Problemele piciorului din spate la cai

Sincluții de cal de bay purtând o șa engleză

Înainte de a învăța despre unele dintre cele mai frecvente probleme de picior din spate, caii se pot dezvolta, este util să înțelegeți puțin despre structurile subiacente ale piciorului și cum ar trebui să funcționeze în mod normal.

înăbușire este articularea situată sub mușchiul greu în partea de sus a piciorului din spate, unde piciorul aproape îndeplinește burta. Este aproximativ echivalent cu un genunchi uman. (Genunchiul real al unui cal este mai mult ca articulația noastră a încheieturii mâinii.) Există mai multe ligamente care controlează modul în care se mișcă sufletul și acestea sunt atașate la unele mușchi foarte puternici care se desfășoară în sus de-a lungul femurului calului și în jos de-a lungul tibiei. Ca toate articulațiile din corpul calului, această îmbinare este înconjurată de un dispozitiv de lubrifiere a fluidului articulat bogat în nutrienți care ajută ca un lubrifiant să păstreze fără probleme articularea. Împreună cu acest fluid, menisci (un strat gros de cartilaj) acționează ca un amortizor pentru îmbinare.

Muschii, tendoanele și ligamentele rulează de-a lungul Tibiei lungi și a fibulei mai mici la articulația Hock. Articulația coapsei este o altă îmbinare asemănătoare cu balamalei, la jumătatea piciorului din spate al calului. Oasele mici care formează punctul de coadă este de fapt similară cu osul călcâiului uman. Șase oase mici alcătuiesc această articulație și este adesea locul de tulpină și uzură și o locație comună pentru artrită.

Nu există mușchi sub articulația coapsei, motiv pentru care osul osului și osul de canon se simt din greu, cu amortizoare mici. Este, de asemenea, de ce această zonă este susceptibilă la rănire, doar cu ligamentele și tendoanele care se îndreaptă spre articulația de la Pastern.

01 din 07

Stringhalt

Stringhalt este supra-flexibilitatea unuia sau ambele picioare din spate. Se pare că calul ia pași foarte înalți cu picioarele din spate. Calul va prinde copita în sus și apoi va stomp. Flexingul poate fi mai subtil, cu toate acestea, apare ocazional și poate fi mai evident atunci când calul este rugat să se întoarcă sau să se întoarcă brusc.

Există diferite tipuri de Stringhalt. Stringhalt-ul australian este considerat a fi cauzat de o buruiană toxică. False Stringhalt poate fi cauzat de rănirea în piciorul inferior. Cauza curetului unilateral și bilateral nu este cunoscută, deși este suspectată că este asociată cu condițiile sistemului nervos.

Tratamentul include uneori eliminarea unei mici secțiuni a tendonului. Uneori Stringhalt se îmbunătățește pe cont propriu, uneori se va înrăutăți, iar unii cai se vor îmbunătăți și apoi se vor recidiva. Mulți cai se îmbunătățesc după ce au lucrat ușor și vor fi suficient de sunet pentru a fi călătoriți.

  • 02 din 07

    Bog Spals

    Bog Spals sunt cauzate de uzura articulației și un impact asupra rănirii articulațiilor care cauzează lovitură. Problemele de conformare și deficiențele minerale pot provoca, de asemenea, spavins. Bog Spals se simt ca un spongiu, umflarea moale în jurul cocoșului. Dacă acestea sunt cauzate de o leziune de impact, va fi afectată doar un singur hock. Dacă ambele sunt implicate, spavinul Bog este probabil cauzat de o eroare de conformație care pune tulpina pe ambele articulații.

    Bog Spavins poate fi inestetic atunci când sunt mari, dar mulți cai se comportă bine în ciuda acestora. Dacă tulpina care provoacă spavin provoacă uzură nejustificată pe articulație, durerea și lamele pot apărea. Fluidul în exces care provoacă spvin poate fi drenat de un medic veterinar, dar poate reocuca.

  • 03 din 07

    Osul osos

    Spanii osoși sunt o creștere proliferativă a osului pe coadă cauzată de tulpina articulară, comoție repetată pe suprafețe dure și probleme de confirmare. Caii cum ar fi jumperii și reinerii sunt susceptibile la spiritele osoase. Articulația este făcută din mai multe oase și una sau mai multe dintre aceste oase pot deveni afectate.

    Pe măsură ce flexibilitatea Hock este scăzută, calul poate să-și tragă degetele de la picioare și pasul este scurtat. Acest lucru provoacă durerea calului și poate duce la artrită. Cele mai multe tratamente au o eficiență minimă. În cele din urmă, oasele vor fi fuzionate. Caii vor fi sunet, dar pot fi necesare încălțăminte corectivă.

  • 04 din 07

    Jack Spvins

    SPAVINS-urile Jack sunt spavinile osoase care apar în interiorul articulației coagului. Creșterea osoasă împinge împotriva unui tendon, care provoacă durere și face ca calul să fie scurt, tragând degetul din spate.

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Piese

    Prânjele sunt cauzate atunci când tendonul din zona superioară a coapsei din spate devine inflamată. Umflarea este vizibilă ca o bulge de pe ambele părți ale vârfului îmbinării. (Un spavin Bog se află puțin mai mic.) Tratamentele vizează reducerea umflării. Odihnă, Pinguri la rece, transpirații topice și drenarea sunt unele dintre tratamentele care pot ajuta.

  • 06 din 07

    Capace capace

    Capacele acoperite sunt umflături mari cu fluid pe punctele de la Hock. Ele pot fi cauzate de impacturi și de la culcare pe un etaj tare. Paturile mai groase pot ajuta la ameliorarea problemei. Umflături similare pot apărea pe coatele calului. Calul este puțin probabil să fie lame. Umflarea poate deveni destul de pronunțată. Tratamentele includ apăsarea la rece, steroizi și drenaj. Cele mai multe se rezolvă într-o oarecare măsură fără tratament și este puțin probabil să afecteze performanța unui cal.

  • 07 din 07

    Bordură

    Bordurile sunt inflamații ale zonei superioare ale osului de tun din spate. Ele sunt cauzate de un impact, cum ar fi o lovitură, care tulpină ligamentul tarsal plantar. Ușoară lamerie poate însoți umflarea. Pachetele reci și odihnă sunt recomandate pentru cazurile acute. Unele fluide pot rămâne, dar un cal cu bordură poate vindeca de obicei bine cu nici o chinuire.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. StringhaltManualul veterinar

    2. Sinovită / capsulită a articulației tarsocrurale în caiManualul veterinar

    3. Tulburări ale Tarsului la caiManualul veterinar

    4. Boli comune comune de caiOntario Ministerul Agriculturii, Alimentelor și Afacerilor Rurale, 2020

    5. Capitole în caiKentucky Equine Cercetare

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Problemele piciorului din spate la cai