Care sunt sporturile ecvestre olimpice?

Jocurile Olimpice 3 - Ecvestru

Care sunt sporturile ecvestre olimpice? Sporturile ecvestre olimpice sunt dresaj, evenimente de trei zile și arate sărituri.

Sporturi de cai cum ar fi carul și cursele de călărie au făcut parte din Jocurile Olimpice timpurii. Călăria a fost inclusă mai întâi în Jocurile Olimpice din 1900 și a reapărut în 1912. Inițial în Jocurile Olimpice moderne, au permis doar ofițeri comandați să concureze. Începând din 1952, regulile au fost modificate pentru a permite civililor și femeilor. Evenimentele ecvestre olimpice sunt unul dintre cele mai puține sporturi olimpice în care femeile concurează în mod egal cu bărbații.

Competitia

Există șase evenimente de ecvestre olimpice care au loc într-o serie de locații:

  • Evening, competiția de echipă
  • Evening, concurență individuală
  • Dresaj, competiție de echipă
  • Dresaj, concurență individuală
  • Jumping, competiție de echipă
  • Jumping, concurență individuală

Toate disciplinele ecvestre olimpice sunt guvernate de regulile Fédération Equestre Internationale (FEI).

Dresaj

Dressage este pregătirea sistematică a unui cal pentru a purta un călăreț cu ușurință și grație. Concursurile de dresaj demonstrează nivelul de instruire pe care o echipă de cai și călăreț au atins. În timpul testului, veți vedea calul călărit la diferite pași și viteze diferite în aceste pași. Caii vor fi rugați să se miște cu fluide în linii drepte și cercuri. Caii vor fi, de asemenea, rugați să se miște fără probleme și ascultători laterali, în diagonală și în loc. Veți vedea caii în "Colecție", unde calul se mișcă cu o înălțime mai mare de spate și picioare și "extensie" unde calul ajunge în continuare cu picioarele în timp ce încă mai purta gâtul și înapoi într-un cadru înalt. Concursul dresaj al nivelului olimpic evidențiază cele mai avansate și rafinate abilități de echitație. Este adesea comparat cu baletul pe călare.

Prima competiție olimpică a fost în 1912, deși sportul este de secole vechi. Dressage olimpică este marcată de cinci judecători FEI - fiecare se află într-o poziție diferită în jurul arenei. Scorurile se bazează pe acuratețea și strălucirea fiecărei mișcări necesare a testului atribuit și evaluat pe o scară de la 0 la 10.

Caii și piloții de la Jocurile Olimpice concurează la cel mai înalt nivel de dresaj recunoscut de Fei-Grand Prix. Kur sau freestyle este a Testul de dresaj coregrafie la muzică. Scorul se bazează pe acuratețea mișcărilor și impresiei artistice. Cel mai mare scor câștigă.

Arată sărituri

Afișează sărituri teste capacitatea calului și a călărețului pentru a sări peste o serie de obstacole în interiorul unui inel de echitație. Veți vedea caii și călăreții sărind peste un curs prestabilit de 10 până la 16 salturi care sunt de până la 6ft 6in (2M) ridicat sau lățime. Cursurile sunt proiectate cu multe transformări dificile și obstacole colorate care provoacă atât agilitatea mentală, cât și cea fizică a calului și a călărețului. Echipele Horse / Rider trebuie să termine într-un timp stabilit, iar sancțiunile sunt date pentru baterea șinelor și a altor defecțiuni.

Scorurile se bazează pe numărul de salturi bătut, cade, atingeri, refuzuri pentru a sări și penalizări de timp. Călărețul cu cele mai puține sancțiuni câștigă. Legăturile sunt rupte de jump-off-uri cu penalități și cele mai rapide ori folosite pentru a rupe cravata. Riderii inspectează cursul înainte de a merge pentru a planifica cea mai bună strategie pentru a sări cu curat și rapid aceste cursuri foarte provocatoare.

