3 Probleme comune genunchi la câini și ce să știe despre ei

Câinii pot suferi de probleme de genunchi La fel ca oamenii, și la fel ca cu noi, aceste probleme pot afecta serios calitatea vieții. Știind care sunt cele mai frecvente probleme de genunchi la câini și cum să le spună vă pot ajuta să reacționați rapid și să vă asigurați o mai bună recuperare pentru poochia dvs.

Simptomele problemelor genunchiului la câini

Leziunile fizice la câini pot fi văzute la fel ca și noi la oameni. Acordați atenție comportamentului și mișcării câinelui dvs. ori de câte ori sunteți în plimbare sau jucați în parc. Câinele tău a făcut modelele de schimbare a câinelui? Arata ca el sau ea poate favoriza o parte a corpului peste altul, evitând presiunea asupra unui picior specific? Prinderea simptomului mai devreme poate fi semnificativă în recuperare mai rapidă și mai bună.

Simptomele problemelor genunchiului la câiniSimptomele problemelor legate de genunchi pot varia în funcție de cauza și severitatea problemei. Cu toate acestea, unele dintre cele mai frecvente semne includ rigiditate, durere și umflarea genunchiului, precum și Limping, Lameness și Skipping în timp ce mergeți sau alergați. Acordați atenție oricăror semne de mobilitate scăzută și o gamă redusă de mișcare.

Câinele dvs. poate prezenta, de asemenea, semne mai subtile care indică durerea, cum ar fi o activitate scăzută și vigilență, pierderea apetitului, creșterea creșterii în greutate și alte schimbări de comportament. Aceste semne nu sunt exclusive la genunchiul la câini, dar ar fi primul semnal pentru tine că ceva poate fi greșit și este timpul să vizitați un veterinar.

De asemenea, citiți: 8 moduri de a preveni rănile la câini

Cele mai frecvente probleme de genunchi la câini

În timp ce unele dintre problemele genunchiului câinelui sunt genetice și atribuite îmbătrânirii animalelor, altele vin ca rezultat al vătămărilor diferite și astfel pot fi prevenite sau chiar tratate mai repede și mai eficient. Există trei cauze comune ale problemelor genunchiului la câini:

  • Artrită
  • Patella de lux
  • Craciun rănile ligamente cruciate

Artrita la câini

1. Artrită

Artrita la câini este una dintre tulburările cele mai infamate, care au loc în general în animalele de companie senior sau obezice și este, de asemenea, unul dintre cei mai greu de gestionat și de tratat. În timp ce nu este strict o problemă de genunchi, deoarece afectează toate articulațiile câinelui și uneori șolduri, el afectează în continuare genunchii câinelui care poartă cea mai mare parte a greutății animalului.

Există o varietate de cauze de artrită, inclusiv infecții, traume și stres la suprafețele comune. În unele cazuri, poate fi cauzată de tulburările sistemului imunitar al câinelui. Cu toate acestea, este cel mai adesea un rezultat al predispoziției genetice și pur și simplu îmbătrânirea, ambele care duc la degenerarea treptată și sunt aproape imposibil de prevenit și de tratat.

Cum de a preveni:

În timp ce este dificil să vă asigurați complet că animalul dvs. nu are niciodată artrită, o dietă adecvată și exerciții fizice pot crește șansele de ao evita cât mai mult posibil. Oferiți-vă câinelui dvs. un exercițiu fizic suficient prin timp, plimbări și formare; Păstrați greutatea câinelui în verificarea pentru a reduce stresul pe genunchi și alte articulații.

Mâncăruri bine echilibrate și suplimente de companie alimentară cum ar fi acizii grași omega-3, glucozamina și chondroitina pot îmbunătăți sănătatea comună. Oferind pooch-ul cu pat cald și adecvat, cum ar fi paturi de câine ortopedice, poate, de asemenea, ajuta, în special în lunile de iarnă rece, care pot afecta sănătatea articulațiilor câinelui.

Obținerea tratamentului pentru o afecțiune ortopedică existentă sau un prejudiciu cât mai curând posibil poate preveni dezvoltarea artritei în zona afectată.

Cum se fixează:

Deși este imposibil să se vindece artrita, cu tratamentul potrivit, puteți să gestionați starea câinelui dvs. și să vă îmbunătățiți calitatea vieții. Unele dintre tratamentele posibile includ terapia fizică (în special hidroterapie), medicamente antiinflamatorii și dureri, remedii naturale articulare, masaj de companie, acupunctură și, în cele din urmă, chirurgie.

Dacă câinele dvs. este supraponderal, pierderea în greutate ar trebui să fie prima prioritate și să vă îmbunătățească drastic condiția PET, combinată cu unele dintre celelalte opțiuni de tratament.

Patella de lux la câini

2. Patella de lux

Patella de lux este un termen medical pentru capacul genunchi dislocat al câinelui, care este un os mic și plat care protejează articulația genunchiului. În timpul activității fizice, capacul genunchiului poate deveni dislocat din articulație și, de obicei, alunecă din dreapta în poziția sa. Acest lucru nu este cu adevărat dureros, deși poate fi incomod pentru poochia ta. Cu toate acestea, această condiție poate fi mai severă, mai ales dacă este lăsată netratată.

