirile devin, de obicei, amintiri pe termen lung prin familiaritate și utilizare regulată. Dacă introduceți adesea un număr de telefon, este mai probabil să vă amintiți pentru totdeauna.

Mai degrabă decât amintiri pe termen scurt, există o mulțime de dovezi care sugerează că pisicile au amintiri decente pe termen lung. Există multe povestiri despre pisici care recunosc și sunt reunite cu proprietarii după mulți ani de a fi în afară sau care prezintă frică și anxietate din cauza experiențelor neplăcute anterioare. Amintirile pe termen lung sunt incredibil de importante pentru toate animalele. Ele ne permit să evităm pericolul, cum ar fi zonele în care am întâlnit prădătorii în trecut și că am grijă de noi, cum ar fi recunoașterea unor motive bune de vânătoare. Este important de remarcat faptul că aceste amintiri pe termen lung nu sunt formate și amintite în același mod în care amintirile noastre umane sunt stocate și amintite.

Cat de păr scurt BTITSCH

Cum se formează memoria pisicii tale?

Mai degrabă decât să se întrebe "cât durează pisicile?", O întrebare mai bună este doar" cum își amintesc pisicile?". Nu puteți face presupunerea că pisicile își amintesc amintirile în același mod pe care îl facem. Aceasta este cea mai mare diferență din amintirile noastre, mai mare decât lungimea memoriei pisicilor. Dacă vrem să înțelegem ", pisicile au o memorie bună?", Trebuie să știm ce tip de memorie avem.

Oamenii au amintiri episodice. Formăm și structuram amintirile cronologice și le stochează în creierul nostru independent de indicii externi. Acest lucru permite nostalgia, planificarea, fantasizarea și alte procese complexe de gândire. Ne obligă în special la conceptele de amintiri "pe termen lung" și "pe termen scurt", pe măsură ce ne diferențiem cu fermitate între "amintirile de lucru" care ne ajută cu activitățile noastre în curs și amintirile istorice care ne permit să ne amintim ca și cumpările noastre, indivizii, planurile noastre și aptitudini.

Pisicile, totuși, au amintiri asociative. Aceasta înseamnă că nu își înregistrează viața și îi amintesc la un capriciu, ca și cum lucrăm, dar își amintesc amintiri ca răspuns la evenimente externe și stimuli. Știind că sunteți pe punctul de a veni acasă când ajunge la o anumită perioadă de zi sau recunoașterea locului lor preferat în grădină sunt toate exemplele de memorie asociativă. Cu toate acestea, spre deosebire de oamenii americani, ei nu se vor gândi la momentele în care ați venit acasă târziu sau amintiți-vă de acel moment că au urmărit un robin în grădină. În cele din urmă, este cel mai probabil ca pisica dvs. să se gândească la gânduri relativ simple cum ar fi:

  • - E jucăria mea preferată!"
  • "Oh, pot mirosi un prădător periculos"
  • "Timpul său pentru omul meu să se trezească"

Pisica ta ți-e dor de tine?

Înțelegerea memoriei și emoția "pierderii" este incredibil de complicată, iar cercetătorii sunt încă nehotărâți atunci când vine vorba de faptul dacă pisicile noastre ne pierd când am plecat. O mulțime de studii privind atașarea "sigură" au demonstrat că majoritatea pisicilor nu își schimbă semnificativ comportamentul atunci când oamenii lor le lasă. De exemplu, un studiu din 2015 a constatat că, în timp ce pisicile au avut tendința de a vocaliza un pic mai mult când proprietarul lor a părăsit camera, în comparație cu un străin, nu a fost o schimbare suficientă pentru a încheia un atașament sigur.

În plus, conceptul de memorie asociativă sugerează că pisicile noastre nu se gândesc la noi când nu suntem acolo. Modul în care operează memoria lor îi împiedică să "lipsească" lucrurile în același mod în care oamenii fac. Aceasta înseamnă că este foarte probabil ca pisicile noastre să nu ne lipsească în sensul tradițional. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu ne apreciază și prezența noastră și explică de ce multe pisici încă reacționează pozitiv atunci când întâlnesc un om sau frate că nu au văzut de ani de zile. Ei nu s-ar fi putut gândi la acel om, dar sigur că sunt fericiți să le vadă!

Multe studii au dovedit că unele pisici prezintă o schimbare a comportamentului atunci când oamenii lor au plecat. În mod specific, multe pisici demonstrează un comportament stresat sau anxios. Exemplele comune includ:

  • Se eliberează în afara cutiei de gunoi
  • Distrugerea mobilierului
  • Vocalizări, în special plânsul sau Yowling
  • Curățarea sau ascunderea în spații mici

Poate fi tentant să interpretăm unele dintre aceste acțiuni ca răzbunare sau furie, dar adevărul este probabil anxietate cauzate de a fi lăsat singur. Pisicile sunt creaturi anxioase naturale, unele rase fiind mai anxioase decât altele, iar acest lucru poate fi exacerbat de experiențe negative sau înfricoșătoare. Dacă pisica dvs. prezintă acest comportament, merită să explorați o varietate de tratamente, de a le obține un frate de companie sau de a le lua în îngrijire de zi cu recondiționarea comportamentului lor sau de a cumpăra un difuzor de feromoni plug-in.

Adevărul este că majoritatea pisicilor vor fi fericiți să ne vadă după ce am plecat de mult timp. Ei ne vor recunoaște ca o influență pozitivă și ne vom aminti ca o memorie fericită. Cu toate acestea, este mai puțin probabil ca ei să se gândească la noi când nu suntem acolo, deoarece probabil că nu cred în mod specific despre noi deloc. În special pisici anxioase, Pe de altă parte, ar putea fi considerată ca "să ne lipsească într-un anumit mod, sau mai degrabă" dor de sentimentul de securitate pe care îl primesc atunci când suntem cu ei. O pisică care se simte anxietate când este singură sau cu străini, va fi mult mai bine odată ce vă reuniți cu ei.

Omul care deține o pisică

Pisica ta deține gruges?

Ultima, dar cu siguranță, în ultimul rând, este important să se ia în considerare aspectele negative ale memoriei lor asociative. Este destul de probabil ca pisicile să fie predispuse la anxietate ca o specie, așa cum am discutat deja, se datorează parțial modul în care își fac și păstrează amintirile. După cum v-ați putea imagina, așa cum pisica dvs. poate asocia grădina cu distracție și fericire, ei sunt, de asemenea, susceptibile de a ingeni profund experiențe negative.

Acest lucru ar putea însemna că pisica voastră va avea o pradă, va întrista pierderi și poate experimenta traume severe. Poate fi dificil să se prezică ceea ce va aminti o pisică despre o experiență negativă. Chiar dacă cauza directă este în afara vieții lor, alți factori obișnuiți de mediu pot declanșa amintiri proaste și răspunsuri emoționale. De exemplu, o pisică care a simțit o mașină bolnavă și sa aruncat într-o călătorie cu mașini traumatice poate reacționa prost să fie constrânsă în orice cușcă de călătorie sau în spațiul întunecat, indiferent dacă vor călători cu mașina sau o pisică care a fost agresată de următorul - pisica lui a devenit anxietate să părăsească casa în general, chiar dacă mai târziu vă mișcați acasă.

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta o pisică care se luptă cu experiențele negative. Dacă pisica dvs. pare înspăimântătoare, anxioasă sau reacționează negativ la stimulii specifici, consultați medicul veterinar sau a unui comportament profesionist de pisică. Ei vă vor sfătui despre ceea ce este mai bine pentru circumstanțele dvs. specifice.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile își amintesc oamenii? Cât timp este memoria unei pisici?