Evenimente de trei zile

Evening este un test al abilităților, versatilității, curajului și rezistenței calului și călărețului. Evenimentarea de trei zile se desfășoară în trei zile și este formată din trei discipline: Cross Country Jumping, dresaj și Stadionul Jumping. Faza transfrontalieră are loc pe un curs de obiecte naturale și făcute de om. Pot exista până la 40 de obstacole pe care caii trebuie sărind sau să treacă peste cursul care are o lungime de până la patru mile.

Scorurile se bazează pe refuzuri, venind sub sau peste un timp stabilit și căderi ale călărețului.

Citiți mai multe despre Regulile olimpice de ecvestre și punctaj.

Echipamente și locații

Dresaj

Dresaj olimpic este ținută într-o arenă de 20 x 60 de metri. Caii purta o tacină minimă, de obicei, negru în culori. La nivel olimpic, căptoarele vor fi a bit bit cu un Bridoon (uneori numit o căpătare dublă). O cavesson simplu, flash, figura opt sau picătură în bandă de nas pot fi folosite. Sadles vor fi stilul de dresaj cu o clapetă dreaptă și un pad de șa patrat alb. Nu pot fi utilizate cizme sau wraps.

Riderii poartă o haină de coadă umbră, vesta galbenă, pălărie de sus, mănuși albe, panouri albe și cizme negre înalte.

Caii vor avea lor Manese împletite și poate fi bandă cu bandă albă. Cozile pot fi împletite, dar de obicei sunt lăsate să curgă pentru a încuraja carul natural de coadă.

Evenimente de trei zile

Regulile pentru Tack și Îmbrăcăminte și Arena pentru Dreseage și Jumping sunt similare cu aceste sporturi individuale. Cursul de țară încrucișată constă din salturi realizate din obstacole foarte solide de tip natural. În timpul fazei transfrontaliere, piloții vor fi văzuți purtând tricouri și cască acoperă în culorile echipei, o casca ASTM / SEI, mănuși și Protector de corp. Riders poartă evenimente de evenimente cu o mare citire care le permite să țină evidența timpului lor și să le avertizeze când a fost atins "timpul optim".

Tack-ul calului va fi similar cu săriturile, dar cizmele sunt fixate cu bandă și pantofi pot avea știfturi pentru aderență suplimentară pe colțuri strânse. Albul de culoare albă "picior" este, de asemenea, văzut pe niște picioare din față ale unui cal pentru a le ajuta să alunece peste garduri pe care le pot lovi.

Olympic Show Jumping

Olympic Show Cursuri de sărituri vor fi colorate cu multe răsturnări tehnice și se transformă. Designerii de curs vor include salturi, verticale și combinații. Spațiile dintre obstacole vor fi configurate astfel încât piloții să controleze lungimea fiecărui pas pentru a se confrunta corespunzător pentru următorul salt.

Tack include A Scaune de scaun înainte care permite suportul și securitatea pentru călătorii pe garduri. La nivel olimpic, sunt folosite plăcuțele de șa patrate albe. Există puține restricții asupra tipurilor de pâini, biți și martingale. Unii cai pot purta hackamores și Pășesc fără foi. Boots, Wraps și alte unelte de protecție pot fi purtate.

Riderii trebuie să poarte căști aprobate ASTM / SEI, pantaloni de buze, bronz sau alb, și vor fi mai probabil văzute purtând o jachetă de echipă.

Caii sunt bine îngrijiți. Cozile pot fi împletite, iar Manesele vor fi trase și pot fi împletite.

Aur, argint și bronz

Fiecare țară poate avea maxim trei călăreți care concurează pentru medalii individuale în concurența dresajului. Pot exista patru călăreți din fiecare țară în sărituri și cinci în cazul în care în cazul în care concurența pentru medalii individuale.

Showjumping Placings sunt determinate de cele mai puține lovituri, penalități și cele mai rapide ori dacă există o săritură. Plăcile de dresaj sunt determinate de cele mai mari scoruri cu 100% fiind scorul ideal.

Medaliile de evenimente sunt determinate de scorurile combinate pentru toate fazele. În toate cazurile, scorurile combinate ale tuturor membrilor echipei sunt calculați pentru a găsi echipa câștigătoare în fiecare eveniment.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care sunt sporturile ecvestre olimpice?