Zebra loach (candy stripe loach) profilul speciilor de pește

Zebra Loach Pește pe o stâncă într-un acvariu

Lacările de la Zebra sunt dungi, pește de locuit de jos, care sunt de obicei o alegere bună pentru a Aquarium de începători colecţionar. Aceste pești de apă dulce pot tolera tancuri mai mici cu unele fluctuații de apă rezervoare și sunt o specie pașnică. Cu toate acestea, nu au existat cazuri de reproducere reușită a acestei specii într-un acvariu la domiciliu care înseamnă că toate probele au fost eliminate din habitat sălbatic.

Prezentare speciala

Nume comune: Candystripe Loach, Locach-ul încrucișat, Loach Hins, Loach Striped, Tiger Loach, Zebra Botia, Zebra Loach

Nume stiintific: Botia striata

Dimensiunea adulților: 4 inci

Speranța de viață: 10 ani

Caracteristici

FamilieCobitidae
OrigineKarnataka, India de Sud
SocialPăstrăvul comunitar pașnic
Nivelul rezervoruluiLipsa de fund
Dimensiunea minimă a rezervorului20 galon
DietăOmnivore
CreștereEgglayers
ÎngrijireUşor
ph6 până la 6 ani.5
Duritate5 până la 12 dgh
Temperatura73 până la 79 F (23-26 c)

Origine și distribuție

Colorarea Zebra Loach este baza pentru numele său științific, Botia striata, care este derivată din cuvântul latin striatus, adică dungi sau striate. Au existat și alte nume științifice care au fost date acestui lohac, în special Botia hymenofysa.

Deși eventual nu indigene, fiecare specie provine într-o locație diferită. B hymenofysa se găsește în Malaezia, Thailanda și pe insula Sundra Mare, în timp ce Botia striata salută de la sistemul râului Tunga din Karnataka, situat în partea de sud a Indiei. Luptele de la Zebra au fost găsite și în mai multe zone din drenajul Krishna. Apele sunt clare în unele dintre aceste regiuni, alte locații Acest pește locuite sunt noroioase și săraci de oxigen. Nu este neobișnuit să găsim Zebres în compania diferitelor specii Botia.

Culori și marcaje

Unul dintre membrii mai mici din familia Botia, Zebra Loach atinge o dimensiune maximă a adulților de aproximativ patru centimetri, deși adesea sunt puțin mai mici. Capul acestei loah este blunt cu trei perechi de barbeli care hrază nasul, un set maxilar și două perechi de rostrale. Specimenele tinere au un nas roșu care se estompează pe măsură ce îmbătrânesc

Zebrele sunt marcate cu îndrăzneală cu dungi verticale, oferindu-le numele comun cel mai cunoscut. Dungile de pe cap înclinate înapoi, în timp ce dungile din porțiunea mijlocie înclinată și cei din apropierea coada sunt aproape verticale. Aceste dungi variază în lățime, de la îngust la gros, uneori ruperea în așa fel încât să dea apariția unui labirint.

Zebrele sunt dungate peste întregul corp, inclusiv capul și aripioarele, singura excepție fiind burta, care este cremă colorată și liberă de orice dungi sau modele. Culoarea dungi variază, de la galben pal până la maro adânc până la gri și poate chiar să ia o nuanță albastră sau verzui. Această varietate de culori din fiecare individ dă naștere unui alt nume comun, Candy Stripe Loach.

Tankmates

Loach-urile Zebra sunt pașnice și preferă să trăiască în puțuri mici, care de obicei crucea rezervorul împreună. Ele sunt mai active pe timp de noapte decât în ​​timpul zilei, dar sunt încă mai active în timpul zilei decât majoritatea membrilor familiei de loah. În general, acestea nu sunt agresive și pot fi păstrate cu multe alte specii. Cu toate acestea, natura lor boisteră poate accentua peștii care sunt timizi sau timizi.

Zebrele sunt o alegere excelentă pentru rezervorul comunitar, dar trebuie să fie păstrate în grupuri de cel puțin cinci sau mai multe tipuri proprii. Ei vor tolera destul de bine alte specii Botia și vor fi chiar şcoală cu ei. Alți potențiali cisterții pot include barele de tinfoil și se bucură, de asemenea, de compania populară Clown Loach.

