Calul westphalian: profil de rasă

Westphalian Mare și Foal într-o pășune

Extrem de atletic, frumos, și cu un temperament dorit, nu este de mirare că Westphalian devine rapid o rasă extrem de populară Warmblood în Statele Unite. Acești cai excelează în competiții de sărituri și dresaj și, deși sunt atletice, sunt, de asemenea, suficient de docile pentru a fi călătorite de amatori. Dacă căutați un cal mare cu un pas de măturat, Westphalianul ar putea fi doar rasa pentru dvs.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.000 până la 1.300 de lire sterline

Înălţime: 15.2 până la 17 ani.2 mâini

Tipul corpului: Atletic și muscular

Cel mai bun pentru: O varietate de călăreți, inclusiv amatori, căutând să concureze în sărituri de spectacol sau dresaj

Speranța de viață: 25 până la 30 de ani

Istoria și originea Westphaliană

Rasa Westphaliană a provenit prima dată în Germania la începutul anilor 1800, cu un efort de a rasa cai de cavalerie. O fermă stud în Warendorf a crescut pe acești cai să fie utilă atât pentru cavalerie, cât și pentru a servi ca nobile cai de șa. TRAKEHNER a devenit în cele din urmă calul preferat al Armatei Prusiane, dar în zona Rhein, a existat o cerere pentru un cal mai greu, care putea, de asemenea, să efectueze lucrările agricole.

Pentru a satisface această cerere pentru un tip mai greu, Westphalianul a fost traversat cu cai mai grei, cu sânge rece. Rasa de proiect de lumină rezultată ar putea fi ridicată sau condusă.

Cu schimbările culturale ale secolului al XX-lea, cererea sa schimbat din nou, de data aceasta la un accent pe cai mai potriviți exclusiv pentru călărie. Crediții și-au schimbat tacticile, încorporează sângele hanoverian pentru a ușura construirea Westfalianului. În acest timp, înregistrările originale studiate au fost distruse, dar crescătorii dedicați s-au bazat pe memorie și au oferit o perspectivă și îndrumare cu privire la MARE și Armăsar pentru a ajuta la păstrarea rasei. În 1946, inspecțiile de rasă au început din nou, iar crescătorii din Westphalian s-au concentrat asupra producției de cai care sunt foarte mari și atletici.

Westfalian Dimensiune

Westphalians se află între 15 ani.2 și 17.2 mâini. Ei tind să cântărească între 1.000 și 1.300 de lire sterline. Această rasă este similară cu Hanoverianul, dar construirea sa este mai mare.

Creșterea și utilizările

Westphalianul modern este crescut de un accent pe producerea unui cal atletic care este, de asemenea, foarte instabil. Ca rezultat, Westphalianul este potrivit pentru amatori și călăreți profesioniști la nivel superior, la fel. Programele de reproducere există încă în Germania natală a calului, deși caii au fost, de asemenea, importate în America pentru a găsi și programe de reproducere aici.

Astăzi, Westfalian este folosit în multe scopuri, inclusiv de conducere și de a arăta vânătoarea. Ea excelează cel mai mult în dresaj și arată aripi de sărituri, însă, datorită gheții elastice și pasiunii generoase. Rasa are un mare temperament și este cunoscută pentru rambabilitatea sa, astfel încât Westpaliani fac apel la călăreții care concurează la multe niveluri diferite.

Culori și marcaje

În timp ce Westphalians de orice culoare poate fi înregistrată, bay, negru, castan și gri sunt cele mai comune culori de haina. Westchaliană înregistrată sunt marca pe șoldul stâng. Marca, un scut cu litera "W" în mijloc, este ușor de recunoscut și identifică calul pentru viață.

Caracteristicile unice ale calului Westphalian

Westfalianul este cunoscut pentru că este un cal foarte talentat atletic, care este încă o călătorie ușor de gestionat pentru mulți echivalenți. În timp ce această rasă este curajoasă și spirituală, este, de asemenea, foarte dispus și docil. Acest mare temperament înseamnă că mulți echivalenți își pot găsi partenerul de concurență în Westphalian. Acești cai tind să aibă o mișcare mare, astfel încât în ​​timp ce s-ar putea să nu fie potriviți pentru începători, sunt ușor de colaborat și pot găzdui câțiva niveluri diferite.

