Senegal chameleoni

Chamaeleo Senegalensis - Chameleon Senegal

Senegal chameleonii sunt una dintre cele patru specii cele mai populare din chameleoni de animale de companie. Ei sunt chameleoni mai mici și nativi în Africa de Vest, dar sunt încă la fel de frumoase și fragile ca și celelalte specii. La fel ca mulți șopârle, acești chameleoni nu tolerează o mulțime de manipulare, astfel încât să nu fie cele mai bune animale de companie pentru copii mici. Dar oferind mediul ideal și dieta pentru chameleonul dvs. de companie, puteți ajuta reptile dvs. delicate să trăiască mult timp.

Fapte de chameleon senegal

Cunoscută în mod obișnuit ca Chameleonul Senegal, Chamaeleo Senegalensis este numele tehnic al acestui mic şopârlă. Poate crește până la opt centimetri lungime și poate trăi până la cinci ani, dar femelele care pun mai multe ambreiaje de ouă pot să nu trăiască cât de mult timp.

În timp ce sunt izbitoare să se uite, chameleonii Senegal nu sunt potriviți pentru proprietarii de șopârle Novice. În plus față de aversiunea lor de a fi manipulate de oameni, ele pot fi agresive față de alte chameleoni. Din cauza acestor trăsături, este mai bine să găzduim separat chameleoni mai mari senegali și să fie mulțumiți să le urmăriți mai degrabă decât să se joace cu ei.

Locuințele Senegal Chameleon

Chameleonul Senegal este o reptilă sensibilă, astfel încât mediul său trebuie să fie drept pentru ea să prospere în captivitate. O plasă sau o incintă ecranată este cea mai bună opțiune pentru el ca un animal de companie. Circulația aerului și ventilația, împreună cu abundența opțiunilor de alpinism, sunt perfecte într-o cușcă cu ecrane, dar trebuie doar să fie sigur că incinta are o înălțime adecvată. Senegalele vor urca vertical într-o cușcă, nu de la o parte la alta. Dacă o incintă ecranată sau de plasă nu este o opțiune pentru chameleonul dvs., este de obicei recomandat un rezervor de 29 de galoane.

Cagele dvs. din Senegal ar trebui, de asemenea, să fie echipate cu o mulțime de viță de vie și plante artificiale pentru a urca împreună cu un sistem de picurare, cu excepția cazului în care sunteți suficient de diligentă pentru a mânca carcasa de mai multe ori pe zi. Chameleoni beau apa lor în afara frunzelor de plante, nu dintr-un castron, deci este crucială că există frunze umede în incintă pe care Senegalul dvs. îl poate bea din zilnic.

Deși cuștile cu plasă sunt cele mai bune pentru chameleoni, ele sunt îngrozitoare pentru menținerea nivelului ridicat de umiditate pe care senegalele le solicită. Acesta este locul în care sistemele de scurgere, automatizarea automată și sistemele de ceață pot ajuta dacă nu vă pulverizați fizic apa pe frunze zilnic. Fără un nivel ridicat de umiditate în cușcă, chameleonul dvs. senegal va deveni deshidratat, letargic și poate avea dificultăți în vărsare.

Senegal Chameleon Heat și Iluminat

Carcasa dvs. de senegală trebuie să aibă ambele lumini de căldură, cât și o lumină UVB cu spectru complet. Luminile de căldură trebuie să poată păstra zona de basking în jur de 85 de grade. Restul incintei nu ar trebui să scadă sub 70 de grade. În funcție de temperatura camerei, dimensiunea incintei și tipul de incintă, pot fi necesare diferite lumini de căldură și vapoare pentru a atinge aceste temperaturi.

Iluminatul UVB este o lumină specială care mărește metabolismul, apetitul, activitatea și cel mai important, sintetizează vitamina D3, care este crucială în procesul de absorbție a calciului pentru chameleonul dvs. Este un substitut al razelor UVB invizibile pe care soarele le-ar oferi în mod normal un chameleon dacă ar fi afară. Fără iluminare UVB, chameleonul dvs. va dezvolta probabil boală osoasă metabolică, nu crește în mod corespunzător și suferă de oase slăbite sau sparte. Chiar dacă oferiți calciu în dieta lui Chameleon, fără iluminatul UVB, animalul nu va putea să-l absoarbă. Asigurați-vă că lumina dvs. UVB este plasată la aproximativ 12 centimetri distanță de cel mai înalt punct din cușcă pe care-l poate atinge cameleonul dvs. pentru a evita arsurile termice. În mod ideal, lumina UVB nu va fi filtrată de nimic, în special o acoperire din plastic sau de sticlă, deoarece aceasta va reduce foarte mult cantitatea de raze UVB care ajung la Chameleon.

