Cleveland bay: profil de cai

Cleveland Bay și Femeia în picioare într-o pășune

Cu culoarea sa distinctivă și aspectul nobil, este obișnuit să găsiți Bayul Cleveland care servește în mews regal, concurează într-o clasă de conducere sau a fi călărit sub șa. Această rasă versatilă a existat de-a lungul secolelor, dar cu o scădere a numerelor sale, această rasă este acum foarte rară. Datorită muncii Reginei Elizabeth II și altor crescători, numerele lui Cleveland Bay se alungă și, sperăm că vom putea să ne bucurăm de acești cai de secole să vină.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.200 până la 1.500 de lire sterline

Înălţime: 16 la 16.2 mâini

Tipul corpului: Bine musculos și cu os semnificativ

Cel mai bun pentru: Conducerea, călărie și sport

Speranța de viață: 25 de ani

Cleveland Bay Istorie și Origins

Bayul Cleveland are o istorie bogată și deține distincția de a fi cea mai veche rasă nativă în Anglia. Rasa a provenit din Cleveland și nord-călărie din zonele Yorkshire, prin urmare, numele său. Calul Chapman, un cal de pachet, a fost traversat cu cai spanioli la mijlocul anilor 1600. După 1661, Barbul a contribuit, de asemenea, la dezvoltarea rasei.

În anii 1700, a fost înființată tipul de rasă al Golfului Cleveland, iar această rasă a fost exportată prin Europa și a influențat multe alte rase. Bayul Cleveland a devenit un cal mai greu, bine musculat favorizat pentru uz agricol. Cu toate acestea, deoarece viteza în transport a devenit mai importantă, De rasă și Arabii au fost introduse pentru a crea o brichetă mai ușoară Cleveland Bay mai potrivită ca un cal de antrenor.

În 1883, a fost înființată societatea britanică Cleveland Bay Horse. În anii 1800, multe Bays Cleveland au fost exportate în țări, inclusiv în Statele Unite, India, Noua Zeelandă și Australia.

Această rasă influențată și Istoria lui Americană de Cai. Acești cai au fost importați mai întâi la state, inclusiv Maryland, Virginia și Massachusetts, unde au câștigat popularitate. Colonelul Richard Henry Dulney, care a locuit în Virginia și care a fost atât de mândru de caii lui Cleveland Bay, a creat spectacolul Superior Colt și Horse în 1884 pentru a-și prezenta Bays Cleveland. În 1885 a fost creată Societatea Cleveland Horse din America, iar o carte americană a fost înființată.

Marea Britanie și-a echipat cavaleria cu Bays Cleveland înainte de primul război mondial, dar mulți cai au fost pierduți în timpul războiului. Marea Britanie a stabilit o inițiativă pentru a încuraja reproducerea acestor cai să-și completeze numerele. Cu o mecanizare sporită și cea mare depresie, popularitatea și numerele de rasă au scăzut din nou.

Regina Elizabeth II a cumpărat un armăsar, mulgreve Supreme, care a fost unul dintre cei patru armasari de rasă rămași în Marea Britanie până în 1962. În acest sens, ea a salvat rasa, ajutându-și să-și reface treptat numerele. Interesul pentru acești cai au crescut treptat și au fost folosite în competiții de conducere internaționale și ca cai de echitatie. Cleveland Bays și cruci s-au dovedit a fi jumperi foarte talentați, iar în timp ce interesul din rasă sa întors, numerele sale sunt încă minime.

Cleveland Bay Cal Dimensiune

Aceasta este o rasă mai mare, în mod obișnuit, între 16 și 16 ani.2 mâini ridicate. De obicei, acestea cântăresc între 1.200 și 1.500, datorită structurii osoase groase și musculării semnificative.

Creșterea și utilizările

Această rasă este încă extrem de rară, cu doar 500 până la 800 de cai care trăiesc astăzi. Rasa este adesea traversată cu frecvențe pentru a crea cai sportivi, atletici care sunt ideali pentru Arată sărituri și vânătoare.

Astăzi, Bayul Cleveland servește în MEWS-ul regal din Londra, tragând antrenori pentru evenimente speciale. Viitorul acestei rase depinde de activitatea crescătorilor care sunt dedicați păstrării Golfului Cleveland.

