Cât de des ar trebui ca calul tău să fie re-shod?

Close-up de un cal

Având pantofii calului tăiat, copitele tăiate și pantofii sunt reaplicate sunt numite resetarea sau reîncărcarea. Farrier dvs. este cea mai bună persoană care să se consulte pentru a determina doar când se resetează o resetare. El / ea poate recomanda tipul de pantofi, un program și orice lucrare corectivă care ar putea fi făcută pentru a spori sănătatea copitei calului.

Starea copitelor calului dvs. nu ar trebui să se deterioreze pentru că au pantofi. O lucrare bună de încălzire va menține sau chiar îmbunătăți sănătatea copiilor calului, permițându-vă să călătoriți peste o varietate de terenuri fără răniți calul tău.

Importanța re-încălzită

Păstrați pantofii pe calul tău hoves necesită un pic mai multă întreținere și atenție decât lăsarea calului să rămână desculț. O copite continuă să crească cu un pantof, la fel cum unghiile dvs. încă cresc, chiar dacă purtați poloneză. Pe măsură ce hooful crește, unghiile care păstrează pantoful devin libere și calul poate pierde un pantof. Depunerea regulată a copitei și re-încălzită Ajutor Păstrați copitele calului în stare bună și echilibrată în mod corespunzător, precum și înlocuirea unghiilor libere.

Semnează pantofii calului dvs. ar trebui să fie resetați

Ca o regulă de bază, ar trebui să planificați să vă resetați pe încălțămintea calului aproximativ la fiecare șase săptămâni. Există o serie de semne pe care le puteți căuta că pantofii calului dvs. trebuie să fie resetate:

  • Unghiile libere care împingând din peretele copitei
  • Unghiile care par să ieșească mai departe din pantof pe partea inferioară decât atunci când au fost primite pentru prima dată
  • Un pantof devine slăbit sau iese complet
  • Copita începe să depășească pantoful și să iasă din formă
  • Pantoful a devenit excesiv de subțire sau neuniform
  • Pantoful pare răsucite pe picior

În timp ce toate aceste semne înseamnă că este timpul pentru o resetare, într-adevăr nu este o idee bună să așteptați până când observați unul dintre aceste lucruri. În schimb, majoritatea acestor semne indică faptul că pantofii au fost de prea lung, deși unghiile pot slăbi și pantofii pot răsuci sau pot purta prematur.

Șase săptămâni este o orientare generală pentru sănătatea bună a copiilor. Acest lucru este, de asemenea, despre momentul în care un cal desculț va trebui să fie tăiat. Unii cai ar putea fi nevoiți să fie resetați mai devreme, iar unii pot merge puțin mai mult. Nu lăsați pantofii de luni de zile, totuși. Care pot deteriora copitele, iar copitele îngroșate pot duce la deteriorarea țesutului moale ca Tendoane și ligamente tensionate.

Procesul de re-încălzire

Când pantofii sunt resetați, dispozitivul de protecție va scoate pantofii, tăiați creșterea copitei, modelați copitele și introduceți aceleași pantofi. Pentru că nu există uzură naturală pe hoof- ar fi dacă ar fi dacă tu cal a fost desculț - copitele pot părea să crească puțin mai repede. Fărătorul dvs. poate fi necesar să remodeze pantofii, mai ales dacă o problemă trebuie corectată.

Pantofii pot fi resetați atâta timp cât nu există o uzură excesivă la metal. Acest lucru va depinde în mare parte de tipul de teren pe care l-ați călătorit. De exemplu, pantofii pot dura doar prin unul sau două resetări dacă călătoriți de obicei pe o suprafață abrazivă, cum ar fi roci, dar pot dura luni dacă calul tău merge în principal pe iarbă.

Odată ce pantofii încep să se sub, va trebui să fie pusă un nou set. Încălțămintea inițială va costa mai mult decât o resetare.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de des ar trebui ca calul tău să fie re-shod?