De ce reptilele de companie au nevoie de căldură și lumină?

Maestru

Mulți Reptiles au nevoi specifice atunci când vine vorba de căldură și lumină. Întâlnirea acestor nevoi este esențială pentru păstrarea sănătății acestor animale de companie, deci este important să înțelegeți de ce căldura și lumina sunt atât de importante.

Importanța căldurii

Pentru toate reptilele, furnizarea de temperaturi adecvate este extrem de importantă. Fiind ectothermic ("cu sânge rece" - deși au nevoie de temperaturi calde) se bazează pe temperaturi externe pentru a-și regla temperatura corpului. În sălbăticie, ei gravitează în mod natural într-o zonă cu temperatura de care au nevoie, se deplasează în zonele de soare sau în zonele umbrite, după cum este necesar. Prin urmare, trebuie furnizat un gradient de temperatură astfel încât reptile să poată alege temperatura corespunzătoare după cum este necesar.

Temperaturile nu trebuie să fie atât de mari încât să se supraîncălzească reptilele. La fel de important, totuși, temperaturile nu sunt prea scăzute, deoarece procesele precum digestia sunt doar eficiente la temperatura dreaptă a corpului. La temperaturi prea mici, a reptile poate deveni lentă și incapabilă să-și digeră alimentele în mod corespunzător.

Gradient de temperatură

Din motivele menționate mai sus, trebuie furnizat un gradient. În mod obișnuit, o lumină de balenă sau altă sursă de căldură poate fi plasată la un capăt al rezervorului, astfel încât temperatura să se afle la capătul ridicat al intervalului pentru speciile de reptile. Celălalt capăt trebuie menținut în jurul intervalului de temperatură mai scăzut pentru specie.

Cu toate acestea, furnizarea gradient nu este destul de simplu. În funcție de ce fel de reptile sunteți locuințe, accesoriile ar trebui să fie plasate în rezervor astfel încât reptile să poată utiliza gradientul în timp ce se comportă în mod natural. Deci, dacă reptilajul tău îi place să se ascundă, un fel de adăpost sau ascuns ar trebui să fie furnizate atât în ​​capetele calde cât și cele răcoroase, astfel încât reptilele nu este tentat să se ascundă toată ziua într-un adăpost care nu este la temperatura optimă. În mod similar, în cazul în care reptilele dvs. este arboreal, temperaturile corespunzătoare trebuie să fie disponibile în ramurile pe care reptillează reptilele îl pot termina apoi pe termoregulare și să fie în locația preferată.

Acest lucru poate suna ca o mulțime de necazuri, dar cheia este de a oferi condiții care imită ceea ce reptile ar găsi în mediul său natural. Să investească în câteva termometre bune și să monitorizeze în mod regulat temperaturile din diferite zone ale cuștii (în special în cazul în care reptile dvs. petrec mult timp) și asigurați-vă că temperaturile sunt corecte. Amintiți-vă că temperatura corespunzătoare este vitală pentru sănătatea reptilei dvs!

Temperaturi de noapte

Multe reptile captive fac bine cu o scădere ușoară a temperaturii pe timp de noapte (adică multe experiențe în sălbăticie). Multe foi de îngrijire a reptilajului recomandă o perioadă de timp sau o temperatură minimă. Un gradient ușor poate fi încă furnizat, din nou pentru a lăsa reptilele să aleagă unde vrea să fie.

Furnizarea de căldură

Există mai multe opțiuni pentru furnizarea de căldură și cele mai bune (e) pentru dvs. va depinde de reptile și de incinta dvs. Încălzirea excesivă a încălzirii mai natural replică un basking reptile la soare, dar încălzirea sub-rezervor este o opțiune bună de a completa căldura furnizată. Dacă este posibil, evitați sursele de căldură plasate în cușcă sau cel puțin asigurați-vă că sunt ecranate pentru a preveni contactul direct între reptile și sursa de căldură pentru a preveni arsurile. Acest lucru este deosebit de important pentru unele specii (e.G. iguanas și Dragonii de apă din China). Rochiile fierbinți ar trebui, în general, să fie evitate - de multe ori ele pot fi suficient de calde pentru a arde o reptilă care se sprijină pe una, dar nu fac prea mult pentru încălzirea întregului rezervor. Și, bineînțeles, asigurați-vă că toate dispozitivele de încălzire sunt utilizate în mod corespunzător și în siguranță pentru a reduce riscul de arsuri sau incendii. Câteva opțiuni sunt prezentate mai jos.

