Trakehner horse: profil de rasă

Bay Trakehner Armăsar într-un câmp

TRAKEHNER este cunoscut pentru atleticismul său și capacitatea sa de a excela în discipline cum ar fi dresajul și să arate sărituri. În plus față de a fi o rasă foarte atletică, Trakehner este, de asemenea, remarcabil de nivel condus cu o natură agreabilă, făcându-l un cal potrivit pentru o mare varietate de călăreți. După o carieră de concurență de succes, multe trakehners pot continua să devină profesori, ajutând călăreții mai tineri, mai puțin experimentați să continue să învețe despre disciplina lor.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.200 de lire sterline

Înălţime: 15.1 până la 16.2 mâini

Tipul corpului: Atletic și cu os bun

Cel mai bun pentru: Dresaj, arată jumping, evenimente

Speranța de viață: 25 de ani

TRAKEHNER ISTORIE ȘI ORIGINE

TRAKEHNER provine de la o fermă stud în Trakehnen, Prusia de Est. Ferma a fost înființată în 1732 și a crescut inițial, cai nerafinoși. Până în anii 1800, rasele și arabii au fost introduși la rasă pentru a ajuta la perfecționarea caii și pentru a-și spori rezistența. Scopul a fost de a dezvolta cai cu puterea de a servi drept monturi de război, dar versatilitatea de a fi cai de fermă în timpul pașnic.

Al doilea război mondial a dus la mutarea corilor din Prusia de Est, iar reproducerea sa centrat de atunci în Germania de Vest. Trakehners au fost importate în America de Nord în anii 1950, iar operațiunile de reproducere a Statelor Unite au fost înființate.

TRAKEHNER Dimensiune cal

Astăzi, Trakehnerul este o rasă mare. Armalioanele stau de obicei de aproximativ 16 ani.2 mâini ridicate, în timp ce iepele sunt mai mici, în picioare între 15 ani.1 și 16.1 mâini.

Creșterea și utilizările

Trakehnerul de astăzi este un cal atletic talentat, care și-a făcut amprenta în mai multe discipline. Sunt extrem de populare cai de dresaj, dar au excelat, de asemenea, în Show Jumping și evenimente, datorită rezistenței lor. Ele sunt crescute la nivel mondial, deși caii de crescători germani sunt încă apreciați pentru calitatea lor, iar mulți călăreți continuă să importe Trakehners în Statele Unite.

Culori și marcaje

Trakehnerul este cel mai frecvent gol, gri, castan sau negru, deși apar alte culori de acoperire precum Roan și Pinto.

Caracteristicile unice ale calului Trakehner

Trakehners sunt cunoscuți pentru eleganța lor naturală și atleticismul, iar trot-ul lor de primăvară este ideal pentru dresaj. În timp ce Trakehners sunt talentați atletic, una dintre cele mai unice caracteristici este temperamentul lor. Acești cai sunt inteligenți, dar sunt și muncitori și au o dorință naturală de a-și mulțumi călăreții lor.

Dieta și nutriția

Trakehners tind să fie păzitori simpli, iar mulți vor menține greutatea corespunzătoare atunci când sunt prevăzute cu furaje de calitate și un concentrat de alimentare. Unii cai pot menține greutatea fără un concentrat de hrană, dar este important să se ofere vitamine și minerale pentru a se asigura că nevoile lor nutriționale sunt îndeplinite. Caii care sunt ușor de păzitori pot câștiga cu ușurință prea multă greutate, astfel încât accesul lor la pășunile luxuriante ar putea fi necesar să fie monitorizate și restricționate.

Probleme comune de sănătate și comportament

Trakehners sunt cunoscuți pentru temperamentele lor calme și uniforme, astfel încât problemele de comportament sunt relativ mai puțin frecvente.

pentru că arab Linii de sânge se desfășoară prin rasă, trakehners sunt supuși a trei tulburări genetice:

  • Abiotrofia cerebelară este o afecțiune neurologică care afectează mânca, de obicei înainte de șase luni. Foiciile afectate sunt la un risc crescut de accidente și nu pot fi călătorite.
  • Sindromul de imunodeficiență combinat sever afectează două tipuri de celule albe din sânge în mânji. Foiciile afectate pot prezenta simptome precum pneumonia, colica și pierderea în greutate și de obicei mor în primele șase luni de viață.
  • Sindromul de frână de lavandă este o afecțiune moștenită care provoacă probleme neurologice cum ar fi convulsii, hipertensiunea arterială și mișcările piciorului. Această condiție este letală.

Toate aceste tulburări pot fi identificate prin testarea ADN-ului.

Îngrijirea

Trakehners nu au nevoi speciale de îngrijire, dar vor beneficia de îngrijirea regulată atentă. Currying-ul aprofundat poate ajuta la promovarea unei straturi strălucitoare, sănătoase, iar îngrijirea obișnuită a copiilor este, de asemenea, importantă.

PROS
  • Foarte atletic

  • Temperament mare

  • Versatil

Contra
  • Poate fi scump să cumpere

  • Predispus la câteva probleme genetice

Capete de campion și celebritate TRAKEHNER

Trakehners au crescut la rândurile de top ale concursurilor și există nenumărate reprezentanți renumiți ai acestei rase:

  • Biotop, Grand Prix dresaj Mare de Dr. Reiner Klimke
  • Almox Prints, un spectacol de armătură care a concurat în Jocurile Olimpice din 1988 de la Seul și în 1992 Jocurile Olimpice În Barcelona
  • Peron TSF, un armăsar care a concurat în jocurile din Atlanta cu Michelle Gibson
  • Heuriger, un armăsar care a câștigat argint în jocurile de echitație din 1994 din 1994 și care a fost numit ca cel mai de succes armasar de dresaj din lume
  • Windfall, un armăsar care a concurat cu Ingrid Klimke și Darren Chiacchia

Este calul TRAKHNER drept pentru tine?

Trakehners poate face mari monturi. Dimensiunea lor îi face ideal pentru călăreții mai mari care preferă un cal mai înalt, iar atletismul lor este favorizat de călăreții care doresc să concureze în sport, cum ar fi sărituri sau dresaj. Acești cai au temperamente mari, astfel încât împerecherile cu călăreți intermediari sunt adesea de succes.

Cum să adoptați sau să cumpărați calul Trakehner

Trakehners sunt disponibile pe scară largă pentru vânzare în Statele Unite. Ele sunt adesea foarte apreciate și pot costa 15.000 de dolari sau mai mult. Când cumpărați un cal, este întotdeauna înțelept să aveți un examen de pre-cumpărare efectuat pentru a evalua calul pentru problemele potențiale de sănătate și soliditate care ar putea afecta performanța sa.

Deoarece Trakehners sunt foarte apreciate, rareori vin pentru adopție prin salvați.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Trakehner horse: profil de rasă