Când calul tău nu va sta liniștit pentru montare

Femeia ajută la calul de munte

În timp ce există unele de bază și maniere esențiale Fiecare cal ar trebui să aibă în timp ce se manipulează, există și câteva care ar trebui să fie așteptate atunci când sunt sub șa. Unul dintre aceste "maniere bune" stă în picioare în timp ce riderul se montează. Mulți caii se mișcă, agitație și se îndepărtează când călărețul încearcă să intre în șa. Și chiar dacă ei stau în picioare, se deplasează imediat înainte ca călărețul să aibă timp să se stabilească în șa și să organizeze reini. Unii cai se întorc mai degrabă decât să avanseze.

Consecințele de a permite acest obicei prost de a continua variază de la enervant și incomod la periculos, mai ales dacă calul se îndepărtează înainte ca călărețul să fie sigur. Există câteva motive pentru care se întâmplă acest lucru și, ca și în cazul celor mai multe "probleme de cai", este important să întrebați de ce înainte de a încerca să rezolvați problema. Acest lucru vă va împiedica să vă faceți calul mai frustrat sau inconfortabil și să scurtați durata de timp va trebui să întrerupeți acest obicei.

Motivele pentru că caii nu stau încă pentru montare sunt:

  • Dureri de la Sârmă de șa
  • Inconfortabil pad de șa (engleză sau vest)
  • Calul este dezechilibrat
  • Calul este scos din echilibru de către călăreț
  • Calul anticipează disconfortul ca Rider "Hits" Șaua
  • Călăreț lovit accidental calul în coaste când montați
  • Calul scapă, deoarece călărețul atârnă pe reini în timpul montării
  • Încearcă calul de a evita munca
  • Lanțimea lui Rider
  • Rider`s lipsa de formare sau de formare inconsistentă

Răsturnare

Multe probleme sub șa pot fi cauzate de o durere înapoi. Motivele pentru o durere înapoi pot fi numeroase din leziuni ale pielii la picioarele dureroase la problemele dentare și uneori are nevoie de depanare atentă pentru a găsi sursa. Este posibil să nu fie evident, dar ceva de genul problemelor copiilor sau picioarelor poate face ca un cal să călătorească diferit, mușchii de tragere care pot deveni răniți și obosiți în timp. Un cal nepotrivit poate suferi dureri temporare de spate până când acestea sunt condiționate pentru munca lor. Standurile slab potrivite pot provoca dureri de spate - fie doar în timp ce montarea sau tot timpul vă călăriți. Uneori au nevoie de cai ajustări chiropractice care poate ameliora durerea de spate. Tulpina musculară care apare în timp ce lucrează sau joc poate provoca dureri de spate.

Testați durerea de spate prin explorarea calului înapoi cu vârful degetelor, penetrarea mușchilor de pe ambele părți ale coloanei vertebrale cu vârful degetelor. Tratați oricare Condiții de piele și așteptați până când sunt vindecați înainte de a începe să călătorească din nou. Mușchii răniți sunt rigidă și dureroasă. Dacă calul a fost dureros de mult timp, poate chiar să "blocheze" durerea și să facă durerea mai greu de descoperit. VET dvs., un terapeut de masaj ecvide sau un chiropractician vă poate ajuta să diagnosticați durerea de spate. De asemenea, puteți lua în considerare Riding Bareback.

Tampoane și pături de șa

Tampoanele și păturile pot provoca probleme dacă au devenit murdare și dulci, au burscă sau haws de iarbă încorporate în ele sau sunt trase strâns peste greacă. Asigurați-vă că ați făcut-o tampoanele sau păturile sunt netede și curate. Trageți pad-ul sau păturatul în jos al ghețarilor calului după ce ați pus șaua, așa că nu se sapau în cal la greabăn.

Calul este dezechilibrat

Acest lucru este comun cu caii tineri și se va rezolva pe măsură ce calul învață să echilibreze un călăreț și să câștige capacitatea și coordonarea.

Calul este scos din echilibru de către călăreț

Orice cal poate fi retras de la echilibru și se învârte în jurul valorii de reechilibrare dacă călărețul este ciudat și greu pe măsură ce se urcă în șa. Aflați să vă ridicați în șa și, probabil, utilizați un bloc de montare pentru a face lucrarea mai ușoară pentru dvs. și calul.

Rider lovește șa prea tare

Este important să vă fixați ușor în șa și nu doar să faceți jos. Calul tău poate să se învârte în anticipare și să emită un ecvine "oof" pe măsură ce vă depliniți în șa. Utilizați un bloc de montare și coborâți-vă ușor în șa odată ce sunteți acolo.

Rider lovește din greșeală calul

Dacă călărețul nu este atent la punerea piciorului în etrier, cu degetul îndreptându-se fie în față, fie înapoi, ei își pot săpat degetul în coastele calului pe calea în sus. Calul poate lua acest lucru ca un Cue pentru a avansa. Utilizați un bloc de montare pentru a face mai ușor.

Rider se blochează pe reini

Asigurați-vă că nu folosiți frizele pentru a vă ancora pe măsură ce montați. Ar trebui să aveți contact cu privire la gura calului, dar frâiele trebuie să fie suficient de libere încât nu fac cava calul să se întoarcă.

Evaluarea muncii

Nu este neobișnuit ca cai să anticipeze lucrarea pe care o au înaintea lor și să protesteze, făcând dificilă montarea călărețului. Dacă toate celelalte motive au fost excluse, va fi necesară o mică recalificare. Un asistent poate fi util pentru a preveni ca calul să scape sau să se învârtească. Calul ar trebui să stea liniștit când este în mână. Dacă calul se deplasează înainte, fiți gata să-l întrebați. Calul nu ar trebui să ceri în jurul tău. O altă persoană poate fi utilă să ceară calului să stea liniștit de la sol. Face ca calul să stea încă în timp ce vă puneți picioarele în etrier. Odată ce calul este pentru asta, începeți să puneți o greutate în etrier. Apoi ridicați-vă drept, cu greutatea completă în etrier. Calul tău ar trebui să stea în continuare pentru fiecare pas. Nu grăbiți pașii - asigurați-vă că calul este de 100% ascultător înainte de a vă deplasa. În cele din urmă, ar trebui să puteți sta în șa. Asigurați-vă că calul dvs. pare înclinat să se miște odată ce ați pornit, să verificați ușor mișcarea înainte.

Rider lenea

Este foarte ușor să intri în obiceiul de a lăsa calul să plece înainte de a fi organizat cu adevărat în șa. Dacă calul tău se îndepărtează de îndată ce spatele tău este în șa, vei fi în legătură cu un obicei prost. Asigurați-vă că vă întrebați calul să se oprească și să stea liniștit în timp ce vă rezolvați și pregătiți-vă să călătoriți. Asigurați-vă că faceți acest lucru fiecare și de fiecare dată când vă plimbați ca fiind foarte ușor pentru ca amândoi să vă alunecați în obișnuință.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când calul tău nu va sta liniștit pentru montare