Cum de a avea grijă de chameleoni de animale de companie

Chameleon închis pe o ramură

Închis Chameleoni sunt șopârle hardy, izbitoare, cu o casci înalte (structuri asemănătoare cu casca) pe vârfurile capului lor. Casculul este prezent atât la bărbați, cât și la femele, și ajută la apa de direcție care cade pe capul lor în gură. Chameleoni voași au cadavre care sunt bandite în nuanțe de verde, galben și maro care se adaptează la variații diferite.

Numele: Carmeleon închis (Chamaeleo Calyptratus), Yemen Chameleon

Durată de viață: Aproximativ 6 până la 8 ani în captivitate

mărimea: Masculii de chameleon voalleon poate ajunge la 18 până la 24 de centimetri în lungime totală (aproximativ 12 centimetri bot la lungimea de aerisire plus coada lor), în timp ce femelele tind să fie destul de puțin mai mici la 10 până la 13 inci (doar 4 până la 6 centimetri în boot la aerisire lungime plus coada lor).

CUMPARATUL CHAMELEONULUI ȘI TEMPERAMENTULUI

Chameleoni voașați sunt teritoriali și agresivi față de alți chameleoni, astfel încât acestea să fie întotdeauna adăpostite individual. Deși sunt, de obicei, destul de docile față de oameni, manipularea regulată tinde să fie stresantă pentru ei. Ele sunt animale mai potrivite pentru a fi urmărite mai degrabă decât manipulate.

Aceste chameleoni nu sunt animale de companie bune pentru copii mici sau pentru proprietarii de șopârle Novice.

Locuințe Cavalleoni voalați

Chameleonii nu trebuie să fie păstrați niciodată într-un terrariu de sticlă sau acvariu. Ei au nevoie de ventilație că o incintă a ochiurilor de plasă oferă. Metalul fin sau plasa de fibră de sticlă nu este recomandată, dar pânza hardware acoperită cu PVC este bună.

Spațiul vertical este esențial și se recomandă o dimensiune a cuști de 36 de centimetri cu 24 de centimetri cu 36 până la 48 de centimetri înalți (cel mai mare și mai înalt, cu atât mai bine). Chameleonii doresc să urce în sus de la sol la înălțime este de o importanță deosebită. O cușcă în aer liber poate fi utilizată atunci când vremea este suficient de caldă, atâta timp cât supraîncălzirea este împiedicată.

Curățenia în cușcă este vitală pentru prevenirea creșterii bacteriene sau a matriței. Folosind prosoape de hârtie sau ziar pentru a linia cuștii face ca curățarea ușoară și un amestec de murdărie de reptile să poată fi plasat pe partea de sus. Nu utilizați așchii de lemn sau nici un alt substrat care ar putea fi ingerat accidental și provoacă blocaje.

Oferiți o mulțime de plante și sucursale rezistente non-toxice. Ficusii arbori au fost adesea utilizați în carcasa Chameleon, dar au nevoie de o prudență, deoarece SAP poate fi iritant.

Alte plante pe care le puteți încerca să includeți Pothos, Hibiscus și Dracaena. Pot fi adăugate și plante artificiale și viță de vie artificiale. O selecție variabilă de ramuri ar trebui să fie prevăzută, asigurându-vă că există speranță securizată la diferite nivele și temperaturi în cușcă pentru cameleonul dvs. pentru a urca pe.

Încălzire și iluminare

Pentru chameleoni voașați, ar trebui să fie prevăzută o temperatură în timpul zilei de aproximativ 72 până la 80 de grade Fahrenheit, împreună cu un loc de basking la 85 până la 95 de grade. Atâta timp cât casa dvs. nu scade sub 65 până la 70 de grade pe timp de noapte, încălzirea pe timp de noapte nu este necesară.

Încălzirea este cel mai bine realizată prin utilizarea unei lumini de basking sau incandescentă într-un reflector sau un element de căldură ceramic pentru a atinge temperatura la fața locului, toate acestea ar trebui plasate în afara cuștii pentru a preveni arsurile.

Toate chameleonii au nevoie de o sursă de lumină ultravioletă cu spectru complet (UVA / UVB). Păstrați lumina completă a spectrului UV pe timp de 10 până la 12 ore pe zi și urmați recomandarea producătorului pentru distanța pe care becul trebuie plasată de unde poate urca chameleonul dvs. (de obicei de la 6 până la 12 inci).

Amintiți-vă că aceste becuri trebuie înlocuite la fiecare șase luni. Chameleoni beneficiază, de asemenea, de petrecerea timpului în aer liber în lumina naturală a soarelui atunci când temperaturile sunt suficient de calde (dar feriți-vă de supraîncălzire, astfel încât să se asigure că nu este întotdeauna disponibilă).

