Gouldian finch: profilul speciilor de păsări

Lady Gouldian Finch

Finchul gouldian este unul dintre cele mai frumoase din toate speciile de păsări de companie. Este o pasăre strălucitoare, multicoloră, cu penaj vibrant. Timiditatea sa cu oamenii o face o pasăre preferată pentru cei care se bucură să se uite la păsări, dar nu vor să se ocupe de ei. Acest Finch este foarte socială cu păsările de acest fel. Un mic grup de păsări diminutive face ca un afișaj excelent într-o incintă mare.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Gouldian Finch, Finch, Rainbow Finch, Lady Gouldian Finch, Pictate Finch

Nume stiintific: Erythrura Gouldiae

Dimensiunea adulților: 5 până la 6 inci

Speranța de viață: 6 până la 8 ani

Origine și istorie

Finchul gouldian este nativ la pășunile Australiei. Ornitologul britanic John Gould a numit pasărea "Lady Gouldian Finch" pentru soția sa Elizabeth în 1841. Finul frumos a fost importat în Europa șase ani mai târziu și a devenit rapid un favorit între entuziaștii de păsări.

Cererea grea pentru aceste păsări de companie a condus la capturarea și exportul pe scară largă din Australia până la sfârșitul anilor 1960. Aceste practici au redus foarte mult numărul de păsări sălbatice. Estimările au pus numărul de păsări în sălbăticie la mai puțin de 2.500. În 1992, Finch Grould a fost clasificat drept "pus în pericol în sălbăticie" de către Uniunea Internațională pentru conservarea naturii și a resurselor naturale. Aproape toate specimenele de companie sunt acum crescute în captivitate.

Temperament

Lipsa gouldiană sunt păsări sociale care iubesc interacțiunea cu alte finisaje, dar nu tolerează manipularea umană. Deși sunt inteligenți, reticența lor de a fi deținută îi face dificilă pentru antrenament pentru a face față degetului. Dar, din speciile Finch, Lipsa lui Gould sunt una dintre cele mai calme, deci cu suficientă persistență, s-ar putea să-i poți face să vină la tine.

În timp ce centimetri nu sunt afectuosi cu oamenii, ei apreciază faptul că sunt cu alte finisaje. Ei prosperă pe interacțiunea socială și este mai bine să păstreze finisajele gouldian în perechi sau în turmele mici. Finiile sunt monogamice și mate pentru viață.

Vorbire și vocalizări

Lipi gouldian nu cântă cântece complicate. Ei fac un sunet persistent muzical, care este puțin probabil să vă deranjeze sau să deranjați vecinii. Lipsa gouldian sunt păsări relativ liniștite și vocalizarea lor scăzută, chirping este plăcută la ureche. Lipsa goidian nu sunt cunoscuți pentru a imita discursul uman.

8 păsări care vor vorbi despre ureche

Gouldian Finch culori și marcaje

Lipsa gouldiană sunt, fără îndoială, cea mai frumoasă din familia Finch. Atât bărbații, cât și femelele prezintă penaj strălucit în albastru, violet, galben, roșu, negru și verde, cu unele variante. Bărbații au tendința de a afișa o culoare mai vie decât femelele - aceasta este comună printre multe specii de păsări.

În general, se încadrează în categorii bazate pe culoarea capetelor lor. De exemplu, ele sunt numite capete negre, roșii și galbene, printre alte tipuri. Aceste variații ale culorii capului sunt cele mai frecvente în păsările captive-crescute - în sălbăticie, cele mai multe finisaje au capete negre.

Grijă pentru gouldian Finch

Lipsa gouldian sunt alegeri populare în familii cu copii sau cu vârstnici În casă, și cei care trăiesc în apartamente sau condominiumuri. De când stau în cuști, există o mică amenințare de a răni aceste păsări delicate.

Aceste păsări trăiesc, de obicei, în mici setări aviare, cu diferite specii finch, în special finisaje ale societății și zebră. Firmele gouldian par conținut într-un pasiar cu plante vii.

În general, căptușile gouldian sunt păsări destul de sensibile, care ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru proprietarii de păsări de primă dată. Ei pot obține ușor de stresat și sunt susceptibile la afecțiuni. Lipi gouldian sunt susceptibile la frig și necesită o temperatură cuprinsă între 70 și 75 de grade Fahrenheit.