Senegal Hameleon Alimente și apă

Un chameleon senegal în captivitate îi place să mănânce pe greieți, viermi și alte insecte disponibile în comerțul cu animale de companie. Își prinde prada prin împușcarea limbii lungi din gură. Limba se lipeste de insectă și se retrage înapoi în gura lui Chameleon. Un chameleon sănătos axat pe prinderea alimentelor sale va prinde cu succes insectele în nouă din zece încercări.

Gut-încărcat Insectele care sunt împovărate cu o pulbere de calciu trebuie să fie oferite la fiecare câteva zile, dacă nu zilnic. Nu ar trebui să puneți niciodată mai mulți greieri în incinta lui Chameleon decât să mănânce într-o perioadă scurtă de timp. Cricochetele lăsate peste noapte pot începe să-ți bată chameleonul și să provoace răni mici care pot deveni infectate.

De asemenea, din moment ce chameleoni mănâncă pradă vii, este important să aveți o examinare obișnuită fecală efectuată de Exoticul VET pentru a verifica paraziți intestinali microscopici.

Alegerea Chameleonului Senegal

Ca și în majoritatea șopârlelor de companie, este cel mai bine să obțineți un chameleon senegal de la un crescător de renume, deoarece nu este posibil să se stabilească ce paraziți sau alte pericole potențiale pe care ar fi putut fi expuse un soi cu apăsat sălbatic. În mod ideal, veți putea viziona chameleonul mâncați înainte de ao cumpăra. Dacă refuză mâncarea, aceasta ar putea fi o indicație că nu este sănătoasă. Alte lucruri de căutat sunt dacă ochii ei sunt tulbure sau are exces de mucus în jurul pasajelor și gurii sale nazale. Aceste semne ar putea însemna că chameleonul are o infecție respiratorie sau o altă boală. În cele din urmă, un chameleon cu patch-uri uscate pe pielea sa poate avea probleme de vărsare, care, de asemenea, nu este un semn bun și cumpărarea unui chameleon bolnav nu este ideal.

Probleme comune de sănătate

Senegal Chameleoni, ca multe reptile, sunt predispuse la mai multe tipuri diferite de probleme de sănătate.

  • Infecție respiratorie - De obicei, un rezultat al temperaturilor fiind prea scăzut într-o incintă sau chameleonul fiind expus la o schimbare de pescaj sau o schimbare drastică a temperaturii.
  • Afecțiuni legate de stres - O lipsă de apetitul și infecțiile respiratorii poate fi o cauză a stresului.
  • Deficitul de calciu - Nivelurile scăzute de calciu se pot datora lipsei de iluminare UVB sau de prea puțin calciu în dietă.
  • Vitamina A deficiență - Nivelurile scăzute ale vitaminei sunt, de obicei, rezultatul unei diete sărace.
  • Stomatită - Altfel cunoscut sub numele de putregaiul gurii, acest lucru va expune ca o roșeață în jurul gurii lui Chameleon și, eventual, să-i drooling.
  • Paraziți intestinali - Viermii și protozoarele sunt probleme comune pentru chameleoni.
  • Boala osoasă metabolică - Acesta este, de obicei, ceea ce se întâmplă atunci când un chameleon nu poate absorbi corect calciul. Această condiție dureroasă slăbește oasele animalului, astfel încât picioarele să pară să apară. De asemenea, va avea un apetit sărac și poate să apară letargic.

Dacă chameleonul dvs. pare rău sau acționează ciudat, nu ezitați să consultați un medic veterinar care este experimentat în tratarea reptilelor. Majoritatea acestor boli pot fi tratate cu succes dacă sunt prinse devreme.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Senegal chameleoni