Această problemă este cea mai frecvent cauzată de trauma directă la genunchiul câinelui, deși poate fi, de asemenea, cauzată de o predispoziție genetică. De aceea câteva rase mici, cum ar fi Chihuahuas, Pekingese, Poodles și Pomeranii, sunt mai susceptibile de a avea patella de lux. De asemenea, rasele cu picioare scurte cum ar fi dachshunds și câinii de la Basset sunt la un risc mai mare datorită structurii lor anatomice neobișnuite.

Cum de a preveni:

În general, nu există nici o modalitate de a ști dacă puii dvs. va dezvolta această condiție și nu există nicio modalitate de ao preveni. Câinii cu un risc mai mare de a suferi de afectarea stării patella trebuie să mențină o greutate sănătoasă cu dietă nutritivă, de înaltă calitate și regimuri de exerciții cu atenție dezvoltate. În afară de aceasta, singura modalitate de a preveni patella de lux la câini este de a elimina câinii afectați de populația de reproducere.

Cum se fixează:

Tratamentul va depinde de severitatea stării, care poate varia de la Gradul 1 la gradul 4. Cazurile ușoare sunt de obicei tratate cu suplimente pentru sănătatea osoasă, administrarea de medicamente antiinflamatoare cum ar fi ulei de pește și o mulțime de masaje de companie. De fapt, un simplu masaj genunchi vă poate ușura câinele de durere și îi ajută să-și recâștige mobilitatea. Acupunctura și hidroterapia cu banda de alergare sub apă pot ajuta, de asemenea.

Cazurile mai severe de astfel de probleme de genunchi la câini necesită adesea o intervenție chirurgicală, deși genunchi bretele sunt folosite ca o alternativă, deoarece pot stabiliza articulațiile înăbușite, în cazul în care acest lucru este aplicabil.

CRANIAL CRUCIE LIGAMENT (CCL) Întârziere la câini

3. CRANIAL CRUCIE LIGAMENT (CCL)

Ligamentul cruciat cranian este un ligament care leagă spatele osului deasupra genunchiului, numit femur, cu partea din față a osului sub genunchi, numită Tibia. Funcția sa principală este de a stabiliza articulația genunchiului câinelui. Leziunile CCL la câini sunt comune și adesea extrem de dureroase, similare cu leziunile ACL la om.

Multe lucruri pot provoca leziuni CCL la câini, inclusiv nivelurile de activitate ale animalelor de companie, greutatea, vârsta și rasa. Unele rase au mai multe șanse de a suferi o ruptură sau lacrimă CCL, cum ar fi retrieverii, păstorii germani și Rottweilers. Câinii mai în vârstă și obezi sunt, de asemenea, la un risc mai mare, precum și câinii care primesc exerciții fizice ocazionale.

Cu toate acestea, rănile de câine CCL apar în mod obișnuit în timpul activităților de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos sau săriturile. Chiar dacă ligamentele animalului sunt sănătoase, ligamentul cruciat cranian se poate rupe cu o mișcare bruscă greșită.

Cum de a preveni:

În timp ce această condiție este dificil de prevenit deoarece se poate întâmpla atât de brusc, dacă păstrați-vă pooch-ul la o greutate sănătoasă și oferiți un exercițiu regulat, ne-intens, astfel încât câinele să rămână în formă fizică bună, puteți minimiza semnificativ riscul.

Chiar dacă leziunile CCL sunt legate de ligamente, nutriția adecvată pentru a susține sau îmbunătăți sănătatea comună este, de asemenea, foarte importantă, ca și cu alte probleme de genunchi de câini.

Cum se fixează:

Tratamentul non-chirurgical pentru acest tip de leziuni de câine este de obicei rezervat caninilor care cântăresc mai puțin de 30 de lire sterline. Aceasta include odihna și administrarea medicamentelor antiinflamatoare timp de 6 până la 8 săptămâni. Exercițiul blând și terapia fizică pot ajuta, împreună cu regim strict de pierdere în greutate pentru câinii obezi.

Pentru câinii mai mari care cântăresc mai mult de 30 de lire sterline, chirurgia este opțiunea preferată, cu o perioadă de reabilitare care durează mai mult de 8 săptămâni. Urmați instrucțiunile VET în mod strâns în această perioadă pentru a vă asigura cel mai bun rezultat de recuperare.

În concluzie

Cele 3 probleme comune ale genunchiului la câini și ce să știe despre eiCele trei probleme de genunchi cele mai frecvente la câini sunt artrită, capacul genunchiului dislocat și leziunile ligamentului (CCL). Simptomele și cauzele lor variază, dar toate acestea duc la scăderea calității vieții pentru câine, unde animalul dvs. de companie se confruntă cu durerea, favorizarea, limpederea și evitarea activității. Toate problemele de genunchi de câine vor fi caracterizate printr-o gamă limitată de mișcare, pierderea mobilității, lamele în picioarele posterioare, săriturile în timp ce se plimbe și schimbări comportamentale cauzate de durere.

Tratamentele comune pentru problemele genunchiului la câini includ utilizarea medicamentelor antiinflamatorii și dureri, masarea genunchiului, a terapiei fizice, cum ar fi hidroterapia folosind banda de alergare sub apă, pierderea în greutate și regimul de control al greutății și, în cele din urmă, chirurgie.

Citiți următorul: 6 semne de probleme de spate la câini și ce puteți face despre asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 3 Probleme comune genunchi la câini și ce să știe despre ei