5 Lucruri de știut înainte de a cumpăra un chameleon

Chameleonul fiind ținut de o femeie

Chameleoni sunt creaturi captivante care pot schimba culoarea, mișcați ochii independenți unul de celălalt și prindeți pradă cu limbile lor lungi și lipicioase. Nu este de mirare că atât de mulți sunt dornici să păstreze aceste reptile exotice ca animale de companie.

Dacă intenționați să oferiți o casă la un chameleon, rețineți că aceste reptile au cerințe unice de habitate și hrănire care le fac mai dificil de îngrijorat decât alte animale mici sau exotice. Să ne uităm la cinci lucruri importante de luat în considerare înainte de a cumpăra a cameleon.

Primele 30 de zile cu chameleonul dvs. de companie
01 din 05

Chameleoni au nevoie de locuințe specializate

Această reptilă necesită condiții specifice pentru a rămâne sănătoși și fericiți, oferind astfel o configurație potrivită a cuștii nu este o sarcină mică.

Chameleoni trăiesc în copaci, ceea ce înseamnă că carcasa lor înaltă trebuie să includă un număr mare de ramuri și plante pentru a oferi frunzele dense pe care aceste reptile le au în habitatele lor naturale. Făcând acest lucru îi ajută să se simtă în siguranță, le oferă o oportunitate de a explora și de a ascunde și de a minimiza stresul.

O setare tipică ar trebui să fie de cel puțin 3 x 3 x 4 picioare. În mod ideal, cușca trebuie să fie înaltă și poziționată mai sus (ca pe o masă, mai degrabă decât pe podea). Acest lucru vă va ajuta la chameleonul dvs. să aibă un punct de vedere preferat și mai ridicat.

Ramurile și plantele nu sunt tot ceea ce este necesar. Chameleoni necesită, de asemenea, furnizări suplimentare, cum ar fi o sursă de lumină UVA / UVB, termometre, manometre umiditate și mizerie sau sisteme de picurare.

Aceste consumabile suplimentare se pot adăuga cu ușurință în cost, deci asigurați-vă că calculați cât de mult va costa configurarea dorită. Unii pot deveni destul de scumpe.

  • 02 din 05

    Chameleoni necesită mâncăruri vii și amuzante regulate

    Un vas simplu de mâncare și castron de apă nu vor funcționa pentru acest animal exotic. La fel cum cusca lor trebuie să fie cât mai aproape de habitatul lor natural, deci trebuie să fie alimente și alimentarea cu apă.

    Chameleoni mănâncă o dietă de bug-uri live gut. Aceasta înseamnă că va trebui să aveți o ofertă de greieri, viermi sau viermi de ceară la îndemână. În plus, este posibil să aveți nevoie să pulverizați insectele cu suplimente pentru a vă asigura că chameleonul dvs. obține toate substanțele nutritive de care trebuie să rămână sănătoși.

    În ceea ce privește apa, chameleoni bea din picături de apă care condensează frunze. Prin urmare, este necesară unirea regulată pentru a vă asigura că chameleonul dvs. este hidratat corespunzător. Acest lucru se poate face cu mâna, dar pot fi folosite și mizerie automate.

  • 03 din 05

    Chameleonii nu sunt cuddly animale de companie

    Aceste animale de companie atrăgătoare sunt cele mai bine păstrate pentru observare, nu pentru manipulare.

    Chameleoni sunt animale solitare care nu-i plac multă manipulare sau companie. În cele mai multe cazuri, este foarte important să găzduiască doar un chameleon pentru a preveni luptele și stresul. Masculii pot fi deosebit de violenți pentru alți bărbați.

    Chameleoni sunt animale destul de calm atunci când în setări solitare, totuși. Ele sunt încet și fascinante pentru a urmări.

    Chameleonii nu sunt foarte vocali în legătură cu abordarea unei situații. Când se subliniază un chameleon, este cel mai probabil să înghețe sau să-și deschidă gura, dar nu se aprinde sau nu se mișcă. Prin urmare, atunci când proprietarii de chameleon neexperimentați încearcă să se ocupe de chameleoni și să vadă acest comportament, mulți îl pot confunda cu acceptarea mai degrabă decât stres. Învățarea obiceiurilor și a naturii lui Chameleon vă pot ajuta să citiți în mod corespunzător semne de primejdie sau de fericire.

  • 04 din 05

    Este necesară o rutină de curățare bună cu cușcă

    Ca și în cazul oricărui animal care trăiește într-o cușcă, există cerințe de curățare. La Păstrați-vă chameleonul sănătos Și fericit, există rutine simple de curățare care se pot face zilnic, precum și curățarea mai profundă săptămânală și anuală.

    Pentru curățenie zilnică, un simplu spot curat este cel mai bun. Îndepărtați orice insecte moarte sau poop și ștergeți toate zonele încăpățânate.

    În mod săptămânal, va trebui să ștergeți mai bine cusca, inclusiv o ștergere rapidă a plantelor și ramurilor din cușcă.

    Cel puțin o dată pe an, este mai bine să vă mutați chameleonul într-o zonă sigură, sigură, astfel încât să puteți lua complet cușca. Acest lucru vă permite să înmuiați orice ramuri sau accesorii, ștergeți bine plantele și spălați interiorul cuștii.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Chameleoni pot deveni ușor stresați

    Chameleonii sunt foarte susceptibili la stres, dar afișările lor de anxietate pot fi ușor pierdute sau înțelese greșit. Este foarte important să puteți înțelege când chameleonul dvs. este anxios, deoarece nivelurile de stres ridicate pot face aceste animale mai predispuse la boală sau boală. De asemenea, trebuie să minimalizați manipularea și schimbările în mediul înconjurător.

    Ar trebui să cumpărați un chameleon ridicat în captivitate, mai degrabă decât să încercați să îmblânzi un chameleon prins sălbatic. Chameleoni, în general, nu se adaptează bine la captivitate sau schimbări în mediul lor, iar acest lucru este valabil mai ales cu cămășii prinși sălbatici care sunt forțați într-un mediu captiv nou. În plus, chameleoni prinși sălbatici pot avea și alte probleme de sănătate, cum ar fi paraziți.

    Femeile Chameleonii pot fi predispuși la stres suplimentar de la ouă de la ouă și pot fi mai predispuși la bolți. Bărbații chameleoni trăiesc de obicei mai mult.

    Alte probleme comune de sănătate pentru chameleoni pot include deficiențe de calciu și vitamine, stomatită și boală osoasă metabolică.

  • Un chameleon Cerințe de îngrijire sunt mai detaliate decât multe alte animale de companie. Prin urmare, decizia de a aduce unul în casa dvs. ar trebui evaluată cu atenție.

    Cu toate acestea, cu cunoștințele și configurarea corespunzătoare, chameleoni pot fi animale de companie extrem de plăcute care oferă sume nesfârșite de minune la viața de zi cu zi.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 5 Lucruri de știut înainte de a cumpăra un chameleon