Călărie de călărie: este un sport?

Călăreț și cal pe o traseu în toamnă

Călăria de călărie este una dintre cele mai vechi sporturi și îndeplinește orice definiție a sportului, dar este adesea percepută ca o activitate ușoară, nu un sport. Acest lucru ar putea fi pentru că singura expunere pe care majoritatea oamenilor au avut-o cu echipaj, în care călăria este făcută de profesioniști, astfel încât ei o fac să pară că au un cai de tip destul de puternic, care sunt suficient de sfântați pentru a transporta încărcătura umană dezechilibrată, necalificată. Ceea ce non-călărețul mediu nu este considerat orele de practică, mușchii, vânătăi și chafing- nu menționează provocarea mentală pe care riderii o suferă pentru a face totul să arate ușor.

Comisia sportivă australiană definește un sport ca: "o activitate umană capabilă să realizeze un rezultat care necesită eforturi fizice și / sau abilități fizice, care, prin natura și organizarea sa, este competitivă și este în general acceptată ca fiind un sport."Numai de această definiție, nu există nici o îndoială că călăria este un sport. Să ne uităm la modul în care aceasta îndeplinește această definiție.

Competiție

Sportul adesea înseamnă că există o parte competitivă unei activități, iar călăria este cu siguranță o oportunitate pentru asta. Chiar dacă se pare că calul este judecat, calul este rar mai bun decât antrenorul sau călărețul care îl pregăti. Încă mai ia ore de activitate fizică umană până când un cal este gata de concurență. Există o listă imensă de discipline competitive în lumea calului, iar succesul într-o singură nu înseamnă că un călăreț va fi bun în altul, mai mult decât un schior de coborâre ar putea aștepta automat să fie la fel de calificat în schi fond. Cu toate acestea, toate necesită un nivel de fitness și abilitate.

Atletism

Sport necesită și construiește fitness: forța musculară, echilibrul, flexibilitatea, agilitatea și conștientizarea generală a corpului. Chiar și după o scurtă călătorie, non-riderii vor observa că anumiți mușchi vor fi destul de dureroasă. Călăria necesită câțiva mușchi care nu sunt adesea utilizați în alte sporturi. Controlul este necesar pentru a utiliza Ajutoarele de rein, picior și scaune pentru a influența un cal necesită o conștientizare a corpului rafinat oarecum similară cu o gimnastă. În timp ce nu este necesar să fii un culturist care să se plimbe, să se ocupe de un animal de multe ori mai mare decât tine necesită o prezență fizică.

Exercițiu mental

Abilitatea, strategia, raționamentul, memoria și încrederea sunt necesare în majoritatea sporturilor și nu este diferită pentru călărie. Memorarea testelor de dresaj și a sari Cursuri, urmând hărți de traseu, alegând cel mai sigur traseu pe o plimbare de traseu, decid cea mai eficientă modalitate de a gestiona un cal care acționează (care uneori necesită temporizare divizată) și întotdeauna conștient de ceea ce se gândește calul tău este mental exercițiu. Jucătorii de fotbal pot petrece săptămâni memorarea unei jocuri. Riderii memorează, de asemenea, modul în care vor călări un anumit curs sau vor cue un cal pentru o mișcare specifică, adesea în câteva minute de concurență. Cu toate acestea, ei trebuie, de asemenea, să fie suficient de flexibili din punct de vedere mental pentru a schimba cursa instantaneu dacă calul este greșit, Spooks sau cumva "câmpul de joc" se schimbă brusc.

Aerobic și arderea calorii

Trot câteva cercuri și veți găsi, de asemenea, că călăria este o activitate aerobică și de ardere a calorii. Conform stare de sănătate.COM, O persoană de 150 lb care călărește un cal la plimbare ar arde 171 de calorii pe oră, care este aproape identic cu mersul pe jos de 2 mile pe oră. În timp ce trotting 441 de calorii sunt arse într-o oră, iar 549 de calorii sunt arse într-o oră de galop. Comparați acest lucru cu o oră de golf, purtând cluburile dvs. la 414 de calorii sau care rulează la 7333 de calorii. Foarte puțini călăreți doar plimbare și îngrijire, curățare stand, purtând baloturi de fân și saci de hrană înseamnă că nu numai activitatea de a călări aerobic, dar activitățile necesare pentru a se pregăti sunt, de asemenea, clădire cardio și arderea grăsimilor.

Reguli și reglementări

Sporturile sunt adesea guvernate de reguli stricte și pot fi jucate la un nivel amator sau profesional. Deschideți cartea de reguli a oricărei discipline ecvestre și veți găsi probabil un set foarte strict de reglementări care nu numai că conturează "regulile jocului", dar pot include reguli privind îmbrăcămintea, șelărie, biți, dimensiunea sau tipul de cal și multe alte detalii.

Încercați acest lucru acasă

Dacă încă nu sunteți convins că călăria este un sport, ar trebui ia o lecție de echitatie cu un antrenor care înțelege opinia dvs. După un timp foarte scurt, este posibil să fiți de acord că călăria este într-adevăr îndeplinirea definiției unui sport.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Călărie de călărie: este un sport?