Umiditate și hidratare

Chameleoni voalați au nevoie de un nivel moderat de umiditate (aproximativ 50%). Dezmucarea plantelor de două ori pe zi va ajuta la nivelurile de umiditate și se recomandă, de asemenea, un sistem de picurare sau scufundare. Chameleoni rar beau de la un castron de apă, dar vor merge picături de plante de apă, astfel încât sistemul de scripțare / picurare servește și ca sursă de apă. Poziționați un sistem de picurare, astfel încât picăturile de apă cascade peste plantele din incintă. Investiți într-un higrometru pentru a măsura umiditatea.

Alimente și apă

Chameleoni voași sunt în mare parte insectivores, astfel încât acestea ar trebui să fie hrănite o varietate de insecte în fiecare zi. Cricocheturile sunt de obicei suportul dietei, dar lăcustele, roțile, viermii de bază (bun pentru calciu), viermi de mătase, muștele și lăcustele pot fi hrănite, precum și meselor, supraviețuirii și viermi de ceară (în cantități limitate, deoarece acestea sunt bogate în grăsimi).

Să fie atenți la insectele prinse sălbatice datorită posibilei expuneri la pesticide și evită întotdeauna hrănirea unei furnici de șopârlă sau a pompierilor. Toate insectele ar trebui să fie încărcate. Mulți chameleoni voașați vor mânca, de asemenea, un pic de materie vegetală, astfel încât este vital ca numai plantele netoxice să fie utilizate în incinta lui Chameleon.

Puteți oferi cantități mici de legume și fructe, cum ar fi frunzele de păpădie, verdele colat, kale, dovlecei cubate, squash butternut, piper roșu, afine și felii subțiri de mere sau pere. Monitorizați-vă chameleonul și ajustați cantitățile de alimentare după cum este necesar. Dacă multe insecte sunt lăsate neliniștite sau chameleonul dvs. este prea plin de corp, poate doriți să reduceți suma pe care o hrănești.

Nu lăsați niciodată pradă vii în cușcă pentru perioade lungi de timp, deoarece insectele pot ataca chameleonul dvs., ceea ce poate duce la infecție.

Este prudentă de insecte de praf cu un supliment de calciu / vitamina D3 de două până la trei ori pe săptămână. Un supliment multi-vitamine și mineral poate fi adăugat o dată pe săptămână. Unii experți recomandă alegerea unui supliment care nu conține vitamina A, utilizați în schimb beta-caroten.

Alegerea chameleonului voal

Ca și în cazul celor mai exotice șopârle, nu există nicio modalitate de a ști dacă un soi sălbatic prins a fost expus la paraziți sau alte infecții potențiale. Este mai bine să-ți faci chameleonul închis de la un crescător de reputație. Urmăriți-l să mănânce înainte de a se angaja să-l cumpere, dacă este posibil, să respecte problemele de apetit.

Dacă ochii ei sunt tulbure sau există vreun mucus în jurul gurii sau pasajelor nazale, acestea pot fi semne ale unui chameleon bolnav. Și dacă are patch-uri uscate pe piele, acest lucru poate indica o problemă de vărsare.

Odată ce ați ales un chameleon voașat, aveți un medic veterinar de reptile verificați-l pentru paraziți. Aceasta nu este o condiție care va fi neapărat evidentă.

Probleme comune de sănătate

Ca mulți șopârle, chameleonii voalați sunt predispuși la infecțiile respiratorii și la bolile legate de stres. Deficiență de calciu și vitamina A, care rezultă din dieta săracă, sunt, de asemenea, destul de comune.

Dacă chameleonul dvs. prezintă roșeață sau în exces saliva în jurul gurii, acesta poate fi un semn de putregai de gură sau stomatită. Acest lucru ar trebui tratat de un medic veterinar cu experiență exotică de reptile.

Boala osoasă metabolică, un rezultat al luminii UVB insuficiente, este o altă stare comună între chameleoni voașați. Ele pot părea că au picioare rătăcite sau au devenit letargice și au apetitul sărac. Aceasta este o altă condiție care este tratabilă dacă este prinsă destul de devreme, dar consultați-vă medicul veterinar - un apetit scăzut este un semn al multor condiții posibile pentru chameleoni, inclusiv o infecție parazitară.

Rase similare de chameleon

Dacă vă place ideea de a avea un chameleon pentru un animal de companie, dar nu te-ai hotărât, aici sunt alte opțiuni de luat în considerare:

De asemenea, puteți dori să verificați profilurile noastre alte rase de chameleon Aici.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a avea grijă de chameleoni de animale de companie