Cum să vă reproduceți propriile finale de zebră

Male Zebra Finch ședinței pe o ramură

Deși multe specii finch sunt ținute ca animale de companie, Zebra de zebră sunt cele mai populare printre Proprietari de păsări. Aceste păsări sunt cunoscute pentru cântarea lor energetică, cu căptușeală de sex masculin fiind de obicei mai vocală decât feminina. Lipsa de sex masculin au, de asemenea, o colorare mai dramatică care include un cioc roșu, obraji portocalii și dungi alb-negru pe gât și sân. Între timp, căștile feminine sunt predominant gri.

Lipsa zebrălor sunt, în general, păsări de hands-off pentru oameni - cu toate acestea, ele sunt sociale cu alți membri ai speciilor lor. Cel mai bine este să le păstrați într-o cușcă de zbor mare în perechi sau grupuri. Dar dacă puneți împreună o finisare de sex masculin și de sex feminin, cote sunt că vor rata dacă sunt sănătoase și confortabile în mediul înconjurător.

Înainte de reproducere

Dacă sunteți interesat de reproducerea lui Zebra, mai întâi asigurați-vă că aveți timp și mijloace de a avea grijă de păsări. Dacă nu intenționați să păstrați descendenții, casele sigure pentru păsările pentru copii înainte de reproducere. Creșterea iresponsabilă a lăsat multe animale fără adăpost în adăposturi și salvați.

Orice ziarul de zebră pe care intenționați să îl reproduceți ar trebui să fie de cel puțin 1 an și fără anormalități fizice. Înainte de reproducere, aveți un medic veterinar să vă verificați să vă asigurați că sunt în stare bună de sănătate.

Nutriție

Nutriția este, de asemenea, un factor important pentru a cui în jos înainte de a permite păsărilor dvs. să se reproducă. Acest lucru asigură că sunt cât mai sănătoși posibil. Lipsa zebrălor fac, în general, cu o dietă de bază de înaltă calitate Finch semințe și pelete.

Completați dieta lor cu legume, fructe, Ouă, si altul Bird-Safe Fresh Foods. Semințele înclinate sunt, de asemenea, foarte hrănitoare și bune pentru perechea de reproducere. Optați pentru alimente ecologice ori de câte ori este posibil, deoarece pesticidele pot fi incredibil de nocive pentru un corp fragil al păsărilor. Și asigurați-vă că vă furnizați finisajele cu un bun supliment de calciu aviar pentru a susține găina în timpul procesului de ouă.

Cuibărit

Toate finisajele Zebra au nevoie de o incintă mare în care pot zbura și pot juca. La urma urmei, pentru că nu sunt manipulate de obicei, această incintă este adesea singurul lor spațiu pentru exerciții fizice. Dimensiunea minimă a cuștii pentru o pereche de reproducție este de 30 de centimetri lungime, de 18 inci înălțime, iar lățimea de 18 cm cu spațierea barului de o jumătate de inch sau mai puțin. Pentru o sănătate optimă mentală și fizică, este o regulă bună de degetul mare pentru a vă oferi păsările cu cea mai mare cușcă pe care o puteți potrivi și vă puteți permite.

Poți să-ți ții picioarele de reproducere cu un cuib de țesut mic făcut special pentru păsări mici. Sau puteți oferi o cutie tradițională de cuiburi de lemn, care este cel puțin 8 inci cubi. Liniați cutia de cuiburi cu hârtie mărunțită (care nu are nici o cerneală sau vopsea) sau un alt material de cuibărit sigur.

Ora de ouă și timp de incubare

Media Zebra Finch poate stabili până la opt ouă într-un singur ambreiaj, cu o medie între trei și șase ouă. Găina de obicei stabilește un ou în fiecare zi până când ambreiajul este completă și va începe să incubați ouăle după ce ea pune ultima.

Zebra Finch ouă încep să tragă în termen de 12 până la 15 zile după ce găină începe să stea pe ei. De regulă, dacă un ou nu a fost eclozat în 20 de zile, îl puteți considera infertil. Cel mai bine este să lăsați găina singură în acest timp și să minimalizați zgomotul și activitatea în mediul său. Stresul poate provoca neglijarea ouălor.

Îngrijire și înțărcare

Deoarece zebra de zebră nu sunt de obicei păsări de mână, părinții ar trebui să li se permită să-și ridice hamblingurile neperturbate. (Cu alte specii, cum ar fi papagali, Este important să se ocupe de păsări tinere pentru a începe procesul lor de socializare.) Continuați să hrăniți părinților dieta lor obișnuită de calitate. Dar asigurați-vă că oferiți alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, care pot ajuta copiii să se dezvolte.

Copiii sunt de obicei înțărcați între 4 și 6 săptămâni. În acest moment, ați putea vedea că părinții care le urmăresc din cuib pentru a le încuraja să găsească mâncare pe cont propriu. Ei își vor obține penajul adult între 5 și 6 săptămâni, care este în jurul valorii de timp în care le puteți mișca în propria lor cușcă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cum fac păsările?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă reproduceți propriile finale de zebră