Bătrâni pentru cai

Close-up de un cal de dresaj

Brits Bits sunt o piesă standard de unelte pentru orice călăreț occidental, dar biții au un loc în lumea engleză și de conducere, de asemenea. Biturile de bord sunt un instrument util pentru a cal care este un pulver puternic, cum ar fi unul care devine emoționat în timp ce pe traseu sau peste salturi. Biturile de bordură permit călărețului să ofere mult mai multe ajutoare de reinale decât cu multe snable, precum și să încurajeze un cal să se flexeze și să-și poarte capul pe verticală, cum ar fi dresaj cai, care sunt călătoriți într-o căptușeală dublă, cu o bordură și un pic de snaffle în gură.

01 din 05

Unde se aplică presiunea

Un bit de bord funcționează pe trei puncte ale capului calului când sunt trase de frunze: gura, bărbia și sondaj. Ca un snable, există o presiune plasată pe barele gurii când sunt trase. În funcție de stilul muștiuc, De asemenea, pot exista acțiuni pe limbă și pe acoperișul gurii.

Spre deosebire de acțiunea unui snaffleu, care locuiește doar o presiune în gură, ședințele unui bit de bord acționează ca o pârghie. Acest lucru trage în jos coroana de căptușeală, pune presiune asupra sondajului sau partea de sus a capului calului și trage lanțul de bordură sau curea înainte de bărbia calului.

  • 02 din 05

    Rolul cureaua de bordură

    Cureaua de bordură nu numai că creează presiune, ci împiedică, de asemenea, să se rotească prea departe în gura calului. Acest lucru este deosebit de important cu biții portați, în cazul în care port se poate roti aspru împotriva acoperișului gurii calului. Unele (în principal, bordurile englezești) pot avea o curea de buze pentru a împiedica calul să mestece la coadă. Unele biți vor avea o curea, un fir sau un lanț care leagă cele mai multe inele de pe coadă, numite un hobble, pentru a împiedica răspândirea pământului prea departe sau trasă împreună. Acestea păstrează shank-urile mai stabile.

  • 03 din 05

    CURB Stiluri de bit

    Există o mare varietate de stiluri de bit, atât în ​​limba engleză, cât și occidentală, dar acțiunile principale sunt aceleași pentru ambele. Cheekpiecesul, vin în multe stiluri diferite (Shans și cumpărare) și lungimi. Diferitele muștișe și obstacole afectează acțiunea și severitatea bitului.

    Obrajii pot fi drept sau curbați, iar forma obrazului afectează acțiunea de pârghie. Cheekpieces pot fi atașate solid la piesa bucală sau pot fi pivotante. Cheekpieces pot fi drepte, ușor curbate, aproape jumătate circulară sau în formă de S.

    Unii biți de bordură pot avea o muștiuc drept, în timp ce alții pot avea Porturi, Cheile, rolele sau diferite tipuri de materiale și combinații de metale. Porturile oferă spațiu pentru limbă și, în funcție de design, pot acționa pe palatele calului. Lingurile sunt similare cu porturile care sunt solide și acționează pe acoperișul gurii mai asertiv.

  • 04 din 05

    Materiale de bit bit

    Sunt considerate diverse metale, cum ar fi cupru sau fier dulce (rugină) să încurajeze calul să saliveze, rezultând o gură mai receptivă. Diferitele muștișe sintetice sunt concepute pentru a face puțin mai confortabilă pentru cal. Muștiucile îmbogățite măresc presiunea asupra barelor gurii cu o acțiune de nuci atunci când sunt utilizate rein. Un exemplu comun al acestui lucru este Tom Thumb, adesea eronat în mod eronat ca a Snables bit.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Gama de severitate

    Bitoanele de curbură pot varia de la foarte ușoară, cum ar fi foarte scurtă Kimberwicke (Kimblewick), la foarte severă, cum ar fi un bit de corecție de lungă durată. Severitatea, cu toate acestea, nu este în bitul în sine, ci cum este folosit. În mâinile greșite, cel mai blând bit de snable sau cel mai scurt bordură shansat poate fi foarte sever.

    Excesul de tragere și jabbbing pot fi foarte dureroase pentru cal, ducând la comportamente cum ar fi capul aruncă, Creșterea, înrădăcinare, și Balking. În cele din urmă, calul tău va deveni amorțit la un pic și greu de controlat.

    Sfaturi pentru utilizarea unui bit de bord

  • Amintiți-vă să vă păstrați mult mai subtil pentru a utiliza un snaffle. Deoarece biturile de bordură funcționează prin pârghie, ajutoarele dvs. sunt mărite în comparație cu tragerea directă care activează un pic de snaffle. În mod accidental, jabbing pe gura calului dvs. cu un bit de bord, de exemplu, dacă vă pierdeți echilibrul și folosiți-vă reini pentru a vă ține în sus, ar putea fi foarte dureros pentru cal.
  • Bițele de bordură nu sunt în general adecvate pentru pornirea caii. Majoritatea caii își vor începe cariera ca cai de echitatie și cai de conducere într-un snaffle.
  • ">
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Bătrâni pentru cai