Chameleon culoare se schimbă

Un chameleon colorat

Chameleoni sunt cunoscute pentru multe dintre calitățile lor unice, inclusiv limbile lor de proiectile lipicioase, ochii lor care se mișcă independent unul de celălalt și, eventual, cele mai fascinante dintre ele, capacitatea lor de a schimba culoarea pielii lor. Dar cum schimbă culorile? Pot să se potrivească cu orice înconjurător? Și de ce schimbă culorile? Abilitatea de a transforma în împrejurimile voastre a fost încercată de oameni de ani de zile și adesea impermată de vânători, militari și adolescenți care se strecoară din casă. Dar puțini au abilitățile pe care le posedă hameii noștri iubiți. Ei nu au doar un model de camuflaj, dar se pot schimba și se pot adapta la mediile lor prin utilizarea celulelor lor de piele extrem de speciale.

Culorile Chameleonului

Reclamele de televiziune, spectacole și filme susțin acest lucru Chameleoni pot schimba în mod magic culorile pielii pentru a se potrivi cu oricare ar fi în picioare aproape instantaneu. Dar în timp ce există un adevăr în această magie, chameleonii au limitări la culorile pe care le pot deveni și nu se pot potrivi doar la nimic.

Verzii și brunurile sunt culorile predominante ale chameleonilor, iar aceste nuanțe îi ajută să camufla în mediile lor. Negru este o altă culoare pe care o vei vedea pe chameleoni, mai ales pe gâtul lor, iar niște chameleoni folosesc această culoare pentru a arăta că sunt amenințate. Unele specii de chameleoni pot transforma mai multe culori vibrante, cum ar fi roz, roșu, albastru, turcoaz sau galben. Panther Chameleon și speciile madagascar chameleon sunt unele care sunt cunoscute a fi extrem de colorate și sunt, de asemenea, unele dintre cele mai fotografiate tipuri.

Cum schimbă culorile chameleonului?

Până de curând, nimeni nu a înțeles pe deplin exact cum șameleons și-au schimbat culorile. Acum știm că chameleoni își schimbă culoarea prin ajustarea celulelor microscopice în piele pentru a reflecta lumina diferită. Aceste celule sunt numite celule iridofore și conțin cristale mici numite nanocriști. Nanocristalele de diferite dimensiuni care sunt aranjate în diferite forme și grupări determină reflectarea luminii în moduri diferite, făcând pielea de chameleoni să schimbe culorile, similar cu modul în care un cristal agățat într-o fereastră reflectă lumina soarelui și strălucește un curcubeu pe perete. Pielea Chameleon este umplută cu aceste cristale mici și când își mișcă pielea prin relaxarea sau traversă corpul lor, se schimbă cristalele și reflectă lumina diferită. Celulele pielii se umflă și se micsorează astfel încât să se deplaseze mai aproape și mai departe. Lungimi de undă mai scurte de lumină, cum ar fi albastru, se reflectă atunci când pielea este relaxată, iar celulele iridofore sunt aproape unul de celălalt. Deoarece pielea Chameleon conține, de asemenea, pigmenți galbeni, culorile albastre și galbene se amestecă pentru a crea o culoare pe care o vedem adesea în chameleoni la odihnă - verde. Lungimi de undă mai lungi de lumină, inclusiv roșu și galben, se reflectă atunci când celulele pielii sunt mai îndepărtate. Cercetările au constatat, de asemenea, că chameleoni femele au mult mai puține celule iridofore în stratul superior al pielii, făcând bărbați capabili să schimbe culoarea mai bună decât femelele.

De ce chameleoni schimbă culoarea?

Amestecarea în mediul lor este motivul principal pentru care chameleonii vor schimba culorile astfel încât să se poată camufla și să scape de prădători. Dar camuflajul nu este singurul motiv pentru a modifica o apariție. Spălați chameleoni rivali, impresionând colegii, stresul, conservarea căldurii și răcoarea răcoroasă sunt toate motivele potențiale pentru schimbări dramatice de culoare. Chameleonii aduși în vederea veterinarului poate transforma culorile întunecate sau negrul din cauza stresului, în timp ce chameleoni fericiți și relaxați vor fi străluciți și albastru la domiciliu. Unele chameleoni pot transforma mai multe culori decât altele, dar toți chameleoni posedă o cantitate de celule iridofore în piele.

Chameleoni, ca mulți alții șopârle de companie, sunt creaturi uimitoare!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chameleon culoare se schimbă