  • Lumini de basking, spoturi, lămpi cu incandescență: acestea reprezintă o modalitate simplă și eficientă de a furniza căldură, precum și lumina zilei. Ele vin într-o varietate de vapoare și pot fi necesare o anumită experimentare pentru a găsi combinația potrivită de distanță și putere pentru a furniza temperatura potrivită. Becurile albe nu pot fi folosite 24 de ore pe zi, deși (reptilele dvs. are nevoie de ceva timp în întuneric prea), astfel încât un bec de culoare slabă poate fi folosit noaptea. Becurile de noapte fabricate special pentru reptile sunt o alegere bună. Acest tip de căldură este o alegere plăcută, deoarece oferă un loc de copt pentru animalul dvs. de companie.
  • Elemente de încălzire ceramică: aceste șuruburi într-o soclu mult lumina un bec, dar nu emite nici o lumină. Ele produc o mulțime de căldură și trebuie folosite numai într-o priză ceramică evaluată pentru element sau există riscul de supraîncălzire și de incendiu.
  • Sub tampoane de încălzire a rezervorului și bandă: plăcuțele de încălzire umană sunt în regulă, dar nu ideale. Plăcuțele de căldură speciale și banda de căldură pot fi achiziționate pentru reptile. Acestea sub sursele de căldură ale rezervorului sunt o alegere bună pentru completarea căldurii furnizate de o lumină de balenă sau furnizarea de căldură pe timp de noapte.

Importanța ultravioletului

În afară de nevoia unui ciclu regulat de zi cu zi, unele reptile au nevoie de tipuri specifice de lumină, eu.E. lumina UV. Similar cu cerința de căldură, cerința pentru lumina UV este vitală pentru sănătatea optimă a speciilor care necesită lungimi de undă UV. Chiar și pentru acele reptile care nu au nevoie de lumină UV, este necesară furnizarea unui ciclu regulat de zi cu zi. Fără un ciclu regulat de lumină și întuneric, animalele vor avea stres. În plus, în cazul în care reproducerea este un scop, imitarea modificărilor din ciclul întunecat ușor, care ar apărea în mod natural ca schimbarea anotimpurilor poate fi necesară pentru a induce reptilele pentru a se reproduce.

Șerpi și șopârle nocturne

Șerpi, deoarece au evoluat să mănânce o pradă întreagă, sunt destul de ușor de hrănit și de a obține practic toate nevoile lor de calciu și vitamina D prin dieta lor.

Speciile nocturne de la șopârle Nu obțineți prea multă expunere la lumina UV în sălbăticie, deci nu aveți cerințe speciale pentru becurile producătoare de lumină UV.

Șerpii și șopârlele nocturne au nevoie pur și simplu necesită suficientă lumină pentru a oferi un ciclu de o zi de noapte adecvat pentru specie și un bec cu incandescență obișnuit este bine. Becurile utilizate pentru încălzire și lumină sunt suficiente pentru aceste specii.

Cu toate acestea, multe șopârle și toate Turtles și țestoase Aveți nevoie de expunerea la UVA și la lumina UVB, care trebuie furnizată prin expunerea regulată la lumina soarelui sau la luminile speciale.

De ce este importantă lumina UV?

Lumina ultravioletă (UV) este importantă în producția de vitamina D3, care este necesară pentru metabolismul calciului. Vitamina D3 este produsă în piele cu expunere la lumina UV (de la lumina soarelui). În timp ce vitamina D3 poate fi suplimentată în dietă, apare unele reptile, cum ar fi iguanele, se utilizează mai bine vitamina D3 produsă în corpul lor decât cea furnizată în suplimentele de vitamine. Lumina soarelui este o sursă impracticală de UV pentru majoritatea proprietarilor (lumina UV este blocată de sticlă, astfel încât expunerea prin ferestre nu este o opțiune viabilă). UV poate fi furnizat de becuri speciale.

Lumina UV este alcătuită din UVA, UVB, și lungimile de undă UVC. UVC este dăunător, iar UVA și UVB sunt ceea ce au nevoie de reptile. Cea mai importantă considerație este cantitatea de UVB produsă, iar acesta este cazul în care este necesară selectarea unui bec adecvat.

Confruntat cu o gamă largă de becuri într-un magazin de animale de companie, uneori există confuzie asupra căreia este cel mai bun fel de a obține. Asigurați-vă că obțineți o lumină cu spectru complet, care produce mai mult de 1.1% UVB. Melissa Kaplan, autorul lui Iguana pentru manechine, recomandă fie cele mai Dorst Vita-Lite, fie Zoo Med`s Replisun ca lumini bune. De-a lungul timpului, producția de UVB se diminuează și becurile UVB trebuie înlocuite la fiecare 9-12 luni.

Pentru acele specii care necesită o lumină producătoare UVB, este necesară, în general, o altă sursă de lumină, fie ca o sursă de lumină albă strălucitoare, cât și / sau căldură. La plasarea diferitelor elemente de încălzire și iluminare, trebuie să lucreze împreună. Așezați luminile UV și lumina basking pe aceeași parte a incintei sau reptilele ar putea petrece timpul să se bască și să fie prea departe de lampa UVB pentru a beneficia de beneficiile sale.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce reptilele de companie au nevoie de căldură și lumină?