8 specii de pasăre de animale de întreținere de înaltă întreținere

Probleme comune de sănătate

Lipi gouldian sunt susceptibile la infecția acarianului de aer, mai ales dacă sunt stresați. Ele sunt, de asemenea, predispuse la fata scalabilă, care este cauzată de un acariu care afectează pielea din jurul ciocului, a ochilor și a picioarelor. Orice infecții necesită o atenție imediată de la un medic veterinar avian cu experiență. Dacă finch-ul dvs. dezvoltă unghii îngroșate sau cioc, căutați ajutorul unui groomer de păsări sau veterinar.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, înfățișarea gouldiană mănâncă semințe de iarbă și insecte. În captivitate, căptușele gouldian par să facă cel mai bine o dietă bazată pe semințe sau pelete suplimentată cu fructe și legume proaspete zilnic. Hrăniți-le primul lucru dimineața și încercați din nou la amurg. Fructele și legumele ar trebui să facă cel puțin jumătate din alimentele oferite pentru finisajele voastre. Ei mănâncă până la 35% din greutatea corporală în fiecare zi.

Legume și fructe grele, cum ar fi morcovi, squash și pereți despicați, ar trebui să fie tăiate fin sau rase. Verzii pot fi lăsați întregi sau tăiați. Dandelion Greens sunt un special preferat de finisaje. Orice alimente proaspete pe care le puneți în cușca Amazonului dvs. ar trebui să fie luate la sfârșitul timpului de hrănire.

Furnizați o cutie în interiorul cuștii pentru calciu adăugat. Păsările folosesc, de asemenea, setlebone pentru a-și menține ciocul și unghiile.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

La fel ca toate finch-urile, fulgiul gouldian sunt păsări active și au nevoie de spațiu pentru a zbura. Tăierea aripilor păsărilor dvs. nu este recomandată, deoarece finalele au o rată metabolică foarte mare și zbura îi ajută să devină un exercițiu amplu pentru a arde energia. Deoarece cele mai multe finisaje gouldian resping interacțiunea umană, timpul zborului în afara casei nu este o opțiune.

Fi pregătit să cumpere cel mai mare Cage de zbor poti. Se așteaptă ca această pasăre să-și petreacă întreaga viață în cușcă. O cușcă mare le oferă acces la zborul liber ori de câte ori doresc. Cuștile de zbor luând adesea un spațiu ca o cușcă de papagal mai mare. Cava trebuie să fie de cel puțin 3 până la 4 metri pătrați pentru o pereche de finisaje.

Finisajele au nevoie de jucării și de perse în cușcă pentru a exercita și socializa în mod corespunzător. Achiziționați jucării mici, masticabile din plastic dur. Aceste păsări nu sunt chewere puternice, astfel încât jucăriile vor dura probabil lungi. Oferiți perice sau ramuri diferite - permite păsărilor să-și întindă picioarele.

Finisajele se bucură de plită în jurul în apă, așa că puneți o bucată de baie superficială cu apă proaspătă în partea de jos a cuștii trei zile pe săptămână.

PROS
  • Întreținere redusă, nu necesită o perioadă de exerciții fizice

  • Liniștit, bun pentru locuitorii de apartamente

  • Frumos, ideal pentru afișare ornamentală

Contra
  • Necesită o cușcă de zbor mare

  • Va avea nevoie de o pasăre însoțitoare

  • Nu se leagă de proprietarii săi sau să fie tratată

Unde să adoptați sau să cumpărați o gouldian Finch

Reproducerea este cel mai bine lăsată la profesioniști, deoarece aceste păsări sunt părinți inactivi. Dacă mergeți pe traseul de crescător, asigurați-vă că Breeder este reputabilă întrebându-le cât timp au fost reproduceți păsările și au făcut un tur al facilității. Asigurați-vă că cuștile sunt curate, păsările sunt hrănite cu o dietă variată, iar amelioratorul este informat și receptiv la întrebările dvs. Semne ale unei păsări sănătoase Includeți ochi strălucitori, pene curate și culturi complete. Ar trebui să apară alertă și activă. Veți plăti cel puțin 100 de dolari pentru ca un gouldian Finch - Unele mutații de culoare costă mult mai mult.

Uitați-vă online la unele dintre păsările disponibile:

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii de păsări de companie similare, examinați-vă în:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii de păsări mici.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gouldian finch: profilul speciilor de păsări