Cum să utilizați testul de sare pentru a calibra un higrometru într-o cușcă de animale de companie

higrometru
Prezentare generală
  • Timpul total: 1 oră

Dacă aveți a cuşcă pentru tine Pet Lizard sau broască, Puteți utiliza testul de sare pentru a calibra un higrometru, un instrument utilizat pentru măsurarea umidității relative. Umiditatea relativă este o măsură a numărului de apă pe care aerul o deține în raport cu cantitatea maximă de apă pe care ar putea să o țină o dată la o dată temperatura.

Din cauza designului delicat al higrometrelor, este ușor ca ei să devină inexacte (e.G. cu transportul maritim sau doar în timp). O metodă simplă de calibrare a higrometrului vă va ajuta să vă asigurați că măsurați umiditatea relativă cât mai precisă posibil. Higrometrele trebuie calibrate anual.

Higrometrele sunt disponibile atât în ​​modelele digitale, cât și în modelele de apelare și ambele ar trebui verificate pentru calibrare. Unele tipuri de cadran vor avea un șurub mic sau o ajustare pe spate, astfel încât să le puteți ajusta după calibrare. Dacă nu există nici o modalitate de a le ajusta, face o notă a rezultatului de calibrare și apoi puteți adăuga sau scădea pur și simplu din citirea reală pentru a obține un nivel mai precis de umiditate (acest lucru este discutat mai detaliat după explicarea procesului de calibrare).

Utilizați următoarea serie de diagrame pentru a afla cum să calibrați un higrometru. Ultima pagină din serie oferă un rezumat al pașilor pe care le puteți imprima pentru referință.

Bacsis

Dați un higrometru aproximativ două ore pentru a stabiliza înainte de a lua o lectură, deoarece schimbările în umiditatea relativă pot dura ceva timp pentru a vă înregistra cu precizie pe un higrometru.

Ce veți avea nevoie

Echipamente / Instrumente

  • Cană de cafea
  • Higrometru

Materialele

  • Sare de masă 1 / 2cup
  • 1 / 4cup apă
  • Geantă de congelare mare re-sigilată

Instrucțiuni

  1. Amestecați sarea și apa

    Plasați 1/2 ceasca de sare în ceașcă de cafea și adăugați apa. Se amestecă puțin pentru a satura complet sarea. Sarea nu se va dizolva în această cantitate de apă - în schimb, sarea ar trebui să aibă consistența nisipului umed.

  • Puneți higrometrul și amestecul de sare într-o pungă

    Așezați cu atenție paharul care conține amestecul de sare / apă într-o pungă de plastic re-etanșabilă. Așezați higrometrul în pungă, departe de ceașcă de sare și apă.

    Bacsis

    Asigurați-vă că niciunul dintre mixul de sare / apă nu vine în contact direct cu higrometrul sau higrometrul poate fi deteriorat. Etanșați complet sacul.

  • Lăsați geanta sigilată să stea

    Plasați sacul sigilat la temperatura camerei timp de opt până la 12 ore. Alegeți o locație fără schițe, din lumina directă a soarelui și departe de încălzire sau de răcire. Temperatura ar trebui să fie destul de constantă.

  • Verificați citirea

    După ce a fost în geanta sigilată timp de opt până la 12 ore, verificați citirea higrometrului. Cel mai bine este să-l citiți în timp ce încă în sac. Dacă aerul casei dvs. este uscat, citirea poate scădea rapid odată ce luați higrometrul din sac.

    Umiditatea relativă în sacul sigilat cu mixul de sare / apă ar trebui să fie de 75%. Higrometrul meu a citit aproximativ 72%.

    Reglarea după calibrare

    Dacă dvs. este tipul reglabil, reglați șurubul sau setarea astfel încât să fi citit 75%. Va trebui să faceți acest lucru foarte repede sau să vă amintiți cât de mult trebuie să ajustați setarea (e.G. Pentru a mea, a citit 72% atunci când ar fi trebuit să fie de 75%, așa că ar trebui să o pun înainte cu 3 puncte procentuale). Poate doriți să puneți higrometrul înapoi în geantă pentru alte opt ore pentru a verifica reglarea.