Dieta și nutriția

Westphalians matur tind să fie păziți ușor, care vă pot economisi bani pe factura dvs. de alimentare. Acești cai au nevoie de o dietă care constă în principal din furaje, inclusiv fân și iarbă. Caii în muncă intensă pot beneficia de un concentrat de hrană, în timp ce alții pot face bine cu un echilibr de rație.

Probleme comune de sănătate și comportament

În ansamblu, Westphalians tind să fie sănătoși, dar sunt strâns legați de Hanoverians. Hanoverienii sunt cunoscuți că au probleme cu osteochondroza, care pot afecta și Westphalians. Osteochondroza poate duce la leziuni de picior și lamerie, să se termine sau să limiteze concurența și carierele de echitatie. Această condiție poate duce uneori la navigare, o afecțiune dureroasă care necesită o întreținere atentă și uneori intensă pentru a menține calul confortabil.

Această rasă este foarte tratabilă și, în general, cunoscută pentru temperamentul său excelent și natura prietenoasă.

Îngrijirea

Westfalianul poate beneficia de sesiuni regulate de îngrijire. Curry frecvente poate ajuta la scoaterea unei străluciri în haina sa, un perk valoros în inelul de spectacol. Majoritatea Westfalians sunt prezentate cu mane și cozi împletite, astfel încât întreținerea poate merge mult spre realizarea pregătirii de spectacol. Păstrarea cozilor bine-condiționate și deținute pot îmbunătăți calitatea coada. În mod regulat tragerea lui Manes ajută la realizarea lor mai ușor de manevrat pentru împletituri.

PROS
  • Foarte atletic

  • Mare temperament prietenos amator

  • Păzitori ușor și relativ sănătoși

Contra
  • Mișcarea mare nu este ideală pentru începători

  • Cost ridicat de achiziție

Cai de campion și celebritate

Deoarece Westphalians sunt atât de activi în competiții, există mulți cai de campion notabili, dintre care multe sunt Concurenții olimpici:

  • Ahlerich a fost unul dintre primii Westpaliani pentru a concura la Jocurile Olimpice. A câștigat un aur individual de aur la Jocurile Olimpice din 1984.
  • Rembrandt a câștigat o medalie de aur în Jocurile Olimpice și Aur din 1988 la Campionatul Mondial din 1990 din Dreseage.
  • Farbenfroh a fost membru al echipei de dresaj german când echipa a câștigat echipa de echipă la Jocurile Olimpice din 2000.

Este dreptul de vestfalian pentru tine?

Westphalianul este un cal versatil, și dacă sunteți în căutarea unui a Arată sărituri, dresaj, Sau conducerea partenerului de concurență, puteți găsi cu ușurință în această rasă. Datorită temperamentului său, Westphalianul este ideal pentru mulți călăreți diferiți. Dacă aveți un scop de a avansa prin nivelurile de concurență și căutați un partener versatil care vă poate însoți în acest scop, Westfalian este probabil până la sarcină.

Rețineți că această rasă are adesea o mișcare mare și este foarte atletică. Această mișcare îi ajută să exceleze în discipline cum ar fi sărituri sau dresaj, dar poate fi o mulțime pentru un începător să se ocupe.

Cum să adoptați sau să cumpărați un Westphalian

Dacă simțiți că un Westphalian este potrivit pentru dvs. și doriți să mergeți mai departe cu cumpărarea unu, veți avea câteva opțiuni diferite. Prima opțiune este că puteți găsi un crescător sau un antrenor în Statele Unite care se specializează în acești cai. Nu este neobișnuit ca perspectivele să costă 15.000 de dolari sau mai mult, iar caii care au experiență de concurență și de formare pot aduce prețuri de 30.000 de dolari și în sus.

O altă opțiune este de a importa un Westphalian din Germania. Unii piloți aleg să facă acest lucru pentru a accesa caii cu anumite linii de sânge sau experiență. Importul este mai complicat și se face cel mai bine sub îndrumarea unui antrenor sau a unui broker care are experiență în proces. Acest lucru are, de asemenea, unele dezavantaje, principala fiind cea pe care nu o veți putea de a testa calul înainte de a cumpăra și importat.

Westphalians sunt foarte populare și valoroase, astfel încât rareori vin pentru adopție prin salvați de cai. În timp ce poartă o etichetă de preț ridicat, este posibil, de asemenea, să cumpere, să se antreneze și să concureze un cal înainte de a-l revansa în viitor pentru un profit.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Calul westphalian: profil de rasă