Chameleoni fac animale de companie bune?

Chameleon Close-up

De la ochii care se mișcă independent unul de celălalt la ei Colorarea pielii, Chameleonul este o sursă de mirare care nu se termină niciodată! Păstrarea unuia ca un animal de companie, totuși, o cunoaștere și condiții de viață foarte specifice.

Dacă sunteți a Novice proprietar de reptile, Salutând un chameleon în casa dvs. necesită o cercetare și o planificare atentă. Nu lăsa să te sperie, totuși. Dacă aveți timp și angajament, recompensele de îngrijire pentru unul dintre aceste reptile incredibile fac efortul suplimentar în valoare.

Aflați mai multe despre ceea ce vă place să păstrați a Chameleon ca un animal de companie Prin înțelegerea cerințelor de cușcă și îngrijire, nivelurile de activitate, speranța de viață și provocările de sănătate.

Niveluri scăzute de activitate și manipularea minimă

Deși sunt animale interesante de observat, chameleonii nu sunt exact cuddly sau energic animale de companie. Copiii nu pot fi atrași de un chameleon așa cum ar fi un hamster să-și scufundă pe roată sau un câine care vrea să joace cu ei.

Aceste reptile sunt cele mai active în timpul zilei, de la Dawn până la amurg. Aceasta este o veste bună dacă căutați un animal de companie care va fi treaz și va trece pe același program ca tine. Nu vă așteptați la un nivel ridicat de activitate. Ele sunt animale liniștite care petrec cea mai mare parte a zilei lor într-un loc confortabil, se mișcă doar pentru a reglementa temperatura corpului, hrana sau umple o altă nevoie specifică. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la nici o rachetă din cuștile dvs. Chameleon care interurizează un apel de lucru sau dovedind că este o distragere a distragerii în rutina zilnică. De asemenea, nu vor avea nevoie să le oferiți o mulțime de stimulare a modului în care vor avea alte animale de companie.

Mulți chameleoni încă apreciază timp din cușcă, cu cameră pentru a se plimba într-un spațiu sigur. Aveți grijă să nu vă pierdeți prietenul care se schimbă în culori în camere sau zone mari, cu multe locuri pentru a se ascunde. Manipularea ar trebui să fie păstrată și la un minim și ar trebui să fie cu o reținere minimă, deoarece acest lucru poate stresa chameleoni afară.

Cerințe dietetice specifice

În comparație cu animalele care mănâncă Kibble în boluri, Chameleonul are cerințe unice dietetice. Aceste reptile mănâncă în direct bug-uri încărcate cu gut, Deci timpul de hrănire este timpul de vânătoare. Dacă sunteți squeamish despre livrarea insectelor vii sau nu credeți că vă puteți angaja în magazinul obișnuit de animale de companie rulează pentru această sursă specială de alimente, ar putea să nu fie animalul de companie potrivit pentru dvs.

Pe de altă parte, dacă hrănirea live nu vă fază, atunci timpul de cină devine showtime pentru dvs. Urmărindu-ți catapulta catapultă a limbii lungi și capturarea pradă cu o precizie incredibil de precisă este o vedere de a privi.

Cerințe tehnice de cușcă și kit

În general, chameleoni fac animale de companie excelente pentru proprietarii de reptile cu experiență. Acest lucru nu înseamnă că proprietarii novici nu pot păstra cu succes un chameleon, dar există cerințe specifice de cușcă și îngrijire pentru a lua în considerare.

Chameleonii își reglează temperatura corpului prin deplasarea de la zonele mai calde până la cooler în incinta lor. Trebuie să oferiți o cușcă suficient de mare pentru a permite diferențele de temperatură. Având în vedere obiceiurile arboreale de chameleoni, trebuie, de asemenea, să fie înalți și să ofere suficientă frunză (reală sau artificială) pentru a da chameleonului un sentiment de securitate.

În timp ce setările de cușcă pot varia în mod extraordinar, ar trebui să planificați, cel puțin, o cușcă de 3 x 3 x 4 picioare. Ca și alte reptile, Chameleonul va necesita, de asemenea, o lampă de căldură cu un bec UVA / UVB și un loc pentru a se bloca în razele de la lampa care nu este mai aproape de opt centimetri de la sursa de căldură.

Veți avea nevoie de un termometru pentru a măsura temperatura în partea superioară și inferioară a cuștii, împreună cu a higrometru Pentru a evalua nivelul de umiditate. Din moment ce Chameleon`s linge de apă din mediul lor, va trebui să dotați cușca cu un sistem de scripțare sau picurare.

În mod evident, chameleonii necesită o configurație avansată și o îngrijire specializată în comparație cu alte reptile. Costul investiției pentru o setare specifică de chameleon poate fi mai mult decât se aștepta pentru un proprietar de reptile pentru prima dată.

Cu toate acestea, vestea bună este că chameleonii sunt animale de companie foarte curate. Nu au nici un miros și nu produc picături cu un miros foarte mic. Acest lucru face o chameleon o opțiune excelentă ca un animal de companie pentru cei sensibili la mirosurile de animale de companie.

Speranța de viață și preocupările legate de sănătate

Evaluați ce tip de angajament pe care îl căutați înainte de a se stabili pe o anumită specie de Carmeleon, deoarece durata lor de viață variază considerabil. Printre mai mult Populare specii de chameleon de companie, Chameleonul închis trăiește timp de cinci până la șapte ani, Chameleonul Jackson este de cinci până la zece ani și Panther Chameleon este un scurt doi până la trei ani.

De asemenea, ar trebui să vă educați pe problemele comune de sănătate Chameleon, cum ar fi stomatita, Boala osoasă metabolică, sau cum să recunoască și să remedieze deficiențe de calciu sau de vitamină.

În timp ce scopul este să păstreze un fericit, Chameleon sanatos, Este posibil să trebuiască să vă aduceți animalul la o Reptile sau veterinar de animale exotice o ocazie. Va merita chiar de investigare unde se află cel mai apropiat veterist specializat - dacă este foarte departe, acest lucru ar putea crea probleme practice.

Cum poți să spui dacă chameleonul tău este bolnav?

Pentru oricine caută un tovarăș exotic și unic, Chameleonul poate fi animalul perfect. Ele fac o alegere excelentă pentru aceia sensibili la mirosurile de animale de companie sau zgomotul și capturați ochii proprietarilor de reptilă experimentați și novici deopotrivă.

Deși Chameleoni sunt un animal de companie atrăgător de a cumpăra, este foarte important să faceți cercetarea necesară înainte de a aduce o casă. Aceste creaturi uimitoare necesită cerințe de locuințe foarte specifice și rutine regulate și reprezintă un angajament semnificativ care trebuie evaluat cu atenție.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chameleoni fac animale de companie bune?