Cât de mult ar trebui să conduci un cal mai vechi?

Ranchers conduce cai în pășune

Mulți oameni se întreabă ce se poate menține un cal de muncă un cal mai vechi. Poate fi călărit așa cum a fost întotdeauna, dacă îl dați un volum de muncă mai puțin riguros sau ar trebui să fie mai în vârstă cal să fie călărit deloc? Șansele sunt cu excepția cazului în care calul dvs. este foarte fragil și vârstnici, calul dvs. va beneficia în mod regulat de munca ușoară.

Exercițiu cu calul tău senior

Exercițiul de lumină obișnuit vă va ajuta calul să-și mențină sănătatea. Calul tău ar putea să nu fie la fel de agil, nici suplu, ca în zilele ei mai tinere, păstrați-vă acest lucru în minte. Un cal care și-a funcționat toată viața, totuși, nu poate beneficia de a deveni un cartof complet de pășuni.

Stopurile de alunecare, toată ziua traseu plimbare/ Drive-uri sau jumping poate să trebuiască să meargă pe marginea drumului, dar călăria regulată poate fi benefică. La fel ca și în cazul vârstnicilor umani, exercițiul poate ajuta la menținerea mușchilor lor puternici și articulațiile sale flexibile. Activitatea beneficiază chiar și sistemul digestiv, deoarece un exercițiu de lumină poate ajuta la menținerea motilității intestinale.

Mulți oameni sunt capabili să călătorească caii noștri în weekend, dar calul tău senior ar fi probabil mai bine călărit ușor de câteva ori pe săptămână, mai degrabă decât doar o plimbare lungă, duminică după-amiază. Poate că este timpul ca un cal de performanță să devină calul unui copil care poartă o încărcătură mai ușoară de câteva ori pe săptămână.

Poate un călăreț mai vechi care vrea doar a Liniște Hack este un meci bun pentru o pensionare de cai apropiată. Desigur, unii cai nu știu că sunt mai în vârstă și acționează ca niște bătrâni de 2 ani. Deci, tipul de semi-pensionare potrivit pentru orice cal dat trebuie să se bazeze pe capabilitățile sale. Cel mai adesea, munca ușoară este bună pentru corpul și mintea calului.

Dacă lucrați mai mult calul dvs. mai mare sau mai greu decât v-ați așteptat, amintiți-vă că poate dura un pic mai mult pentru a vă recupera. Mușchii săi nu se recuperează de la oboseală cât de repede au făcut-o odată. Dacă calul tău are artrită în oricare dintre articulațiile sale, munca grea poate face mai inconfortabil. Planificați să vă dați calul câteva zile libere după o plimbare lungă sau tare.

Medicamente pentru calul dvs. senior

Este posibil să vă oferiți amelioratorului de cai dacă articulațiile dureroase sunt o problemă, dar discutați cu medicul veterinar despre acest lucru și luați în considerare cu atenție posibilele efecte secundare ale drogurilor. Unele medicamente precum medicamentele antiinflamatorii nesteroidale pot fi greu pe stomacul unui cal, provocând sindromul ulcerului gastric ecvine (EGUS). Doar pentru că calul tău nu arată durerea o dată pe medicamente nu înseamnă că este ok să o faci înapoi în serviciul complet.

Analgezice nu vindecă cai mai mari, doar maschează durerea pe care o pot simți. Este important să vă amintiți că există efecte secundare la cele mai multe medicamente, chiar și cele considerate naturale. Există multe preparate naturale formulate pentru seniori, dar asigurați-vă că faceți toate cercetările dvs. înainte de a adăuga "un pic ceva" la dieta calului tău.

Dacă calul tău devine artritică sau altfel nesănătoasă, poate fi timpul pentru pensionare completă. Bineînțeles, doar pentru că calul tău nu mai funcționează, nu înseamnă că poți să scapi pe îngrijire. Cel mai bun exercițiu în acest moment este o pășune frumoasă cu bună iarbă sau fân, concentrate ușor digerabile și picioarele de iertare. O zonă mare, unde trebuie mers pe jos în jur pentru a obține apă, alimente și adăpost sunt ideale, deoarece acest lucru îi dă un exercițiu blând pe care îl poate face pe cont propriu. Continuați să oferiți toate cele mai bune îngrijiri de bază și să oferiți calului dvs. pensionarilor anii de aur pe care îl merită.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Caii maturi, senior și geriatria: managementul, îngrijirea și utilizarea acestora. Universitatea Texas A & M, 2020

  2. Îngrijirea calului dvs. senior. Universitatea din Minnesota Extensie, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de mult ar trebui să conduci un cal mai vechi?