Viermi sau paraziți care pot obține reptilele dvs. Bolnavi

Caucazian Boy se uită la șopârlă

Reptiles, Ca cai sau alte animale de companie, pot avea viermi sau paraziți intestinali care sunt complet normali care nu pot provoca probleme.

Dar când o reptilă este bolnavă, cum ar fi nu mănâncă bine, pierde în greutate sau nu este defecat în mod normal, pot exista prea mulți dintre acești paraziți normali pentru sistemul dvs. de reptile. Când viermii și reptilele dvs. par să aibă o relație pașnică, atunci nu este nevoie de alarmă.

Dacă se constată că reptile dvs. are paraziți intestinali și începe să acționeze bolnav sau să aibă probleme, atunci va trebui să obțineți condiția de sub control și să eliminați paraziți.

De unde știu dacă reptilele mele are viermi?

Puteți vedea viermi care trec în scaunul de reptile, dar, mai des decât nu, nu veți vedea nici un fel de vierme. Mulți paraziți intestinali că oamenii se referă în mod obișnuit ca "viermi" nu sunt deloc viermi. Amoebas, protozoan, flagelii și alte tipuri de paraziți microscopici sunt mai frecvent văzuți sub microscop decât viermii reali.

Singura modalitate de a ști cu siguranță ce fel de paraziți are reptile dvs. este să se uite la un eșantion de scaun sub un microscop. Exoticul dvs. VET va efectua o pată fecală, o frotiu direct sau o flotare fecală (sau toate cele trei) pentru a afla dacă animalul dvs. de companie are o problemă de parazit. Dacă aceste teste revine pozitive, atunci VET poate prescrie de muncitorii corespunzători sau alte medicamente pentru a atenua infestarea.

Chiar dacă credeți că animalul dvs. este bine, cel puțin o dată pe an ar trebui Luați-vă reptile la veterinar Pentru a fi examinat, acest lucru ar trebui să includă un control fecal.

Tipuri de paraziți intestinali

Există o lungă listă de posibile tipuri de parazite pe care le poate avea reptile sau să fie infectate cu. Unii provoacă o problemă (în cantități mai mari), în timp ce altele pot fi complet normale pentru ca animalul dvs. să aibă (în cantități mai mici). Reptile dvs. ar trebui să fie tratată numai pentru paraziți dacă prezintă suferință de sănătate sau dacă parazitul pe care îl primește este în afara ordinii obișnuite.

Cryptosporidium

Cele două moduri cele mai comune pe care reptilele dvs. le pot obține această infecție este dacă oferiți apă care este contaminată cu acest protozoan sau dacă hrăniți sălbatic prins elemente de pradă care au criptosporidium. Cryptosporidioza a fost considerată anterior o boală zoonotică - cu toate acestea, acum se pare că specia găsită în mod obișnuit în reptile nu afectează mamiferele.

Provoacă o diaree teribilă și pierdere în greutate, la fel ca majoritatea paraziților intestinali. Nu produce un vierme pe care îl veți vedea în fecale. Infecția cu acest tip de Coccidia Protozoan nu oferă un rezultat bun pentru majoritatea reptilelor PET și, de obicei, nu poate fi văzută sub un microscop normal. Dacă sunteți sau veterinarul dvs. suspectează o infecție cu criptosporidium, trebuie efectuată un test special pentru a verifica.

Pinworms

De asemenea, cunoscut sub numele de viermi de fire sau deearmor, acesta este un fel de vierme nematode comune pe care nu le puteți vedea cu ochiul liber. Poate fi complet normal ca reptile dvs. să aibă viermi, deoarece în mod obișnuit le contractează de la consumul infectat șoareci sau Insecte. VET-ul dvs. poate să nu vă trateze reptile pentru o infecție pinworm, cu excepția cazului în care provoacă o problemă pentru animalul dvs. de companie, cum ar fi o scădere a apetitului sau a unei obstrucții fecale. Oamenii pot obține, de asemenea, acești viermi prin reptile, deci este întotdeauna important să vă spălați mâinile după manipularea unei reptile.

Amoebas

Acesta este un alt parazit microscopic care este transmis prin apă potabilă contaminată. Va provoca probleme cum ar fi vărsături, diaree, letargie și chiar scaune sângeroase. Acesta poate fi văzut numai microscopic.

Coccidia

Un parazit foarte comun în reptilele de companie, acest protozoan nu apare întotdeauna în eșantioane fecale. Nu este întotdeauna ouă să vizualizeze astfel încât să poată fi dificil de diagnosticat, dar poate fi sigur ca reptile dvs. să aibă în numere mici (cu excepția cazului în care este criptosporidium, care este mai gravă). O situație stresantă poate provoca suprapopula și provoca o problemă pentru animalul dvs. de companie.

Viermii rotunzi

Acești viermi pot fi efectiv vizualizați în fecalele reptilei tale. Arătau ca viermi asemănători cu spaghete și sunt ușor tratați de exotica voastră.

Hookworms

Nu veți vedea acești viermi în fecalele de reptile, dar de obicei provoacă scaune sângeroase datorită naturii parazitului. Acești viermi "cârlig" pe căptușeala intestinelor de reptile, determinând sângele pe care îl vezi în scaune. Acestea sunt de obicei tratate ușor.

Tapeworms

Acești vierme mici arată ca niște orez. Ele pot fi conectate pentru a forma un vierme sau, mai frecvent, puteți vedea doar segmentele de orez ale viermei din scaun. Ca majoritatea altor paraziți pot provoca pierderea în greutate.

Flageli

Paraziții ca Giardia sunt un fel de flagelate. Reptilele pot avea mai multe tipuri de flagelate, majoritatea sunt normale în cantități mici.Dar dacă reptile dvs. prezintă simptome ale unei infecții parazitare, medicul veterinar trebuie să prescrie un Dewormer.

Alte boli intestinale

Altele decât paraziții, reptilele dvs. de companie poate obține alte boli intestinale cauzate de bacterii ca Salmonella și E. coli. Ar trebui să vă spălați întotdeauna mâinile după ce ați manipulat orice reptile.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boli parazitare ale reptilelor. Merck Manual veterinar

  2. Cervone, Mario și colab. Infecții parazitare interne și externe ale reptilelor de companie în ItaliaJurnalul de medicină și chirurgie Herpetologică, vol 26, nu. 3-4, 2016, p. 122. Asociația veterinarilor reptilieni și amfibieni (ARAV), DOI: 10.5818 / 1529-9651-26.3-4.122

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Viermi sau paraziți care pot obține reptilele dvs. Bolnavi