Ia calul tău în picioare pe picioare

Cai situați într-un câmp

Se pare că uneori pare cai au un talent pentru a deveni în necazuri. De obicei, este mediul în care le păstrăm în această problemă reală. Fără îndoială, caii sălbatici se aruncă ocazional, dar este obișnuit în caii noștri domestici și în timp ce se poate întâmpla cu caii Pășuni, Cazarea este mai probabil să se întâmple atunci când un cal este într-un stand.

Ceea ce este distribuit?

Se spune că un cal este aruncat atunci când se blochează pe spate sau pe partea și un pic ca o broască țestoasă, nu-și poate lua picioarele sub ea să se ridice din nou. Picioarele calului se pot bloca pe un perete sau un gard, prins într-o frânghie, propriul său halter sau curele de pătură, blocate sub un alimentator, șină sau un alt obiect sau calul se poate culca într-o gaură sau goală în la sol și să nu fie capabil să se lupte din ea.

Dacă calul tău a căzut sau a pus jos și nu este în stare sau nu dorește să se ridice, dar nu este distribuit, Sunați imediat medicul veterinar.

Cum se aruncă caii?

Caii care se culcă în taratele lor pot să se culce prea aproape de un zid și să nu poată întinde picioarele să se ridice din nou. Un cal se poate rostogoli în standul său și se blochează cu picioarele în sus pe un zid sau încurcat într-un HAY Alimentator. Un cal se va rostogoli să se zgârie și să se simtă confortabil, sau un cal ar putea să se rostogolească dacă are colic. Dacă o pătură stabilă se deplasează în timp ce calul se află în jos, se poate încurca în curelele piciorului și poate fi în stare să se ridice. În pășune, caii pot fi distribuiți când se află prea aproape de Garduri sau alte obiecte. Chiar culcat într-un gol, sau împotriva unui deal, poate împiedica un cal să-și recâștige picioarele. Uneori piciorul moale face greu pentru ca un cal să se ridice după culcare. În timpul iernii, caii care se află sau cad în zăpadă adâncă pot deveni distribuite. Caii pot cădea în remorci și pot fi în stare să se ridice. Mulți cai, în special tinerii își zgârie urechile cu un deget din spate și se pot încurca în halterul lor. Odată încurcat, calul poate cădea și nu poate să se ridice.

Ce se întâmplă când un cal este aruncat?

Când un cal devine aruncat, se pot întâmpla două lucruri. Senzație de înclinare și în imposibilitatea de a-și recâștiga picioarele poate provoca panică. Pe măsură ce se blochează și se luptă, se poate răni. Calul luptător poate, de asemenea, să rănească pe oricine se apropie. Deși pare trivial în comparație cu ceea ce se poate face calul de panică și pentru oamenii care încearcă să o ajute, poate deteriora grajdurile, gardurile sau orice altceva pe care le lovește. Dacă un cal este turnat de mult timp, poate apărea ceva numit leziuni de reperfuzie. Greutatea corpurilor proprii restricționează fluxul de sânge în diferite zone ale corpului. Când calul se află din nou, sângele care curge înapoi în zonele afectate provoacă durere și inflamație. Pe lângă leziunile de reperfuzie, sângele se poate baza în mușchii de pe partea inferioară a calului, iar nervii se pot deteriorați de presiunea propriei greutate corporală a calului. În cazul în care rănile de la lupte și / sau deteriorate din cauza punerii în comun a sângelui sunt suficient de grave, calul ar putea fi eutanasiat. Sângele poate, de asemenea, să se bazeze în plămâni. În cele din urmă, calul poate sufoca. Acesta este motivul pentru care calul nu este găsit de multe ore când devine aruncat, ar putea muri.

