Câinii pot apela acum 911 pentru situații de urgență

Datorită tehnologiei nou dezvoltate, câinele dvs. poate apela acum 911 pentru a obține ajutor cu o urgență medicală.

Melody Jackson, profesor asociat și director al Institutului de Tehnologie din Georgia Laboratorul de interacțiune la animale, a povestit povestea bunicii ei Eleanor care se încadrează în bucătăria ei. Eleanor nu se putea ridica, iar strigătele ei pentru ajutor au mers nemaiauzite. Ea nu a putut ajunge la telefon pentru a apela 911. A trebuit să aștepte până când vecinul ei a ajuns acasă de la serviciu pentru a primi orice ajutor.

Familia lui Melody a luat-o pe Eleanor un colier de alertă, dar o urăște să o poarte. Deci, eficacitatea a fost discutabilă. Bunica ei avea un câine, iar Melody a spus că acest incident a avut loc astăzi, că câinele ar fi putut fi în stare să obțină ajutor pentru Eleanor.

Aceasta se datorează noilor evoluții în tehnologie care permit ca câinii să fie instruiți să apeleze la 911 în timpul urgențelor. Jackson și echipa ei de la Georgia Tech dezvoltă și testează noi produse care permit caninelor să comunice oamenilor în situații de urgență, cum ar fi vestele de înaltă tehnologie și touchscreenul câinelui care funcționează ca telefoane.

Succesul curent este dispozitivul tactil. Câinii își pot pune nasul la acest ecran și îl pot folosi pentru a apela sau a scrie. Câinii pot fi instruiți cu ușurință să urmeze indicii verbale ale proprietarilor (astfel de "obțineți ajutor!") ET și atingeți 9-1-1 pe acest ecran.

Jackson este fondatorul Proiectul Fido la Georgia Tech. Proiectul FIDO este un proiect în curs de desfășurare, care se referă la dezvoltarea unor modalități mai bune pentru ca câinii de lucru să interacționeze cu oamenii pe care îi servesc.

Jackson crede că acest nou dispozitiv touchscreen ar putea schimba și salva vieți.

Câinii pot apela acum 911 pentru situații de urgență
Melody Jackson cu dispozitivele de comunicare a câinelui. Fotografie: Rob simți / Gatech

Folosind tehnologia pentru a da discursului câinilor

Jackson, care antrenează și câinii, a realizat câțiva ani în urmă că servirea și câinii de lucru au nevoie de modalități mai bune de a comunica informații esențiale pentru oameni. Un câine militar trebuie să comunice ce fel de bombă tocmai a fost detectat, în timp ce un câine de alertă medicală trebuie să convine ajutor pentru proprietarul lor să aibă o confiscare sau să intre într-o comă diabetică.

Nu a existat nici o cale fiabilă pentru ca câinii să facă acest lucru, așa că Jackson și echipa ei au mers să lucreze la dezvoltarea tehnologiilor pentru a avansa ideea.

Jackson și colegii săi au pregătit câțiva câini pentru a merge la un touchscreen de dimensiuni TV și pentru a împinge 9-1-1 când au auzit comanda "ajutor."

Computerul poate fi programat pentru a apela pe oricine când butoanele sunt împinse, nu doar 911.

Deoarece câinii au o orbire de culoare specifică, butoanele de pe ecran sunt albastre și galbene. Ele sunt, de asemenea, separate astfel încât câinele să nu facă apeluri accidentale apăsând butonul greșit sau lovind ceva de două ori.

În plus față de acest dispozitiv cu ecran tactil, cercetătorii au dezvoltat, de asemenea, veste pentru caini să poarte, care necesită, de asemenea, ajutor și să îndeplinească alte funcții cruciale.

Vestele au mestecat jucării sau frânghii împletite atașate la ele, pe care câinele mușcă pe comandă pentru a activa un computer situat în interiorul vestarii pentru a efectua apeluri telefonice, trimiteți texte sau chiar difuzate mesaje audio. Mesajele audio ar putea alerta trecătorii pe care câinele tocmai a solicitat ajutor sau că manipulatorul câinelui necesită asistență suplimentară.

În prezent, unele câini de alertă de convulsare sunt instruiți pentru a-și ajuta proprietarii în timpul unui episod, împingându-i pe un perete pentru a-și susține căderea și pentru a-și linge fața în timpul crizei.

În plus față de toate acestea, Jackson ar dori să vadă că câinii trag senzorul în vesta de a apela 911 (cu locația GPS) și să activeze un vorbitor care spune: "Scuzați-mă, manipulatorul meu are o confiscare; Vă rugăm să stați înapoi."

Scopul lui Jackson este de a putea obține câini și oameni care comunică mai clar. Dacă un câine merge până la un străin și există un vorbitor care spune: "Scuzați-mă, manipulatorul meu are nevoie de atenția ta; Vă rog să urmați ", nu există loc pentru confuzie.

Câinii numesc 911

Inspirație pentru noi tehnologii

Jackson a povestit povestea unuia dintre foștii ei studenți absolvenți, Vincent Martin, care era orb. Martin avea un câine de ghidare numit Karson pentru al ajuta să navigheze.

Într-o zi, Karson sa oprit. Martin și-a folosit trestia pentru a se simți în jurul valorii de obstacole sau obstacole, dar nu a simțit nimic. Presupunând că câinele a fost confundat sau a fost încăpățânat, Martin a dat Karson o remorcare de corecție pentru a spune câinelui să continue să meargă. Au pășit în ciment umed.

Câinele nu a avut nici o modalitate de a-și spune proprietarului că de fapt a fost ceva în calea. Dacă ar fi putut să facă acest lucru, Martin ar fi știut că oprirea câinelui nu a fost o greșeală sau un comportament rău.

Jackson și echipa ei speră să vadă în curând produsele lor disponibile în mod comercial pentru câinii din întreaga lume să folosească. Prototipurile actuale sunt încă în curs de dezvoltare și au unele limitări.

Jackson spune că problemele pe care le lucrează în prezent fac produsele mai robuste, dezvoltând baterii de durată mai lungi și împiedicând fals-pozitive (activități accidentale).

Check out acest videoclip cu ecranul tactil 9-1-1 în acțiune!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot apela acum 911 pentru situații de urgență