Părți ale copitelor unui cal și funcțiile lor

Omul de curățare a omului

Pentru mulți oameni, copita unui cal poate arăta ca un obiect solid, dur și greu tot drumul prin. Cu toate acestea, nu este cazul. Copiii este alcătuită din mai multe straturi și structuri diferite, fiecare cu o funcție specifică.

Evoluția copitei

Caii au evoluat de la podiționarea cu patru laed, ca câine, în creatura unică pe care o cunoaștem astăzi. Dovezile de la picioarele dispărute rămâne. Castanul și ergot sunt proeminențe asemănătoare cartilajului de-a lungul interiorului picioarelor calului și pe partea inferioară a articulației painoare.

Pe unii cai, ele cresc rapid și, deși niciun rău nu se face dacă sunt lăsați să se descompună în mod natural, ele sunt uneori tăiate pentru un aspect neater. Două oase rulează pe ambele părți ale piciorului frontal al calului între genunchi și articulația de pain. Aceste două oase se crede că sunt ceea ce rămâne de la picioarele de la picioare.

În interiorul copitei

Există trei oase în interiorul copiilor. Cel mai lung este osul de vârf scurt care se întinde de la osul de pașar lung din piciorul calului.

Cel mai mare os din copite este pedala sau osul de sicrios. În cadrul acestui os sunt multe pasaje minuscule pentru vasele de sânge și nervii.

Sub joncțiunea osului de paste scurt și osul de sicrios stă pe osul navigular mic. Mai multe tendoane și ligamente se scurg de la picior și se atașează la oase în interiorul piciorului.

În jurul acestor oase este sensibilul Lameae. Acesta este un strat de țesut care transportă sânge la toate componentele copiilor. Sub laminae sensibilă și structurile osoase stă cu perna digitală. Acesta este un tampon de cauciuc de țesut care formează călcâiul copitei și ajută la absorbtorul șocului în timp ce copita calului face contact cu solul.

Părți vizibile ale copitei

În jurul valorii de laminae sensibile este lamelele excitat. Acest strat este destul de greu și nu are nici un sentiment. Se atașează la peretele exterior al copiilor într-un mod similar cu fixarea cârligului și a buclei.

Marginea în care peretele și atașarea laminae exagerată se numește linie alba, care oferă Fărătorului o indicație vizuală a cât de adânc poate tăia copita și unde să se stabilească în unghiile pentru potcoave.

Zidul este similar în compoziție și funcționează la unghiile noastre și este în continuă creștere. Zidul copitei poate fi foarte subțire sau foarte gros, în funcție de tipul de cal, de nutriția și mediul său. Caii sălbatici își coboară în mod natural în mod natural, dar caii domestici necesită tăiere regulată de către un Farrier.

Culoarea copitei este influențată de culoarea pielii deasupra lui. Dacă un cal are marcaje albe direct deasupra copitei, peretele copitei poate duce la aceeași pigmentare. Mulți oameni cred că copitele cu pereți negri sunt mai puternici decât trupele cu pereți albi. Nu este adevarat.

Protecția naturală a copiilor

În afara peretelui este protejat de periopol. Acest strat protejează umiditatea în interiorul copiilor. Trupa coronariană se desfășoară în jurul vârfului copitei. Aceasta este o bandă bogată în sânge din care crește copita, oarecum similară cu cuticula de pe unghia noastră. Deteriorarea severă a acestei benzi poate provoca deformări ale peretelui copitei.

Pe partea inferioară a copitei este talpa. Aceasta este o umplutură concavă, groasă, dar flexibilă a țesutului dur, care protejează talpa sensibilă direct sub oasele piciorului.

În mijlocul tălpii se află pe broasca în formă de V. Broasca contactează suprafața solului pe măsură ce calul călătorește și ajută sângele să circule în picior. Cleful broaștei se scurge în mijlocul broască și ajută la flexie și prindere. Barele piciorului rulează pe ambele părți ale broască și oferă o suspensie stabilă pentru pereți și broasca, pe măsură ce piciorul calului influențează solul.

Îngrijirea de bază a copiilor caii

Caii locali necesită îngrijiri de zi cu zi să rămână sănătoși. Este important să curățați murdăria și gunoiul de gunoi de la partea inferioară a copiilor, precum și să eliminați orice roci, bastoane sau chiar conuri de pin care pot provoca disconfort și vânătăi.

Pe măsură ce vă verificați vizual întregul cal, căutați orice umflare sau tăieri în jurul piciorului. Dacă vă recomandă fermierul dvs., acoperiți copitele calului cu un pansament hidratant când îngrijirea. Dacă calul tău are pereți de copite slabi Luați în considerare încercarea uneia dintre numeroasele suplimente de hrană care pretind a beneficia de creșterea copiilor.

Aproximativ la fiecare șase săptămâni, un Farrier ar trebui să renunțe la creștere, să ajute la corectarea problemelor copite și să sugerați îngrijirea corectă în funcție de utilizarea calului și de mediul dvs.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Părți ale copitelor unui cal și funcțiile lor