Ce să faci când se aruncă un cal

Mai întâi de toate, rămâneți calm. Nu vă panică și nu vă apropiați de cal până când nu ați evaluat situația și ați determinat cea mai sigură strategie de a obține calul pe picioarele sale. Unii cai se vor liniști atunci când simt ajutor este pe drum. Unii pot continua să se lupte, determinând mai multe răniri și potențial rănind pe oricine în cale. Amintiți-vă și că un cal poate să pară să se calmeze, dar apoi să înceapă să se lupte din nou. Verificați dacă calul respira și ce leziune ar fi putut avea. Un stand foarte murdar ar putea însemna că, de asemenea, că aveți de-a face cu a cal cu colic. Un cal care pare confuz poate suferi de o comoție sau o problemă neurologică. Dacă calul pare să aibă alte probleme dincolo de a se obține doar într-un loc rău, apelați un medic veterinar.

Probabil că veți avea nevoie de ajutor pentru a obține din nou calul. Stați la îndemâna calului hoves. Dacă puteți face acest lucru în siguranță, trageți pe calul lui coamă astfel încât picioarele și capul din față sunt mai departe de obiectul pe care îl aruncă. Care ar putea să-i dea suficient spațiu pentru a se lupta cu picioarele sale. Nu trageți doar capul calului și gât deoarece acest lucru ar putea provoca leziuni spinării.

Dacă nu puteți elibera în siguranță capătul frontal al calului, este posibil să aveți nevoie de frânghii sau linii. Nu te pune între cal și orice ar fi aruncat împotriva. Ajungeți peste cal sau peste obiect. Buclă frânghia în jurul picioarelor inferioare ale calului și trageți calul înapoi. Doar fii foarte sigur ca să stai la îndemâna copitelor sau cap și gât.

Cum de a împiedica calea să devină turnată

Caii care petrec cea mai mare parte din timpul lor s-au dovedit a fi mai puțin probabil să fie distribuite, deși este încă destul de posibil. Bancar așternut împotriva pereților standului poate ajuta la împiedicarea unui cal să se apropie de un perete pentru a fi prins. Asigurați-vă că toate păturile se potrivesc bine și că curelele de picior și burtă nu sunt prea libere. Dacă calul tău poartă un halter tot timpul, asigurați-vă că este tipul de separare, așa că dacă halterul prinde pe ceva sau calul pune a hoof prin ea, în timp ce zgârierea, halter-ul se va sparge ușor.

Dacă calul dvs. insistă să se rostogolească în standul său, trupele anti-turnate pot împiedica acest lucru. Asigurați-vă că lacunele sub ușă și alimentatoare sunt fie strânse pe podea, fie suficient de mari încât un cal nu se poate bloca sub ele. Tarabe cu șine, mai degrabă decât pereți solizi nu sunt o idee bună. Dacă calul tău săpa găuri în paturi adânci sau în podele de murdărie, încercați să păstrați suprafața cât mai plată posibil. Dacă utilizați metode de așezare profundă, asigurați-vă că suprafața este plată și chiar.

Prevenirea și tratarea Falls în remorci

În A remorcă, Este posibil să trebuiască să eliminați toți ceilalți cai și, dacă este posibil, partițiile. Asigurați-vă că etajele sunt non-alunecare. Unii oameni nu-i place să-și piardă paturile în remorci, deoarece simt că fac alunecarea podelei. Alții simt că așternutul face ca piciorul să fie mai sigur. Ceea ce alegeți va depinde de tipul de covor deja în remorcă. Utilizați întotdeauna snap-uri de eliberare rapidă atunci când leagă calul în remorcă. Când conduceți, conduceți mai încet decât în ​​mod normal, și luați-o ușor pe întoarcere și îndoiți. Opriți și începeți treptat, făcând tot ce puteți pentru a vă da calului o plimbare fără probleme.

Dacă calul tău coboară, vei avea nevoie de ajutor. Fii foarte precaut de lucru în limitele mici ale remorcii. În funcție de modul în care terenurile de cal, ar putea fi mai bine să-l trageți în față, decât în ​​spate, desigur, ușa din față nu este prea mică.

Amintiți-vă să nu vă panicați și să lucrați încet, mereu îngrijiți după propria siguranță.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ia calul tău în picioare pe picioare