Culori și marcaje

Golful Cleveland are întotdeauna un strat de golf cu puncte negre, inclusiv picioarele inferioare care sunt complet negre. Caii vin într-o varietate de golfuri, inclusiv cel mai preferat golf luminos, precum și golful întunecat și golful luminos. Caii pot avea o stea mică alb pe frunte, dar cartea de știft nu va înregistra cai cu alte marcaje albe pe corp.

Caracteristicile unice ale Bolfului Cleveland

Culoarea stratului Cleveland Bay este o caracteristică distinctivă, dar această rasă este cunoscută și pentru rezistența și rezistența sa. De fapt, Golful Cleveland a ajutat la crearea Oldenburgului și îmbunătățirea Holsteinului și Hanoveianului din cauza trăsăturilor sale de dorit.

Dieta și nutriția

Cleveland Bays sunt adesea păzitori ușor, și cu statura lor naturală mai grea, poate fi important să se monitorizeze dietele lor pentru a le menține la o greutate adecvată. Acești cai pot face bine să trăiască în pășune, deși caii în muncă grea pot beneficia de suplimentarea fânului și a cerealelor. Orice cal care este un portar ușor va avea nevoie de îngrijire atentă pentru a ajuta la prevenirea creșterii excesive în greutate și problemele de sănătate care pot rezulta.

Probleme comune de sănătate și comportament

Această rasă este cunoscută pentru a fi bine manierată și agreabilă, făcând o pregătire ușoară.

Bayul Cleveland poate fi susceptibil la problemele de sănătate care pot apărea în pășuni simple, cum ar fi agravarea artritei și a potențialului fondatorului.

Îngrijirea

Această rasă va beneficia de îngrijirea regulată și amănunțită. Currying-ul poate ajuta la stimularea circulației și pentru a aduce uleiurile naturale ale hainei la suprafață pentru o frumoasă strat strălucitoare. Sesiunile de îngrijire oferă, de asemenea, proprietarilor o șansă de a monitoriza cu atenție sănătatea unui cal. Cele mai multe golfuri Cleveland sunt prezentate cu Manese trase, care pot fi împletite. Păstrarea cu manechinul de maneci poate face pentru pregătirea mai ușoară a spectacolului.

În timp ce Bays Cleveland tind să aibă copite puternice, sănătoase, îngrijirea obișnuită a farrier este încă importantă.

PROS
  • Cal puternic cu os semnificativ

  • Bine manevrat și agreabil

  • Versatil

Contra
  • Rare și greu de găsit

  • Crucile tind să fie mai bune decât ratele de rasă pentru sporturile foarte atletice

Campionul și celebritatea Cleveland Bay Horses

Tregoyd Journeyman, un armăsar Cleveland Bay, a servit ca inspirație pentru un cal de model Breyer în 2006.

Diverse cruci Cleveland Bay au fost finalizate în Jocurile Olimpice, iar Cleveland Bays și Crosses continuă să servească astăzi în mews-urile regale.

Este Bayul Cleveland potrivit pentru dvs?

Golful Cleveland poate face o mare călărie sau un cal de conducere, iar puterea și atletismul îi face o adăugare versatilă la orice stabil. Acești cai sunt suficient de puternici pentru a transporta adulții grei. Cu temperamentele lor agreabile și gradele ridicate de trainabilitate, Bays Cleveland pot reuși în multe căi.

Deși există o mulțime de beneficii pentru această rasă, Bays Cleveland sunt mai scumpe decât rasele similare. Fiți pregătiți să cheltuiți 10.000 $ sau mai mult pe un cal purificat, prețurile instruite pot ajunge la 20.000 $ sau 30.000 de dolari. Coșurile Cleveland Bay și cai de sport pot aduce prețuri mai mici.

Cum să adoptați sau să cumpărați un Bay Cleveland

Deoarece Golful Cleveland este atât de rar, poate fi dificil să găsești cai de rasă de rasă de vânzare. Este mai frecvent să găsiți cruci Cleveland Bay Crosses și Sportors în Statele Unite, deci dacă aveți inima dvs. pusă pe o pură, fiți pregătiți să plătiți un preț mai mare și să trimiteți probabil calul în mai multe stări. Este posibil să fie posibilă găsirea unui Bay Cleveland Purebred de la un crescător sau un vânzător privat, dar fii pregătit să fii răbdător, deoarece acești cai sunt puțini și departe între.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica altele Populară rasă de cai profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cleveland bay: profil de cai