Cum să ai grijă de chameleonii lui jackson

Jackson

Chameleonii lui Jackson nu au fost descoperiți de un om de știință pe nume Jackson - mai degrabă numele lor provine de la un ornitolog și guvernator anterior al Kenyei, Frederick Jackson.

Aceste Chameleonii erau nativi în Africa de Est, dar în ultimii ani au fost introduși în California, Hawaii și chiar Florida.

Young Chameleoni ai lui Jackson sunt maroniu, Dezvoltarea unei colorări verzi mai strălucitoare la vârsta de aproximativ patru sau cinci luni. Bărbații tind să fie mai colorați mai luminos, cu marcaje albastre sau galbene. Ele sunt uneori numite chipeoni cu trei coarne, deoarece bărbații din specie au coarne maronie mici deasupra ochilor lor și unul pe nas.

  • Nume comune: Jackson`s Chameleon, Chameleon cu coarne Jackson
  • Nume stiintific: Chamaeleo Jacksonii
  • Durată de viață: 5 până la 10 ani în captivitate
  • Mărimea: Chameleonii lui Jackson variază de la aproximativ 9 până la 13 inci în lungime, inclusiv coada. Bărbații tind să fie mai mari decât femelele.

Comportamentul și temperamentul chameleonului lui Jackson

Chameleonii lui Jackson sunt teritoriului și ar trebui să fie adăpostiți individual. Manipularea este stresantă, astfel încât și cu alți chameleoni, sunt animale mai potrivite pentru a fi urmărite decât manipulate.

Locuind Chameleonul Jackson

Chameleonii nu trebuie păstrați niciodată într-un terariu din sticlă. Ei au nevoie de ventilația oferită de o incintă de plasă - metalul fin sau plasă de fibră de sticlă nu este recomandată. Spațiul vertical este esențial deoarece chameleonii doresc să urce deasupra solului.

O cușcă în aer liber poate fi utilizată atunci când vremea este suficient de caldă, atâta timp cât supraîncălzirea este împiedicată.

Curățenia în cușcă este vitală în prevenirea creșterii bacteriene și a matriței. Folosind Prosoape de hârtie sau ziar pentru a linia cuștii face cea mai ușoară curățare. Unii păziți folosesc solul (fără vermiculit sau perlit) sau mușchi de turbă, dar acestea sunt mai greu de păstrat curat și uscat.

Plantele în ghivece pot fi plasate pe un substrat de hârtie simplu pentru o curățare mai ușoară, permițând în același timp plante vii în cușcă. Nu utilizați așchii de lemn sau nici un alt substrat care ar putea fi ingerat accidental și provoacă blocaje.

Oferă o mulțime de robuste Plante non-toxice și ramuri pentru chameleonul dvs. pentru a urca pe. Ficus copaci au fost adesea folosite în carcasa Chameleon, dar necesită o prudență, deoarece SAP poate fi iritant. Alte plante pe care le puteți încerca includeți Pothos, Hibiscus, și Dracaena.

Plantele artificiale pot fi, de asemenea, adăugate - vioară artificială funcționează bine. O bună selecție de ramuri (de diferite diametre) trebuie să fie asigurată, asigurându-vă că există speranță securizată la diferite niveluri și temperaturi în interiorul cuștii.

Căldură

Pentru chameleoni lui Jackson, un gradient de temperatură în timpul zilei de aproximativ 70 până la 80 de grade Fahrenheit (21-26.5 grade Celsius) trebuie să fie prevăzute, cu un punct de basking până la maximum 85 de grade Fahrenheit (29 grade Celsius).

Noaptea, ei ar trebui să aibă o scădere de temperatură de aproximativ 10 până la 15 grade Fahrenheit (5 până la 10 grade Celsius), astfel încât încălzirea noaptea nu poate fi necesară dacă temperatura casei dvs. nu scade sub 65 până la 70 de grade Fahrenheit (18 la 21 de grade Celsius). Incalzi este cel mai bine realizat prin utilizarea unei lumini de basking sau incandescente într-un reflector sau un element de căldură ceramic, dintre care oricare ar trebui să fie plasat în afara cuștii pentru a preveni arsurile.

