În cazul în care calul tău poartă pantofi sau du-te desculț?

Coborâre albă cu pantofi pe sol

Potcoavele sunt concepute pentru a proteja hovele de cai în același mod în care pantofii ne protejează picioarele. Potcoavele au fost popularizate, deoarece au devenit caii domesticite ca o modalitate de a proteja copitele calului în climatele inospitaliere. Multe rase de cai nu au fost crescute cu forța copitei în minte, ceea ce duce la copite mai slabe în unele rase. Cu toate acestea, în condiții normale, caii nu au nevoie de potcoavă și pot merge fără, care este denumită desculțată.

Copitele de cai sunt similare cu unghiile umane, doar mult mai gros. Farriers va introduce, de obicei, potcoașul în partea groasă nemulțumită a copitei animalului. În timp ce centrul copitei calului este foarte sensibil, exteriorul nu se simte nici o durere. Uneori, Farrier va opta pentru a lipi în schimb pantoful. Fiți avertizat că calul tău își poate pierde pantofii, mai ales când călărește în condiții noroioase.

Controversa de potcoasta

Unii oameni cred că caii nu ar trebui să poarte pantofi și că, dacă sunt tăiate și menținute corect, un cal poate participa la orice disciplină și să rămână sunet fără ei. Mulți proponenți desculți cred că chiar și problemele grave ale copitelor care sunt tratate în mod tradițional cu încălțăminte specializată de către o farrierie pot fi rezolvate cu ornamente naturale, schimbând piciorul pe care calul stă și schimbând dieta. Unii oameni chiar susțin că încălțămintea este inumană.

Ar trebui să vă încălziți calul?

Pentru cea mai mare plăcere cai, Pantofii probabil nu sunt necesari, iar întreținerea sensibilă, inclusiv tăierea regulată, poate fi tot ceea ce este necesar. Trebuie să acordați atenție uzurii copitei și confortului calului pe măsură ce mergeți peste tot felul de picior. Dacă calul tău devine picioare dureroase, aveți câteva opțiuni. Calul tău poate avea nevoie de protecție cum ar fi cizme de copite, care pot fi purtate numai atunci când te plimbi. Sau, puteți opta pentru tradițional pe pantofi. Există, de asemenea, lipite pe pantofi, care văd ca mai umane. Cea mai bună resursă pentru informații despre protecția copiilor pe care îi poate avea nevoie de calul tău este că părul tău.

În timp ce descoperirea este considerată ideală pentru cai, există momente când sunt necesare încălțăminte. Caii care trag cantități anormale de greutate necesită pantofi pentru a împiedica copitele lor să poarte în jos. Pantofii sunt adesea folosiți pentru a proteja caii de curse care au mușchii slabi de copite sau picioare. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a oferi o tracțiune suplimentară a caii în zăpadă și gheață.

Pericolele de potcoaste

Barefoot entuziaștii indică încălțămintea ca fiind cauza multor probleme, iar, într-adevăr, încălțămintea săracă poate face mai mult rău decât bine. Dar încălțămintea are și multe beneficii. Dacă desculțul este sau nu cel mai bine este de până la tine și de calul tău. Majoritatea farilor sunt foarte buni la locul de muncă, dar se întâmplă greșelile. Dacă copita calului este fragilă sau deteriorată, unghiile folosite în potcoace pot deteriora copitele în continuare. Uneori, unghiile sunt inserate incorect, provocând durerea animalelor și deteriorarea țesutului moale în copac. Un pantof incorect plasat sau montat poate provoca daune atunci când plimbări de animale, similare cu problemele care apar atunci când oamenii poartă pantofi prea mici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » În cazul în care calul tău poartă pantofi sau du-te desculț?