Sindromul wobblers la cai

Veterinar examinând calul

Sindromul Wobblers nu este comun, dar este important să o înțelegeți, deoarece poate arăta similar cu alte boli cum ar fi EPM. Când un veterinar face un diagnostic de sindrom Wobblers, trebuie să se facă testarea pentru a exclude alte boli neurologice. Interesant, câinii pot avea, de asemenea, o Versiunea caninei de sindromul Wobblers. Nu este zoonotic sau contagioasă în orice mod, deci nu există nici o preocupare cu trecerea bolii de la animale la animale sau la oameni. Nici sindromul Wobblers este o propoziție de moarte. Dacă este lăsată netratată, poate avea consecințe grave, dar majoritatea proprietarilor vor observa condiția înainte de a progresa prea departe și cu ajutorul unui medic veterinar, își întoarce calul în stare bună de sănătate.

Alte nume

Sindromul Wobblers, boala Wobbler, Wobbles, Malformații vertebrale cervicale, Myelopatie steteric vertebrală vertebrală

Cauzele CVM sau Wobblers

Wobblers nu este o boală specifică, ci un nume de pătură care acoperă o varietate de condiții. Wobblerii pot fi cauzați de comprimarea sau malformarea coloanei vertebrale în gât care face ca animalul să fie rigid și necoordonat. Calul se poate naște cu o predispoziție sau poate exista o conexiune nutrițională sau un prejudiciu. Acesta este motivul pentru care este atât de important să învățăm cu răbdare un tânăr să stea liniștit în timp ce este legat și la cravată cai adulți în siguranță. O cădere a pășunilor în timpul jocului, sau în timp ce este călărit poate deteriora vertebrele în gât. Indiferent de motiv, vertebrele deformate sau comprimate apăsați pe coloana vertebrală, amestecând mesajele de la creier la membrele. Unele rase, cum ar fi Morgan Horse, Cai trimestru, și Prucuri par a fi cel mai afectat. Caii cu gât de vară lungă sunt simțiți mai predispuși la dezvoltarea de wobbler.

Simptome

Caii cu sindromul Wobblers se vor exclude adesea și vor fi rigizi și necoordonați atunci când se mișcă. Ei pot părea să scape ca ei canter, au dificultăți în stoparea fără probleme și se ciocnesc din spate cu picioarele din față. Mers pe jos și în jos dealuri pot fi dificile. Sfârșitul postului va părea a fi mai implicat decât sferturile anterioare. Pe măsură ce condiția avansează, ei pot trece pe propriile lor tocuri, cauzând lacerări, care, la rândul lor, pot provoca lamerițe. Dacă aceste tăieturi sunt lăsate netratate, ele pot deveni ușor infectate. Calul poate pierde condiția și poate deveni progresiv mai slab. Calul poate cădea cu ușurință și are dificultăți în a se ridica. Deși Wobblers nu vor cauza moartea dacă sunt lăsate netratate, va face viața o luptă pentru animal și un pericol pentru manipulator sau călăreț.

Diagnostice

Dacă calul dvs. pare chiar ușor necoordonat sau se împiedică mai mult decât de obicei, este timpul să numim VET. Declanșarea ocazional poate fi un rezultat al lungi hoves, dar dacă calul primește lucrări obișnuite de la Farrier, atunci picioarele ne-păstrate nu sunt probabil problema. VET dvs. va lua mai întâi teste de sânge și fluide spinale pentru a determina dacă o altă boală neurologică ca EPM sau WNV este problema. Testele fizice includ transformarea calului într-un cerc strâns și vizionarea problemelor de coordonare din spate și susținerea calului, ceea ce va fi dificil dacă mesajele de la creier la capătul din spate sunt scrambled. Dacă nu există alte condiții, imagistica se va face pentru a căuta tumori, deteriorări vertebre sau alte răniri.

Tratarea sindromului Wobblers

În funcție de cauza exactă a sindromului Wobblers, tratamentul poate include chirurgie, terapie medicamentoasă și schimbări în managementul calului. Medicamentele pot ajuta la reducerea umflăturii care ar putea afecta coloana vertebrală. Chirurgia se poate face pentru a susține vertebrele deteriorate. Terapia nutrițională, fizioterapia, statul de odihnă și exercițiile fizice pot contribui la recuperarea lui Rea Horse de la sindromul Wobblers. Recuperarea poate fi lungă și dacă calul a fost folosit pentru concurență, acesta nu poate reveni niciodată la nivelul de performanță anterior (deși unele fac).

Prevenirea sindromului Wobblers

Din păcate, nu există nici o modalitate de a preveni a cal De la dezvoltarea sindromului wobblers. Ar trebui să se acorde atenție pentru a împiedica piața tanară de la o creștere prea rapidă. Cu toate acestea, dacă vătămarea sau predispoziția genetică sunt factori, nu putem face nimic.

Resurse

  • Hayes, M. Horace și Peter D. Rossdale. Note veterinare pentru proprietarii de cal: un manual ilustrat de medicină de cai și chirurgie. A 17-a Ed. New York: Prentice Hall Press, 1987. Imprimare.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sindromul wobblers la cai