Primele 30 de zile cu chameleonul dvs. De companie

Chameleon pe ramură

Dacă ați decis să adăugați un chameleon familiei, aveți multe de așteptat, dar trebuie să vă pregătiți și pentru o perioadă de ajustare.

Chameleonii au cerințe unice și particulare atât pentru habitat, cât și pentru habitat îngrijirea lor. Ele sunt, de asemenea, subliniate destul de ușor. Cu răbdare și planificare, puteți face primele 30 de zile cu chameleonul dvs. să meargă cât mai bine posibil.

Chameleoni fac animale de companie bune?

Înainte de a vă aduce casa de la Chameleon

Găsirea locului potrivit pentru incinta Chameleonului dvs. este o prioritate de top. Chameleoni se bucură de căldura luminii solare naturale, dar nu apreciază schițele. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare și dimensiunea cuștii lui Chameleon. Configurarea incintei sunt de obicei de 3 x 3 x 4 picioare sau mai mari, ceea ce înseamnă că chameleonul dvs. va necesita un spațiu destul de mare în casa dvs.

Aceste reptile exotice necesită un set avansat pentru a atinge temperaturile, umiditatea și condițiile corecte care își îndeplinesc plăcerea. Înființarea unui habitat de la zero poate dura un pic de timp, făcându-l crucial pentru a-și înființa complet cusca înainte de a vă aduce casa de la Chameleon. De asemenea, va trebui să testați toate echipamentele tehnice pentru a vă asigura că funcționează corect.

Odată ce habitatul este configurat, permiteți lămpile de căldură și mizeria sau sistemele de picurare să ruleze pentru a crește temperatura și umiditatea la nivelul necesar. Punerea unui chameleon într-o cușcă care nu are condițiile potrivite poate duce rapid la probleme de sanatate și, dacă se simt deja stresați de un nou mediu, acest lucru face ca condițiile potrivite să fie și mai importante.

Ziua 1

Când sunteți gata să vă aduceți casa de chameleon, este o idee bună să aveți habitatul greșit și să aveți în stare proaspătă, alimente încărcate cu gut gata. Acest lucru va elimina necesitatea de a perturba mediul în timp ce chameleonul dvs. se stabilește.

Nu fi alarmat dacă chameleonul dvs. se ascunde imediat sau nu are o culoare vibrantă. Aceste reptile nu aclimatizează să se schimbe cu ușurință, așa că le dați timp. Puteți să le găsiți dormind pentru perioade lungi de timp.

În timpul somnului, a Culoarea lui Chameleon este palidă și neexpitantă. Acest lucru nu înseamnă că sunt bolnav.

Ar trebui să păstrați mediul adaptat la condițiile potrivite, să minimalizați orice zgomot și o activitate majoră în jurul casei și să evitați tentația de a încerca să le gestioneze.

Ziua 10

În ziua 10, chameleonul dvs. ar trebui să se obișnuiască cu noua lor casă și la împrejurimile lor imediate. Cu toate acestea, rețineți că sunt creaturi foarte prudente, astfel încât orice interacțiune ar trebui să se facă încet și cu răbdare.

În acest stadiu, vă recomandăm să începeți hrănirea de mână pentru a construi încredere. Asigurați-vă că țineți mâna o distanta confortabilă de la chameleonul dvs. pentru a le împiedica să se simtă nervos. Ei pot face o alegere să se apropie dacă se simt confortabil. Dacă nu sunteți dornici să țineți o insectă direct în mână, o pereche de clești sau pensete funcționează, de asemenea.

Nu fi dezamăgit dacă chameleonul dvs. este prea precaut pentru a lua insectele la început. Clădirea încrederii cu această repită timidă are răbdare. Lăsați-l pentru zi și încercați din nou ziua următoare - nu forțați niciodată lucrurile. În cele din urmă, chameleonul dvs. va afla că prezența dvs. înseamnă mâncare, nu pericol.

Chiar dacă aveți succes cu hrănirea manuală, ar trebui să evitați în continuare manipularea reptilei în această etapă. Chameleoni sunt de observații de observare pentru a începe, și este foarte important să se evite orice stres inutil în prima lună. Chiar și cu intenții bune, prindeți-vă la chameleonul dvs. sau forțându-i să vină la voi, veți rupe încrederea pe care o construiți. Pentru ei, acest lucru va arăta doar ca o acțiune de pradă.

Ziua 30

Cu o lună întreagă în noua lor casă, chameleonul dvs. va fi cel mai probabil mai confortabil cu explorarea împrejurimilor lor. Și cu o mică diligență, ei chiar pot mânca din mâna ta!

Manipularea regulată a unui chameleon nu este o necesitate și nu ar trebui să fie forțată, dar dacă sunt încrezători și vă apropie activ, puteți începe să încercați mai mult contact. Din nou, trebuie să permiteți chameleonului să vină la dvs. în timpul lor. În caz contrar, veți rupe încrederea.

Pentru a începe să lucrați spre un chameleon înfundat, lăsați pur și simplu ușa cuștii Chameleonului deschisă și plasați o ramură lângă deschidere. Acest lucru va permite Chameleonului să exploreze în exterior atunci când se simt gata. Odată ce sunt confortabil cu acest lucru, încercați să plasați mâna lângă ramură. Nu apucați sau încercați să vă construiți chameleonul pe mâna voastră. Permiteți-i să se obișnuiască cu mâna voastră. Poate să ia multe încercări înainte ca chameleonul dvs. să fie suficient de încrezător pentru a urca pe mâna voastră.

Odată ce se urcă de bună voie pe mâna ta, îți poți recompensa chameleonul prin hrănirea gusturilor gustoase sau le-a luat într-un loc luminos și însorit pentru a călca și Bask. Acest lucru va începe să conecteze manipularea cu lucruri bune, încurajându-i pe chameleonul dvs. să iasă mai ușor.

Rețineți că fiecare chameleon este diferit, astfel încât să puteți ajunge la acest punct mai rapid de 30 de zile. Pe de altă parte, unii chameleoni sunt mai precauți și pot dura mult mai mult. Fiecare are propria personalitate unică și unii Tipuri de Carmeleon sunt mai susceptibile de stres din schimbările și manipularea mediului.

Chiar dacă vă puteți ține cu succes chameleonul, este important să vă amintiți să nu vă ocupați de aceste reptile prea des. Chameleoni sunt creaturi solitare care nu se bucură de cantități mari de manipulare.

Adăugarea unui chameleon la casa dvs. este o experiență interesantă, dar necesită o perioadă de ajustare ușoară. Aceste creaturi incredibile fac ca animale de companie fascinante, dar tranziția la casa ta poate fi stresantă pentru aceste creaturi timide. Cu pregătire și răbdare, puteți face această experiență ca fiind posibilă.

Vă interesează reptilele pentru a fi păstrate ca animale de companie?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Primele 30 de zile cu chameleonul dvs. De companie