Ușoară

Chameleoni au nevoie, de asemenea, de o sursă de lumină ultravioletă cu spectru complet (UVA / UVB), deci ar trebui să investiți într-un bec bun. Păstrați lumina UV pe 10 până la 12 ore pe zi. Amintiți-vă că aceste becuri trebuie înlocuite la fiecare șase luni sau pe baza recomandărilor producătorului.

Chameleoni beneficiază de timpul petrecut în aer liber în lumina naturală a soarelui atunci când temperaturile sunt adecvate, dar feriți-vă de supraîncălzire în timp ce chameleonii lui Jackson nu tolerează temperaturi de bine mai mari de 90 de grade Fahrenheit (32 grade Celsius).

Alimente și apă

Chameleonii lui Jackson au nevoie de un nivel de umiditate de 50 până la 80%. Acest lucru poate fi realizat prin scoaterea în mod regulat a plantelor din incintă (cel puțin de două ori pe zi) și prin utilizarea unui sistem de picurare sau de eroare. Chameleonii rar bea dintr-un castron de apă, dar vor urca picături de plante de apă - scufundarea și un sistem de picurare servesc, de asemenea, ca surse de apă.

Poziționați un sistem de picurare, astfel încât picăturile de apă cascade peste plantele din incintă. De asemenea, investiți într-o higrometru Pentru a măsura umiditatea.

Chameleoni sunt insectivore, astfel încât să le hrănească o varietate de insecte. Greieri sunt de obicei stația de sus a dietei, dar viermi de masă, viermi super, viermi de ceară (toate în cantități limitate), roade, viermi, muște, muștele de fructe (pentru chameleoni tineri) și lăcustele pot fi de asemenea hrănite. Insectele capturate sălbatice ar trebui să fie hrănite numai dacă sunteți sigur că nu au fost expuși la pesticide și să evite întotdeauna Fireflies. Toate insectele ar trebui să fie intestin încărcat înainte de a le hrăni în chameleon.

De asemenea, unele chameleoni mănâncă un pic de materie vegetală, inclusiv plante vii în cușcă, astfel folosesc plante non-toxice. Greens Collard, verde de muștar, verde de gustări și peapodii de zahăr sunt posibilități (încercați să le atașați în partea laterală a cuștii).

Va trebui să monitorizați chameleonul dvs. și să ajustați cantitățile de alimentare după cum este necesar - dacă multe insecte sunt lăsate neliniștite sau chameleonul dvs. este prea plin de corp, înapoi de pe suma hrănită. Nu lăsați pradă viu neliniștită în cușcă pentru un timp extins, deoarece insectele pot ataca și vă răniți chameleonul.

Probleme comune de sănătate

Infecții parazitare sunt foarte frecvente în insectivore, mai ales dacă animalul este stresat sau bolnav. Ca și în majoritatea reptilelor, chameleonii lui Jackson sunt predispuși la infecțiile respiratorii și infecțiile fungice. Aceste condiții ar trebui să primească îngrijire de la un medic veterinar reptil.

Alegerea chameleonului tău Jackson

Căutați un crescător de reputație pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie a fost tratat corespunzător. Chameleonii ar trebui să aibă ochi de alertă, fără nici un nor nor. Umflate sau cifrele umflate pot indica o infecție, deci să fie în căutarea acestei condiții. Dacă chameleonul Jackson este scufundat sau șuierătoare, acestea sunt semne de infecții respiratorii.

Chameleonii lui Jackson ar trebui să aibă pielea fără vânătăi sau tăieturi. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți după ce ați obținut chameleonul Jackson este să aveți un medic veterinar de reptile verificați-l pentru paraziți.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de chameleonii lui jackson