    Dacă dvs. nu este reglabilă (ca a mea), pur și simplu puneți o notă despre modul "dezactivat" citește higrometrul. Dacă citește sub 75%, va trebui să adăugați diferența față de citirile dvs. reale. Dacă higrometrul dvs. a citit peste 75% din calibrare, va trebui să scăpați diferența față de citirea dvs. reală. Iată câteva exemple pentru a ajuta:

    Cazul 1: După ce stați în sac pentru calibrare, higrometrul meu a citit 72%. Ar fi trebuit să citească 75%, deci diferența este de 3%. Voi adăuga acum 3% la citirile pe care le iau pe higrometru (e.G. într-un rezervor) pentru a obține umiditatea relativă reală.
    Cazul 2: După calibrarea în pungă, un higrometru a citit 80%. Ar fi trebuit să citească 75%, o diferență de 5%. Va trebui să scadă 5% față de citiri atunci când folosesc higrometrul pentru a obține o umiditate relativă exactă.

    Tine minte: Dați întotdeauna un higrometru aproximativ două ore pentru a stabiliza înainte de a lua o lectură, deoarece schimbările în umiditatea relativă pot dura ceva timp pentru a vă înregistra cu precizie pe un higrometru.

    Rezumat al pașilor

    Pentru a calibra un higrometru, veți avea nevoie de:

  • 1/2 masa de sare de masă
  • aproximativ 1/4 cană de apă
  • cană de cafea
  • higrometru
  • Geantă de congelare mare re-sigilată
  • 1. Plasați 1/2 ceasca de sare în ceașcă de cafea și adăugați apa. Se amestecă puțin pentru a satura total sarea (sarea nu se va dizolva, va fi mai mult ca nisipul cu adevărat umed).

    2. Așezați amestecul de sare / apă într-o pungă de plastic re-sigilabilă, împreună cu higrometrul și sigilați sacul. Notă: Asigurați-vă că niciunul dintre mixul de sare / apă nu vine în contact direct cu higrometrul.

    3. Stați această geam la temperatura camerei timp de opt până la 12 ore într-o locație în care temperatura este destul de constantă.

    4. După opt până la 12 ore, verificați citirea higrometrului. Cel mai bine este să-l citiți în timp ce încă în sac. Umiditatea relativă în sacul sigilat cu mixul de sare / apă ar trebui să fie de 75% (a citi aproximativ 72%).

    5. Pentru higrometre reglabile, ajustați la citirea a 75%. Va trebui să faceți acest lucru foarte repede sau să vă amintiți cât de mult trebuie să ajustați setarea (e.G. Mina a citit 72%, mai degrabă decât 75%, așa că ar trebui să ajustez apelurile de 3 puncte procentuale).

    6. Dacă dvs. nu este reglabilă (ca a mea), pur și simplu puneți o notă despre modul "dezactivat" citește higrometrul. Dacă citește sub 75%, va trebui să adăugați diferența față de citirile dvs. reale. Dacă higrometrul dvs. a citit peste 75% din calibrare, va trebui să scăpați diferența față de citirea dvs. reală.

    În exemplul meu: După ședința în geantă, higrometrul meu a citit 72%, când ar fi trebuit să citească 75% - o diferență de 3%. Acum adaug 3 la suta la citirile pe care le iau pe higrometru (e.G. într-un rezervor) pentru a obține umiditatea relativă reală.

    Bacsis

    Dați întotdeauna un higrometru aproximativ două ore pentru a stabiliza înainte de a lua o lectură, deoarece schimbările din umiditatea relativă pot dura ceva timp pentru a vă înregistra cu precizie pe un higrometru.

    Afișați articolul complet
    # Chop_1-0 - Chop-Content {max-înălțime: inițial -} # chop_1-0 {afișaj: nici unul;}
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cum să utilizați testul de sare pentru a calibra un higrometru într-o cușcă de animale de companie