Articulații blocate în cai

Un veterinar verifică o problemă cu o înăbușire a caii

Similar cu genunchiul uman, un cal înăbușirea articulațiilor sunt ca balamale - unele dintre cele mai mari într-un sistem scheletic al unui cal. Ocazional, o articulație de înăbușire devine blocată din cauza unor probleme comune de supradimensionare sau genetice. Când se întâmplă acest lucru, este Piciorul din spate pare să fie blocată în extensie, adesea provocând alarma. Dar fără stres - blochele blocate sunt relativ comune. Și în timp ce cazurile ușoare pot părea vagă (cu o ușoară lamerie), există modalități de a vă face din nou sunetul calului, adesea fără proceduri invazive. Cu toate acestea, dacă este lăsată netratată, caii care afișează o șanină regulată de blocare pot fi nesigure pentru a merge și pot necesita o intervenție chirurgicală.

Ceea ce este o îmbinare blocată?

Articulațiile înăbușite ajută calul să-și îndoaie picioarele din spate și se stabilizează, deoarece aceste îmbinări sunt de fapt menite să se blocheze atunci când stau în picioare. Această funcție importantă face parte dintr-un aparat de ședere al unui cal (un aranjament de mușchi, tendoane și ligamente în membrele posterioare care lucrează împreună, astfel încât să rămână în picioare folosind un efort foarte mic muscular). Această acțiune intră în joc când dormit, păstrând un cal în poziție verticală pe picioarele sale. O îmbinare încuiată în sufletare apare atunci când unul dintre ligamente rămâne cuplat pe o creastă de pe capul osului femurului. În mod normal, calul poate flexa articulația cu puțin efort pentru ao debloca. Cu toate acestea, în cai, deblocarea devine întârziată. O mică întârziere va provoca simptome ușoare, dar o întârziere lungă va duce la simptome mai severe. Din punct de vedere medical, această condiție se numește "fixarea ascendentă a patella."

Simptomele îmbinărilor încuiate în cai

Un cal cu o înăbușire încuiată poate dezvolta o ușoară lamerie în posterioare care, atunci când ușoară, poate fi ușor trecută cu vederea. O simplă ezită poate rezulta ca calul răspunde la disconfort și rigiditate, mai ales după ce stau încă pentru perioade lungi de timp. calul poate părea să se poticnească sau knuckle în partea din spate, în special pe tranziții descendente ca a traseu plimbare cu o pantă descendentă. O suflare încuiată poate provoca, de asemenea, un cal până la o treaptă scurtă, iar afișarea dificultăților schimbătoare la canter. Sau, un cal poate încerca să canter pe diferite conduceri din față și în spate sau hop ușor, aruncă-o pe piciorul din spate. Dacă observați că calul dvs. are probleme care lucrează într-un cerc sau tragându-și degetele de la picioare, nu o scrieți ca un comportament rău sau un obicei prost. Consultați medicul veterinar pentru a diagnostica problema, astfel încât tratamentul să poată începe.

În cazuri severe, piciorul posterior al unui cal va arăta evident blocat, făcând greu să ignore. Poate să-și întindă piciorul în spatele ei când încearcă să mers pe jos, sau poate să-i facă înapoi și să treci ciudat să-i elibereze articulația de înăbușire. Calul tău nu poate să-și atenueze articulația încuiată pe cont propriu și își poate trage piciorul în urmă. Apoi, pentru nici un motiv vizibil, piciorul poate să se întoarcă într-o poziție normală (puteți chiar să auziți un clic când se întâmplă acest lucru). Dacă se întâmplă acest lucru - și chiar dacă totul pare bine, verificați-l de un profesionist.

Cauzele îmbinărilor încuiate

Lifturile blocate sunt cele mai frecvente în ponei, Forite, și cai care sunt nepotrivite, deși cauza exactă rămâne necunoscută. Există speculații că tinerii cai pot dezvolta această afecțiune din cauza creșterii rapide atunci când oasele cresc mai repede decât se dezvoltă mușchii. Chiar și o mică creștere de creștere poate schimba unghiul unei articulații de cal, provocând funcționarea necorespunzătoare. O altă teorie sugerează că un cal nepotrivit (sau unul care a pierdut brusc tonul muscular) poate dezvolta această afecțiune din motive similare - unghiul comun devine brusc compromis și, prin urmare, încuietori.

Diagnosticarea îmbinărilor încuiate

În cazuri severe, o suflare blocată va fi foarte evidentă. Calul va avea dificultăți în mișcarea în mod normal a piciorului. Cu toate acestea, nu greșiți o înăbușire blocată pentru șuruburi, o boală neurologică care provoacă mișcări exagerate și incontrolabile, făcând uneori calul tău să-și jerk piciorul din spate în timp ce merge. În orice caz, un medic veterinar va trebui să vă examineze calul și să-și manipuleze articulația pentru a vedea dacă poate induce manual mecanismul de deblocare. După aceea, poate fi efectuată o radiografie pentru a vedea dacă lamelele este cauzată de altceva, cum ar fi o anomalie osoasă. În cele din urmă, veterinarul dvs. poate administra un bloc nervos local pentru a determina dacă lamelele este de fapt cauzată de durere sau dacă este cu adevărat o problemă mecanică.

Tratament

Pentru cazurile de înăbușire ușoară, exerciții fizice și echilibrate declanșarea copiilor vă poate ajuta calul. Lipsa de fitness poate provoca mușchi și ligamente slabe, așa pur și simplu Condiționarea calului poate ajuta uneori să rezolve problema înăbușită. Pentru blocarea severă, adresați-vă Farrierier "Rocker" sau Roll, degetul copiilor. Sau să-l potriviți calului Pantofi corective și tampoane pentru a ajuta copita să se desprindă înainte ca blocarea să aibă loc.

Anumite cazuri care nu răspund la condiționarea sau lucrările corective de la Farrier pot solicita o intervenție chirurgicală efectuată de un chirurg veterinar numit desmotomie patella medie. În timpul intervenției chirurgicale, un veterinar face mici incizii în ligamentul patellar, în timp ce calul este sedat și în picioare. Acest lucru eliberează tulpina ligamentului, permițând o mișcare amplă în articulație (și ameliorarea capturilor). Cu toate acestea, deoarece eliberarea ligamentului provoacă adesea instabilitate în patella în sine, dezavantajul acestui tratament chirurgical este dezvoltarea potențială a artritei și a pintenilor osului.

Cum de a preveni îmbinarea blocată

Deoarece lipsa de ton muscular poate contribui la elevii încuiate, caii ar trebui să fie exercitați treptat. Activități ca traseu de echitatie, În timp ce crește distanța și viteza foarte lent și peste câteva săptămâni, va ajuta un cal să-și atingă nivelul de fitness într-un mod sigur. De asemenea, încercați formarea lui Cavaletti Jumi mici de lemn sau lucrarea polului care face ca calul să-și ridice picioarele. Lunging calul tău pe o linie sau pe o înclinare ușoară, astfel încât acționează cu posterioare să facă, de asemenea, o pregătire sigură atunci când este efectuată în intervale mici, ușor crescute. Este important să începeți încet, evitați supraviețuirea calului și discutați cu atenție strategia dvs. cu un medic veterinar înainte de a începe orice Regimul de instruire.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Articulații blocate în cai