Îngrijirea pentru chameleoni de animale de companie

Cameleon

Chameleoni sunt creaturi uimitoare, dar ele nu sunt cele mai bune animale de companie pentru toată lumea. Deoarece cerințele lor de îngrijire sunt destul de specifice și sunt ușor de stresat, Chameleoni nu sunt pentru herpetologul începător.

Dar chameleoni adevărați (denumiți și chameleoni ai lumii vechi) cunoscute pentru capacitatea lor de a schimba culoarea, de a face animale fascinante pentru cei de până la provocare.

Avertizare

Fiind animale teritoriale și solitare, chameleonii trebuie păstrați singuri - bărbați sunt deosebit de agresivi unul față de celălalt.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Cameleon

Nume stiintific: Chamaeleonidae

Dimensiunea adulților: Variază pe scară largă - 27 de centimetri la cea mai mare și .5 inci la cel mai mic

Speranța de viață: 3 până la 10 ani în captivitate

2:04

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre chameleoni

Comportament și temperament

Young Chameleoni sunt de obicei o culoare gri / maro plictisitoare și pot schimba puțin nuanțele. La aproximativ cinci luni, culoarea adulților și capacitatea de a schimba culorile se dezvoltă și o gamă de culori, inclusiv verde, verde-verde, turcoaz și negru pot fi văzute.

Schimbarea culorilor oferă camuflaj, reglarea temperaturii și un mijloc de comunicare cu alți chameleoni. Similar cu Analele, Chameleoni schimbă culorile ca răspuns la entuziasm, stres, temperatură, condiții de iluminat, prezența unui alt chameleon și alte influențe.

În general, este stresat un maro închis la chameleonul negru, cu culorile mai luminoase care reflectă o dispoziție mai fericită.

Chameleoni folosesc limbile lor pentru a prinde pradă. O limbă a lui Chameleon poate fi de până la 1.De 5 ori lungimea corpului său, permițând chameleonilor să prindă insecte de la distanță. Ele mănâncă în primul rând insecte, dar unii vor mânca vegetație și nevertebrate mici.

Picioarele de chameleon au trei degete îndreptate într-o direcție și două care indică modul opus, ceea ce le dă o aderență bună pe ramurile copacilor pe care le petrec cea mai mare parte a timpului. Multe specii au, de asemenea, cozile prehensile. Ei au ochi globuiți care se rotesc ca turlete și se mișcă independent, permițându-le să scaneze o rază largă pentru a vâna mâncare și a privi predoanele.

Locuind un chameleon de companie

Obiceiurile naturale ale chameleonilor le fac dificilă să aibă grijă. Chameleoni sunt arboreali, adică trăiesc exclusiv în copaci. Au nevoie de cuști cu frunze ample pentru alpinism și intimitate, iar incinta trebuie să fie destul de mare.

Pentru chameleoni mai mari, ar trebui să fie prevăzute o cușcă de 3 metri cu 3 picioare cu înălțime de 4 metri, dar cu atât mai mult spațiu cu atât mai bine. Este necesară o ventilație amplă, iar o cușcă ecranată pe trei laturi este cea mai bună cu plasă de plasă sau cu fir de vinil preferat pentru a preveni rănile de la Toe.

Ramurile diferitelor diametre trebuie să fie prevăzute pentru alpinism, iar cea mai mare parte a spațiului cuștii trebuie umplută cu aceste ramuri sau frunze vii. Asigurați-vă că plantele nu sunt toxice, deoarece chameleonul poate mânca frunzele. Substrat alcătuită din particule mici (cum ar fi pietrișul, nisipul, coaja sau mușchiul) ar trebui evitată pentru a împiedica chameleonul să mănânce accidental în timp ce prinde prada.

Mai multe zone de basking de diferite temperaturi trebuie, de asemenea, furnizate într-o incintă a lui Chameleon. Unii chameleoni sunt mai fericiți la temperaturi mai ridicate, altele la temperaturi mai scăzute. Asigurați-vă că cercetați specificul pentru rasa dvs.

Chameleoni își iau apa de la picături pe frunze, ca regulă, nu vor lua apă dintr-un fel de mâncare. Aportul adecvat de apă trebuie să fie furnizat fie printr-un sistem de picurare, fie prin scoaterea carcasei cel puțin de două ori pe zi.

