Șaua fără copaci

Pășunat pe câmp

O șa fără copaci este pur și simplu a şa fără un copac. Ce este un copac? Un copac de șa este o structură solidă, rigidă în jurul căreia sunt construite pielea și umplutura șei. Arborele este făcut astfel încât să se conformeze spatelui calului și cu scaunul călărețului. În mod tradițional, copacii de șa au fost făcuți din lemn, dar astăzi, pot fi făcute din materiale cum ar fi fibră de sticlă, combinate cu metal, plastic și multe încă, au niște lemn în construcția lor. Piele de șa este atașată la copac cu capse sau unghii mici.

O șa fără copaci, totuși, nu are această structură solidă pe care este construită restul șei. Sadurile fără copaci vin în stiluri occidentale, engleze și trasee. Aceste tipuri de șa tind să fie mai substanțiale decât un simplu plăcuță din spate.

Tipuri diferite

În timp ce s-ar putea să nu fie un copac plin într-o șa de copac, unii pot avea un cantle flexibil de fibră de sticlă și pommel. Alte tipuri de șa împrăștiate ar putea avea doar straturi de padding. Există multe mărci diferite și modele de șaibe fără copaci, deci dacă faceți cumpărături pentru unul, asigurați-vă că încercați multe tipuri diferite. Doar pentru că o șa este lipsită de copaci, nu înseamnă că se va potrivi oricărui cal pe care l-ai pus. Nu toate ședele fără copacii se potrivesc cu toți caii (sau piloții) și când achiziționați o șa, este la fel de important să "încercați înainte de a cumpăra" ca și în cazul unui tradițional Western sau șa engleză.

Argumente pro şi contra

Există câteva avantaje și dezavantaje pentru a călători cu o șa fără copaci. Mulți sunt, de asemenea, foarte confortabili pentru călăreț. Ele pot fi ușoare, care pot fi importante pentru călăreții cu probleme de ridicare - stați mai aproape de cal, astfel încât să găsiți că aveți o senzație mai bună pentru spatele calului tău. Unii piloți, cum ar fi contactul strâns oferit de ședele fără copaci, în timp ce alții pot găsi că lipsesc răsucirea și forma unei șa tradiționale, deoarece multe ședele fără copaci vă fac să stați mai largă.

Acest tip de șa este, de asemenea, excelent pentru un cal care este greu de potrivit. Dacă calul tău are o umeri foarte largi sau neuniformi, șadurile fără copaci pot fi răspunsul. Șamele fără copaci pot avea puncte de presiune, la fel cum fac șaibele tradiționale, astfel încât să nu puteți presupune că eliminați posibilitatea ca șaua care provoacă o durere pentru calul tău doar pentru că este fără copaci. Dacă etrierii sunt atașați la o singură curea sau la circumferinţă sau Cinch are doar un punct de legătură, acest lucru poate provoca un punct de presiune în acea zonă. Unii pot transfera presiunea la partea inferioară a zonei de circumferință a calului. O șa bine concepută articulată va avea o înălțime care distribuie presiunea, mai degrabă decât concentrarea presiunii pe o zonă a corpului calului.

O problemă cu niște șauri fără copaci este că acestea nu pot fi la fel de sigure ca o șa tradițională. Deoarece nu au un copac pentru a le stabiliza, pot fi mai înclinați să se întoarcă, luându-vă cu el. Cu acest tip de șa, ar putea fi înțelept să folosiți un pieptar (curele care merg înainte din partea din față a șei din jurul pieptului calului) pentru a împiedica întoarcerea șei de la întoarcere. Dacă calul dvs. are o mulțime mică sau o întoarcere foarte rotundă sau plată, ar trebui să fie foarte atentă cu privire la tipul de șa de copac pe care îl utilizați și cum îl asigurați.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Șaua fără copaci