Cum să spuneți dacă un cal este lame pe un picior din față sau din spate

VET examinează tifle

Calul tău pare lame și este limpede. Poate că semnele pot fi subtile. Uneori nu există o umflare evidentă, nu puteți simți o zonă caldă, nu există tăieturi sau alte vătămări vizibile, astfel încât nu sunteți sigur ce picior să înceapă să cauți o problemă. Dar trebuie să determinați ce picior să tratați sau să copiați pentru a examina o problemă. Iată cum să spuneți dacă calul tău este lame pe un front sau Piciorul din spate.

Cum să spuneți dacă calul dvs. este dureros într-un picior din spate sau din spate

În primul rând, urmăriți calul așa cum este încă în picioare. Dacă este lame și, evident, odihnindu-se și evită plasarea greutății pe un picior, probabil că va fi piciorul rănit. S-ar putea să stea cu copita înclinată pe picior, sau ar putea sta îndreptată spre copita înainte poziției normale în picioare. Dacă calul este în picioare cu unul hoof înainte, aceasta se numește indicată. Acest lucru poate indica o problemă de copite sau o problemă de lamerie mai sus în sus. Uneori un cal va încerca să indice cu ambele hoves. Aceasta înseamnă că există o problemă cu ambele. Cai fondați sau cei cu navigare vor indica, de asemenea, și pot să indice mai mult de o copită la un moment dat și să arate inconfortabil.

Identificarea lamerii anterioare

Urmăriți calul așa cum este călărit pe o pierdere frâu, sau trotate în mână într-o linie dreaptă pe o pierdere frânghie de plumb Peste solul ferm, nivel. Dacă calul este lame pe un picior frontal, calul își va scufunda nasul în jos. Dacă calul își apare ușor capul în sus, lamelele este în posterioare sau picioare. Dacă un cal este evident lame pe ambele picioare din față, fie din spate, nu va fi nici un cap de bob. Pașii lor vor fi încurcați și scurți.

Când calul este lame în față, puteți determina ce picior este lame vizionând cu atenție și observați când capul lui este în sus, și ce picior a lovit pământul în acel moment. El își va scufunda capul în jos, pe măsură ce piciorul de sunet lovește pământul și își ridică capul ca pe un copite sau piciorul în picioare.

Identificarea lamerii posterioare

Dacă lamelele este în spate, își va scădea ușor șoldul pe partea care este lame. Cai cu rigiditatea posterioară pe ambele părți vor fi stomate de mers, și nu și-au bob. Capul Bob este calul încearcă să ia greutatea piciorului.

Când căutați site-ul de rănire, începeți cu copitele și lucrați în sus. Piatra de vânătăi de piatră, tălpi delicate după o tăietură și rănire sau tulpină oriunde, piciorul poate provoca un cal pentru a fi lame. Navicularul, punctele sau chiar un caz avansat de afine în copite poate provoca un cal pentru a fi lame. În plus, piciorul, tensiunea de tendon sau ligament poate provoca o ușoară lamerie. Chipsuri osoase în articulații, artrită, și multe alte probleme pot provoca o ușoară lameritate.

Cauze de lameritate

La o inspecție foarte strânsă, ați putea observa vânătăi de piatră pe talpa copitei, puieta ușoară undeva pe picior, care indică umflarea sau zonele sensibile care fac calul prin rătăcire când sunt palpitate. Semnele de rănire pot include umflarea, căldura și un semn vizibil în care calul s-ar fi rănit. Lamele pot fi cauzate de orice tip de vătămare în timp ce lucrați sau în pășune sau în stand. Sau, problemele copiilor pot să apară dintr-o dietă săracă, îngrijirea săracă a lui Farrier sau infecții microbiene, cum ar fi afilia Heelul de grăsime.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Prezentare generală a lameriei la caiManualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spuneți dacă un cal este lame pe un picior din față sau din spate