Sistemele de picurare pot fi achiziționate sau modelate dintr-un recipient de apă cu o coadă plasată în partea superioară a cuștii sau chiar prin plasarea cuburilor de gheață deasupra cuștii pentru a se topi încet și picura în cușcă. Dacă se utilizează un sistem de picurare, păstrați locația de udare consistentă, astfel că chameleonul știe unde să găsească apă. Dezmoaiele va ajuta, de asemenea, menținerea nivelului de umiditate în sus.

Cu un sistem de picurare, excesul de apă trebuie colectat și îndepărtat pentru a împiedica umiditatea să devină prea mare.

Ușoară

Chameleoni au nevoie de expunere la raze UVA și UVB. În plus, permițând o anumită expunere la lumina soarelui naturală printr-o fereastră deschisă (filtrele de sticlă aproape toate radiațiile UV necesare) va ajuta la menținerea fericită și sănătoasă. Luminile UVB ar trebui să fie pe 10 ore pe zi.

Avertizare

Urmați instrucțiunile producătorului pentru a vă asigura că nu produceți arsuri termale pe chameleonul dvs.

Alimente și apă

Chameleonii par să facă cel mai bine o varietate de insecte, astfel încât să încercați să vă alimentați cât mai multe tipuri de insecte pentru animalul dvs. de companie. Greieri, viermi de masă, viermi super, viermi de ceară, molii de ceară și roade sunt toate elementele bune pentru a hrăni.

Hrana de pradă ar trebui să fie intestin încărcat cu calciu înainte de hrănire și ar trebui să fie întreruptă cu un supliment de calciu.Unele verzi cu frunze nutritive (evitați spanacul, salata și varza) și alte legume și fructe pot fi oferite în cantități mici, deoarece chameleonii vor mânca ocazional aceste.

Probleme comune de sănătate

Mulți chameleoni suferă de deficiențele de calciu și vitamina A, de obicei rezultatele unei diete sărace. Ele sunt, de asemenea, predispuse la putregaiul gurii sau stomatita, o infecție în jurul gurii care arată roșeață și exces de saliva sau drooling.

Un alt boală comun printre chameleoni este Boala osoasă metabolică. Această afecțiune, care poate fi fatală dacă nu este tratată corespunzător, determină ca oasele unui chameleon să devină spongioase. Ei vor arăta letargic și își pot pierde apetitul.

Ca și în cazul oricărei condiții în care animalul dvs. de companie pare bolnav sau stresat, este cel mai bine să consultați un medic veterinar care să se specializeze în reptile. Încercați să evitați remedii acasă înainte de a consulta un veterinar.

Alegerea Chameleonului

La selectarea unui chameleon de companie, cel mai bine este să găsiți o crescătorie captivă. Specimenele capturate sălbatice sunt de obicei extrem de stresate, poartă o sarcină de parazit greu și au dificultăți în aclimatizarea condițiilor captive.

Chameleonii nu sunt cei mai abundenți și mai ușor reptilele pentru a păstra, iar începând cu un animal de companie stresat va face doar lucrurile mai rău. În plus, capturarea și transportul de chameleoni (care este, din fericire, este mai strâns reglementată) rezultă în decesele multor animale. Mulți mai mulți mor în tranzit decât să ajungă la magazinul de animale de companie.

Odată ce ați găsit un chameleon captiv, observați-le. Acestea ar trebui să fie luminoase și active, capabile să schimbe culorile și să aibă un corp bine însoțit.

Ce tipuri de chameleoni sunt bune pentru începători?

Diferite specii de chameleon

Există mai multe specii de chameleoni care sunt populare ca animale de companie. Iată câteva opțiuni de luat în considerare:

Puteți verifica pe celălalt Profiluri de rasă Chameleon aici, dacă încă decideți care este animalul potrivit pentru dvs.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hoby, Stefan și colab. Boala osoasă nutrițională a osului metabolic în chameleoni voașați minori (Chamaeleo Calypttratus) și prevenirea acestuiaJurnalul de Nutriție, vol 140, nu. 11, 2010, PP. 1923-1931. Oxford University Press (OUP), DOI: 10.3945 / JN.110.120998

  2. Cazul Chameleonului deficitar de calciu. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Îngrijirea pentru chameleoni de animale de companie