Evitați să le păstrați cu alte mici pește de locuință, cum ar fi membrii familiei Cory, în timp ce concurează pentru spațiu și pot prezenta agresiune în aceste situații. De asemenea, să fie evitate, sunt peștii cu aripioare lungi, cum ar fi Angelfish și Bettas. Chiar și gupiile de lungă durată sau tetraile mici pot fi selectate de Loavele Zebra.

Zebra Loach Habitat și îngrijire

Deși mai activ în timpul orelor de zi decât alte locuri, iluminatul ar trebui să fie oarecum supus. Zebra Loach încă necesită un habitat cu o mulțime de locuri de ascundere pentru a le ajuta să se simtă pe deplin sigure. Driftwood, grămezi de roci netede, vase de flori cu deschideri sau pur și simplu tuburi mari vor fi suficiente ca adăposturi. O mulțime de plante, fie real sau artificial, va învârti habitat. Aveți grijă să vă asigurați că toate decorurile sunt libere de margini ascuțite și asigurați-vă că toate deschiderile sunt suficient de mari pentru a se asigura că lotele nu vor fi prinse.

Zebras iubesc să rumegă pentru bucățile de mâncare și chiar să se îngroape în substrat. Barbele lor sunt destul de sensibile și sunt supuse iritării dacă substratul este prea dur. De aceea substrat ar trebui să fie moale - fie pietriș fin, fie nisip. Rezervorul ar trebui să aibă o capac bine montat, deoarece acest pește va scăpa dacă găsește o deschidere suficient de mare. Filtrarea ar trebui să fie suficientă pentru a menține calitatea ridicată a apei, iar schimbările săptămânale ale apei sunt importante.

Zebrele nu pot tolera fluctuațiile crescute de substanțe organice sau chimie de apă. Acestea nu ar trebui să fie introduse într-un acvariu nou înființat sau un acvariu matur care are o acumulare excesivă a deșeurilor organice. Temperaturile apei trebuie să fie de 73 până la 79 F cu pH moale și ușor acid (6.0 la 6.5).

Sa raportat că, atunci când sunt stresate, ele sunt mai susceptibile ICH Infecții. Observați-le îndeaproape pentru semnele lui ICH ori de câte ori le deplasați sau făcând alte schimbări potențial stresante la habitat.

Zebra Loach Dieta și hrănirea

Loach-urile Zebra sunt omnivores și acceptă cu ușurință o gamă largă de alimente. Ele sunt deosebit de îndrăgostite de alimente vii, cum ar fi viermi de sânge, viermi de sticlă, tufifex, daphnia și creveți de saramură. În plus, înclinarea Zebra sunt consumatori avid de melci, făcându-le un mijloc de păstrare Populații de melci sub control

În plus față de alimentele vii, ei vor mânca, de asemenea legume proaspete și chiar fructe proaspete. Flake, congelate și alimente congelate sunt acceptate și adaugă la o dietă echilibrată. Alimentele de scufundare sunt utile într-un acvariu comunitar, pentru a se asigura că Zebrele de bază ale locuințelor își primesc cota corectă la timpul de hrănire.

Diferențele dintre sexe

Nu există diferențe externe evidente care pot fi văzute între sexe, deși femelele mature pot fi un pic mai rotunjite în abdomen decât bărbații.

Reproducere zebra loach

Luptele de la Zebra au fost introduse pentru prima dată în comerțul cu acvariu în 1952 și au continuat să rămână populară printre hobbyiștii de acvariu - specimenele vândute în comerț sunt fie prinse sălbatice, fie captive-crescute. În timp ce reproducerea acestei specii în captivitate a fost nereușită pentru hobbyistul acasă, creșterea comercială a avut succes prin utilizarea hormonilor.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Pentru început care dorește un pește de școlarizare mai mare, Zebra Loach este o alegere robustă și sigură. Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Zebra loach (candy stripe loach) profilul speciilor de pește