5 Semne că chameleonul dvs. Este bolnav

Chameleon până aproape

Chameleoni pot fi foarte calificați să-și ascundă boala. Arătând semne de boală demonstrează slăbiciune față de prădători și le pune la un risc mai mare de a fi mâncat.

Chiar dacă chameleonii de companie sunt în siguranță în incinta lor, aceste instincte naturale pentru a ascunde semnele de boală rămân și pot face dificilă proprietarii de animale de companie să recunoască potențialele probleme.

Știind ce semne pot indica că chameleonul dvs. este bolnav vă poate ajuta să obțineți animalul dvs. atenția veterinară Este posibil să fie nevoie de mai curând decât mai târziu.

01 din 05

Nu vreau să mănânc

Inappeții este un indicator cheie pe care orice animal de companie poate fi bolnav, dar poate fi mai dificil de observat când un chameleon nu mănâncă decât este în alte animale.

De cand greieri live sunt cele mai frecvent oferite chameleonilor de companie în incinta lor, proprietarii de animale de companie își pot presupune că chameleonul lor a mâncat greierii pe care le-au pus în cușcă când, de fapt, insectele se ascund doar printre frunzișii. Aceasta înseamnă că vă puteți gândi că chameleonul dvs. mănâncă când nu este de fapt.

Pentru a evita această problemă, hrăniți doar câțiva greieri la fiecare câteva zile și încercați să vă asigurați că chameleonul îi mănâncă pe toți. Dacă nu sunteți sigur dacă există greieți neuniformi care trăiesc în cușcă, puneți niște mâncare de cricket într-un fel de mâncare din partea de jos a cuștii pentru a le atrage.

  • 02 din 05

    Petrecerea timpului într-o parte neobișnuită a incintei

    Fiți atenți la hangout-urile normale ale lui Chameleon, astfel încât să puteți recunoaște cu ușurință atunci când este undeva în mod normal. Chameleonul dvs. poate avea un loc favorit sau două în incinta sa, deci dacă se petrece timpul într-o zonă neobișnuită ca fundul cuștii, acest lucru ar putea indica faptul că nu este rău.

    În timpul zilei, petrecerea timpului în apropierea luminii de căldură pe o ramură preferată este obișnuită, dar dacă este pe pământ sau nu sa târât până la vârful cuștii, în timp ce în mod normal în timpul zilei, atunci chameleonul dvs. poate avea ceva în neregulă cu aceasta.

  • 03 din 05

    Culoare plictisitoare

    În timp ce vărsația normală va avea ca rezultat, de asemenea, o dulci temporară, dezactivată schimbări de culoare în afara ciclului de vărsare poate fi în legătură cu. Chameleoni sunt cunoscuți pentru culorile lor luminoase, astfel încât acestea sunt o culoare plictisitoare, întunecată sau ashee în loc să fie vibrante, acest lucru poate indica cameleonul dvs. este bolnav.

    Deshidratarea, problemele pielii, o temperatură scăzută a corpului, lipsa razelor UVB, malnutriția, stresul și alte lucruri pot determina cameleonul dvs. să aibă o schimbare de culoare.

  • 04 din 05

    Ochii scufundați

    Unele dintre cele mai profunde atribute fizice ale unui chameleon sunt ochii lui. Un chameleon are ochi care se lipesc de partea din cap și se pot mișca independent unul de celălalt. Aceste ochi ar trebui să apară rotunjite sau aproape piramidale în formă într-un chameleon hidratat și sănătos. Dar dacă un chameleon este deshidratat, stresat sau bolnav, ochii pot să apară scufundați, plângați decât de obicei și poate chiar să fie închise.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Chestiuni fecale anormale sau absente

    Scaunul de chameleon normal trebuie să fie maro închis la negru și într-o formă ovală formată, cu o cantitate mică de umiditate. Uratricele albe la galben pot fi de asemenea văzute, dar fecalele nu ar trebui să fie sângeroase, apoase sau curte.

    Atât constipația cât și diareea pot să apară și să acționeze ca semne că chameleonul dvs. ar putea fi bolnav. Acordarea atenției la suma, culoarea și caracterul scaunului este foarte importantă.

    Chameleoni defectură în mod normal o dată la câteva zile, în funcție de cât de mult și cât de des mănâncă, dar dacă nici un scaun normal nu a fost produs în peste două săptămâni, acest lucru poate indica o problemă.

    Dacă un chameleon nu mai mănâncă, are un blocaj gastrointestinal, are o boală care afectează tractul său intestinal, este deshidratat, prea rece sau are paraziți intestinali, Schimbările în scaun pot apărea.

  • Furnizarea unui an Mediul și dieta corespunzătoare sunt vitale pentru asigurarea sănătate bună a chameleonului tău. Incinte care sunt prea reci și uscate, alimente care nu sunt Gut-încărcat cu nutrienți benefice și cuștile care nu oferă spațiu pentru a urca, pot duce la stres și boală.

    Verificarea pentru a vă asigura că configurarea cuștii este potrivită este cel mai bun pas pe care să îl luați pentru a evita bolile cauzate de problemele de creștere.

    Dacă bănuiți că chameleonul dvs. poate fi bolnav, căutați o atenție veterinară cât mai curând posibil și păstrați-o extra caldă. Medicamentele, terapia cu fluid sau alte tratamente pot fi necesare în funcție de problema camerei dvs., dar aceste semne potențiale de boală nu ar trebui ignorate.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 5 Semne că chameleonul dvs. Este bolnav